Cesta k síle v roce 2016

Podle astrologických předpovědí i rok 2016 má být transformační.

Pro každý růst je třeba najít svou sílu, spojit se s ní. Silová zvířata nám mohou být dobrými pomocníky. Totemová zvířata představují určité kvality a atributy, které nám pomáhají zdolávat překážky a dosahovat svých cílů a snů. Žijí v naší duši, je však třeba se na ně naladit.

Jedno silové zvíře nás provází po celý život. Je naším zdrojem a učitelem. Jiná silová zvířata mohou do našeho života vstupovat v určitých životních obdobích a pro konkrétní životní zkušenost či zkoušky. Je prospěšné se vědoměji tímto tématem zabývat. Naladit se na naše zvířecí rádce a obracet se k nim pro radu, vedení i pomoc.

 

Přehled 12 silových zvířat a jejich kvalit

Do diáře a kalendáře síly 2016 jsem zařadila zvířata, která mají vztah k naší krajině, jsme na ně historicky „zvyklí“ a máme s nimi osobní zkušenost. To pro tentokrát vyloučilo lva, slona, žirafu atd…

Zvířata mohou být našimi pomocníky, rádci a ochránci. Každé disponuje jinou silou, kvalitou a energií.

 

Medvěd

Cesta k síle v roce 2016K lednu jsem přiřadila medvěda. Jako silové zvíře je nositelem klidu a sebepoznání. Připadá mi, že energie medvěda koresponduje alespoň z části s kvalitami saturnského Kozoroha.
Zimní spánek medvěda je symbolem stáhnutí se vnitřně do sebe samotného, schopnost vstoupit do velké prázdnoty, ve které panuje ticho. Díky tomu poznáváme, učíme se a zpracováváme. Navíc medvěd jako silové zvíře poskytuje pocit bezpečí, uzemnění a stabilitu na naší cestě životem.

Kvality medvěda: klid, vyrovnanost, sebepoznání, najít odpovědi v sobě, síla, neohroženost, uzemněnost, dosažení cíle…

 

Sova

Cesta k síle v roce 2016V únoru vládne letos moudrá sova. Její síla tkví v moudrosti a pravdě. Uranský Vodnář to k jejím kvalitám také nemá daleko.
Sova sedí tiše na větvi a má dokonalý přehled o dění okolo sebe. Dokáže bez jakéhokoli pohybu zaměřit zvuk či pohyb v krajině. Symbolicky je její zrak tak ostrý, že projde naskrz čímkoli a žádné tajemství ji nezůstane skryto. Medicína sovy je vidět za hranice viditelného.

Kvality sovy: moudrost, pozorovat a dívat se pod povrch, rozpoznání iluzí a klamů, poznat pravdu, jasnovidectví, magie…

 

Jelen

Cesta k síle v roce 2016K citlivým neptunovským Rybám a měsíci březnu jsem letos přiřadila jelena. Jeho energie je vznešená a jemná.
Jelen je král lesa, prochází jím majestátně s přirozenou korunou, kterou nese sebejistě a s elegancí sobě vlastní. Často byl spojován se stromem života. Byl zvířetem zasvěceným slunci. Pro shoz a nové dorůstání paroží se stal symbolem přírodního koloběhu a obnovení energie.

Kvality jelena: jemnost a vznešenost ducha, soucit, láska, citlivost a moudrost, naslouchání a analýza jemných podnětů…

 

 

Divočák

Cesta k síle v roce 2016K impulzivnímu marsovskému beranu a měsíci dubnu jsem přiřadila divočáka. Je to chlapík vskutku bodrý. Poukazuje na sílu odvahy.
Kanec je obyvatel lesa, který byl díky své síle občas uctíván jako přemožitel bohů. Nese v sobě archetyp „neohroženého bojovníka“ a jako silové zvíře nám dodává sebedůvěru a odvahu postavit se za sebe a svou věc.

Kvality divočáka: konfrontace, odvaha, bojovnost, dar postavit se lidským slabostem a proměnit je v sílu, plodnost, hojnost a vitalita…

 

Vlk

Cesta k síle v roce 2016K měsíci  květnu a ke znamení Býka, jsem pro kvality věrnosti přiřadila vlka. Jeho dar tkví v síle oddanosti a učení. Přestože je vlk oddaný, zachovává si svou svobodu a nezávislost.
Od vlka se učíme jak vytvořit rovnováhu mezi individualitou a společenstvím. Existují chvíle, kdy musí jít svou vlastní cestou a dát najevo své já – svobodnému duchu někdy stačí jen společnost měsíce. Umí ale také být členem smečky a užívat si společnosti, lásky, pospolitosti a společný cíl.

Kvality vlka: učitel, poznání své pravdy, správné činy, individualita, sounáležitost s komunitou, sdílení, věrnost a oddanost…

 

Veverka

Cesta k síle v roce 2016Koho jiného než merkurovského Blížence propojit s veverkou? Kvůli jejich pohyblivosti, rychlosti a hravosti jsou podle mě velmi povahově kompatibilní. Veverka je tedy přiřazena k měsíci červnu.
Veverka umí být nevyzpytatelná a přelstila již mnoho lovců. Její schopnost rychle se přizpůsobit je inspirativní. Díky své dovednosti dělat si rezervy a zásoby do budoucna je vždy připravená. Navíc je roztomilá, když si tak poskakuje ve větvích a budí dojem bezstarostnosti či hravosti…

Kvality veverky: hravost, rychlost, umět plánovat a přesto důvěřovat, být připraven na změnu, intuice, umět pustit a odevzdat to nepotřebné…

 

Ještěrka

Cesta k síle v roce 2016K červenci a znamení Raka jsem přiřadila ještěrku. V šamanské tradici je nositelkou síly snění. To s lunárním Rakem koresponduje.
Ještěrky se rády nehybně vyhřívají na slunci. Zrovna tak si rády hoví ve stínu velkých kamenů. Leží se zavřenýma očima a sní svůj sen. Její medicína nás vyzývá věnovat se svým snům. Přisuzuje se jí též trpělivost a v neposlední řadě rychlost a hbitost, jak jsme snad všichni zažili.

