DOTEKEM A ÚSMĚVEM :)

Milé ženy,

léto už máme dávno za sebou, teplotně určitě! Období krátkých sukní, příjemných rozevlátých šatů, chození naboso, v žabkách i v krásných sandálech. Období korálků, náramků a kotníkových ozdůbek, které nám dělají takovou radost na holé kůži, nosíme je pro potěšení a radost z vlastní krásy (tedy v tom ideálním případě ;). Ale stejně, i když je léto, „období lásky“ přechodně pryč, tématem článku jsou … muži! :)

Pracovala jsem dva roky jako tlumočnice ve sklárnách, kde jsme byly většinou samy dvě ženy na několik desítek mužů. Byli to vesměs přirozeně inteligentní chlapi, takže byla radost s nimi „pobýt“ a dávalo mi to dost příležitostí o nich něco vyzvědět.

 

Protože oni opravdu fungují jinak

Jednou jsem se zeptala kamaráda, jak nejlépe vnímá, když mu žena chce poděkovat.

Odpověděl: „NO ASI, NEJVÍC TO CEJTÍM, KDYŽ SE NA MĚ HEZKY USMĚJE NEBO SE MĚ NĚJAK DOTKNE, NA RAMENI, NA RUCE. SLOVA JAKO ANI TAK MOC NEVNÍMÁM…“

To mě opravdu překvapilo, hlavně když jsme vychováváni v tom, abychom slova vyloženě nadužívali.

Dotekem a úsměvem

 

Znáte PĚT JAZYKŮ LÁSKY? Na internetu existuje spousta odkazů a výborná je přímo kniha od Gary Chapmana… Všeobecně je známo, že muži jsou o hodně „fyzičtější“ než ženy, a tudíž pro daleko větší procento mužů je fyzický dotek primární formou, přes kterou přímo vnímají náklonnost a cítí se být díky němu milováni.

Někde jsem přímo četla, že získat pozornost muže pro konverzaci, nebo prostě jen „přitáhnout jeho pozornost“, je nejlepší dotekem – ať třeba v dopravním prostředku, když nám stojí v cestě a potřebujeme projít nebo v restauraci/ baru, když se chceme na něco zeptat číšníka nebo někoho, kdo k nám stojí bokem nebo zády.

A my ženy se fyzičnosti dost ostýcháme

Inu, učili nás tomu a taky… je to přirozené. Jsme fyzicky ty slabší. A vnímáme velmi citlivě, když někdo dotekově vstoupí do naší osobní zóny. Proto si myslíme, že to muži mají stejně.

Zkušenosti z tantry a ze seminářů mi ukázaly, že tomu stejnou měrou není.

 

Nejdřív jsem začala sama experimentovat

Když mi v poloplné tramvaji nějaký muž překážel v průchodu, řekla jsem „promiňte“, usmála se a zároveň mu položila DLAŇ Z BOKU NA RAMENO. Muži reagovali okamžitě, i když byli zabraní do hovoru. A ve tváři jsem několikrát zaznamenala pozitivní překvapení z doteku. Bez intimního podtextu. Prostě, dotek pomáhá.

Jednou jsem experiment použila i v případě, když se muž ptal na cestu. Položila jsem mu dlaň na rameno a mírně zatlačila, aby se obrátil o 180°, zároveň jsem tím směrem ukázala. A vysvětlila mu, jak dlouho půjde rovně a kde pak zahne.
Mladík během pár sekund ještě víc „omládl“, uvolnil výraz ve tváři a nakonec mi vřele poděkoval.

 

ŽENSKÝ ÚSMĚV otevírá dveře

Kolikrát se mi stalo, že jsem se usmívala třeba jen proto, že svítí slunce, a protijdoucí muž, když se nám zrak setkal, hned spontánně roztáhl pusu do úsměvu. Samozřejmě, muži jsou VELICE vnímaví. Rozeznají vypočítavý úsměv od upřímného, takže, ženy, nebojte se spontánně a bezdůvodně usmívat. Nedržte to v sobě.

Když mluvím o poděkování úsměvem, NEŘÍKÁM, ŽE SE MÁ ŽENA PITVOŘIT do „happy“ úšklebku. Když je smutná a někdo jí prokáže laskavost, ať se usměje. I s výrazem smutku, se smutnýma očima.

Ať zůstane ve svém pocitu, ale ať na chvíli rozkvete.

Dotekem a úsměvem

 

Moc se mi líbí, co říká ve svých knížkách David Deida. Je to Američan, takový tantrický a vztahový „guru“ v pozitivním smyslu, pár jeho knih vyšlo v minulých letech v českém a slovenském překladu. Vysvětluje, proč muže tolik přitahuje ženská energie. Říká, že žena (se svým darem dávat život) vydává světlo, září, a muži to světlo vnímají a rádi je pozorují.

Proto taky MUŽI MILUJÍ POZOROVAT ŽENY PŘI TANCI a sami netančí, většina tančí vysloveně nerada. To žena se PŘI TANCI/ ZPĚVU/ ČEMKOLIV, CO MILUJE, otevírá inspiraci, otevírá svoji přirozenost a zářííííí. A to je pro muže neodolatelné.

A ženský úsměv patří jako vše na ženě do kategorie „záření“ :).

Ze všech reakcí, které jsem zažila, vyplývalo, že muži dotek a ženskou mimiku oceňují, a někdy je to i přesně to, co potřebují, aby se dostali do STAVU „TEĎ A TADY“ a začali nám věnovat pozornost. A když do nich někdy budeme „SLOVNĚ HUČET“, je to pro ně NEPŘIROZENĚJŠÍ a pro nás více neefektivní.

A samozřejmě, pro nezadané, když takto „vyjdete ze své zóny komfortu“ a budete dotykovější, začnete vysílat vesmíru zcela jiné signály a šance na seznámení vzrostou :).

Dělejte to pro sebe, radujte se ze sebe, z toho, že můžete…

 

Možná takto komunikujete přirozeně. A pokud ne, chcete to vyzkoušet?
:) Vyzkoušejte!

 

Jana Duchková
terapeutka Cesty Brandon Bays

více informací o mně >>>

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Mirka napsal:

    Já mám z toho vždycky skoro deprese, když se musím rozloučit s krásným letním počasím a vím, že mne příštích několik měsíců čeká buď déšť nebo mráz strávený v několika vrstvách oblečení :-D Už teď se moc těším, až na jaře vyrazíme na zaslouženou dovču do kempu, vybavení už máme objednané z https://www.naturehikecz.cz/ a tak už jen to lepší počasí…

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. FgTjVy napsal:

    evolution korea
    369FgTjVy’|^

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.