Kvality ještěrky: snění, věnovat pozornost snům a symbolům, přijmout svůj stín, postavit se svým strachům, rychlost a hbitost…

 

 

Rys

Cesta k síle v roce 2016Kandidátů pro znamení Lva a srpen bylo hodně, zákonitě jsem chtěla kočkovitou šelmu. Nakonec jsem vybrala rysa a jeho sílu odevzdat se Vyššímu Já.
Rys je v šamanské tradici spojován s jasnovidectvím, je to strážce tajemství. Umí mlčet. Učí nás v klidu vyčkávat a pozorovat, ponořit se do tichého prostoru uvnitř a nechat Vyšší Já, aby ukázalo své tajemství.

Kvality rysa: umění mlčet, odevzdat se Vyššímu Já, poznat tajemství, najít ztracený poklad, hloubka, jasnovidectví…

 

Labuť

Cesta k síle v roce 2016Čistota a dokonalost znamení Panny rezonuje s půvabem Labutě, proto jsem jí přiřadila k měsíci září. Síla labutě tkví v jejím půvabu a odevzdanosti.
O labutích se říká, že jsou celý život oddané jedinému partnerovi. V šamanské tradici se však její odevzdanost a důvěra vztahuje na Velkého Ducha. I já věřím, že věrnost je smysluplná a svobodná, je-li směřována Lásce a vlastnímu srdci, neřku-li Velkému Duchu…

Kvality labutě: krása, půvab, ženskost a jemnost, elegance, věrnost, odevzdanost, uvolnění, uzdravení a proměna života, zamilovanost a erotika…

 

 

Motýl

Cesta k síle v roce 2016Vzdušné Váhy ideálně vystihne jedině vážka nebo motýl. Opět je to po Panně velmi ženské znamení, kterému vládne sama Venuše, bohyně krásy a lásky. Kvůli těmto atributům motýl patří k říjnu. Přináší mu sílu proměny a lehkost bytí.
Motýl a všechna jeho předchozí stadia (vajíčko, larva, kukla) jsou symbolem proměny a nutí nás ptát se, co je další krok na naší cestě transformace. Navíc do života vnáší křehkost, lehkost a eleganci. Přináší mu pestrost a barvy.

Kvality motýla: transformace, proměna, nechat odejít minulost, udělat další krok na své cestě, lehkost, elegance, plynutí, zranitelnost a vnitřní síla…

 

Orel

Cesta k síle v roce 2016K listopadovému štíru prostě patří orel. Už jen čistě z tradice. V mystických učeních se totiž štír do orla proměňuje a povznáší. Přináší a projevuje tak sílu svého ducha a vnitřní svobody.
Let orla je symbolem nadhledu, svobody a síly ducha. Jeho medicína nás povznáší k duchovním světům a přináší osvícení. Pomáhá nám povznést se nad světskou rovinu, otevřít se inspiraci a tvořivé vizi, kterou zase sneseme na zem.

Kvality orla: duch, spojení s duchovními světy, léčení, povznést se, svoboda, nadhled, otevřít se vnitřnímu vedení, tvořivé vize…

 

 

Kůň

Cesta k síle v roce 2016K prosinci mi vyšel kůň. Střelci vládne Jupiter a zřejmě také Chiron. Je propojen s kentaurem (muž s tělem koně). Kůň je symbolem dynamické síly rychlosti a směru.
Kůň nám poskytl ohromný dar. Bez něj jsme poutaní k zemi, těžcí a pomalí. S koněm se stáváme volní, lehcí a svižní jako vítr. Dodnes měříme výkon motoru v koňských silách. Koně si zaslouží naši podporu, lásku a péči.

Kvality koně: síla a její moudré použití, rychlost, aktivita, dynamičnost, směr a dosažení cíle, sdílení nadání, talentů a schopností…

 

Jaké je Vaše silové zvíře?

Našli jste svého oblíbence? Neřiďte se měsícem narození, ten v tomto případě není klíčový. Důležité je s čím rezonujete. V diáři a kalendáři síly 2016, získáte věrného průvodce a můžete se postupně ladit na jednotlivé kvality daného období skrze jedno silové zvíře.

 

Květa Kolouchová
autorka diáře a kalendáře síly 2016
www.pracenasobe.cz  / www.kalendarsily.cz

 

Svůj vlastní diář či kalendář síly 2016 si můžete zakoupit ZDE >>>

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. TechyKite napsal:

    Very nice post, you have really amazingly put everything together.
    If you want, you can also read my post about cash app plus plus which I’ve written very carefully.

    Thanks.

  3. Věra napsal:

    Moc pěkně napsaný článek, jen co je pravda. To u nás se teď hodně řeší jaké máme koupit a nebo vlastně lépe řečeno sehnat morče aby se to dětem líbilo. Já is myslím že se o něj teda stejně nebudou tolik starat..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.