Proměny krásy

Dnes je spousta lákadel na proměny do časopisů, různé obchodní domy také rády mění svoje klienty. Je to totiž šokující jak málo stačí a každý člověk může změnit svoje vyzařování na své okolí.

Podle mě je vizáž odrazem toho to jaký vztah máme samy k sobě. Pokud máme špatnou náladu, něco nás trápí, zrovna se nám nebude chtít se fintit a přemýšlet nad tím co si ráno obléknout.

Když, ale máme za sebou klidnou noc s kvalitním spánkem a do oken svítí sluníčko, hned je chuť sáhnout po nějakém barevném kousku. Nemám pravdu?

Oblečení dělá člověka je to pravda odvěká a v určitých barvách a střizích můžete rozdílně působit na své okolí. Jedná se o podvědomé reakce.

Na příkladu to lépe vysvětlím. Tak třeba si představte. Přijde vám předvolání na finanční úřad dostavíte se a u stolu sedí žena v úzké šedé sukni, v halence se stojáčkem, na nohou silnější punčocháče a lodičky s plnou špičkou. Bude vám jasné, že s touhle paní to bude na dlouhé vysvětlování a třeba odejdete domů s pokutou. Střih, klapka. Ta samá situace, ale za stolem sedí žena v květovaném tričku s výstřihem, rozpuštěné vlasy, volánová sukně a na nohou pantofle. Tady máte téměř jistotu, že se dohodnete a najdete rychlé, jasné a pohodové řešení.

Nebo věděly jste, že každá barva o vás vypovídá příběh? Na příklad fialová barva o vás řekne, že jste sečtělá a duchovně založená. Žlutá je barva, kterou mozek zpracovává jako první a proto jste nepřehlédnutelné. Modrá je barva úspěchu a moci, černá je sexy, tajemná a zeštíhluje. Šedá je nevýrazná a mdlá. Byl by to dlouhý seznam, ale přesně tak vás opravdu vaši klienti, partneři, rodina vidí.

Psychologie oblékání je zajímavý obor. Zjišťuji jak ženy dokáží zazdít svůj potenciál a přitom je to tak snadné. Vhodně se líčit, navštěvovat pravidelně kadeřníka, nechat se inspirovat trendy a lehce měnit šatník.

Jako vizážistka a stylistka pracuji již 12 let. Proměny jsou mojí hlavní náplní. Snažím se pomoci ženám najít jejich vlastní styl a nastolit změnu v jejich zevnějšku. Časem jsem zjistila, že se z 90% za proměnou skrývá nějaký ten utržený šrám na dušičce.

Jsou to zajímavé příběhy, kdy třeba manžel koupil manželce u mě voucher na proměnu a pod záminkou výletu do Prahy, ji přivedl do foto ateliéru. Když se paní na místě dozvěděla, že jí čeká proměna, tak se manžela zeptala jestli mu připadá, že je hnusná? Chudák v domnění, že jí udělá radost, dostal tak zvaný kartáč a byl schlíplejší než ona. Proměna se konala a výsledek byl skvělý. Nakonec i paní sama uznala, že to potřebovala.

Nebo když přijela mladá slečna se dvěma kufry až z Plzně a chtěla poradit s oblečením a líčením. „Neumím nakupovat. Přítel mě pořád nutí ať si něco koupím na našich cestách po světě, ale já vždycky přinesu košili a kalhoty.“ A opravdu kufr skrýval desítky různých pruhovaných košil a kalhot, které byly značkové a kvalitní, ale celkově postrádal její šatník ženskost. Zeptala jsem se kdo je v jejich vztahu dominantní a ona, že přeci přítel a že když si třeba v Paříži nic nedokáže koupit, tak je na ní opravdu hodně naštvaný až zlý. Říkám: “A víte proč tomu tak je?“ A ona, že neví. „Oblékáte se jako chlap! A dva kohouti na jednom smetišti se nesnesou.“ Zněla moje odpověď. Ano její šatník byl vysloveně mužský. Žádné volánky, žádná sukně, žádné šaty. Poradila jsem jí ať všechno co má prodá a nakoupí sukně, zaměří se na ženské motivy, krajku, květiny, zjemní celkově svůj styl a přítel jistě změní i chování k ní. Už si tolik nedovolí ke své křehké ženě.

Proto milé ženy noste sukně, šaty ve veselých barvách a nezapomeňte na úsměv ten sluší každému.

Petra Šestáková

www.petrasestakova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Pavlína napsal:

    A není lepší přirozenost? Nic se nemá přehánět. U té slečny na obr. č. 1 stačilo jen veselejší triko….po proměně vypadá o 10 let starší a tak nějak „prostitutkoidně“….a paní č. 2 se neusmívá a není namalovaná, jinak oblečení je úplně v pohodě :)

    • Jana napsal:

      Obrázek jedna? z holčiny se stala sexy dívka a díky černé a bílé mi nepříjde její pohled vůbec laciný! Působí to na mě dost sebevědomě, slečna působí jako někdo, kdo se v tom dobře cítí. A že by na mě působila, že je starší, to rozhodně ne.
      obrázek číslo 2:Tady vidíme člověka, který omládl o několik let dodali jí šmrnc. Na jejím původním oblečení se mi líbí jen ty kalhoty, jinak zase působí jako šedá myška a jak je vidět, má na to, aby se za ní otáčeli nejen chlapy:-)
      Každý to vidí jinak:-)

  2. Martina napsal:

    Autorku článku Petru znám již několik let a absolvovala jsem u ní také proměnu, kterou jsem obdržela darem a jsem za ní veeeeelmi vděčná. To co píše Petra vystihuje absolutně přesně.
    Vybrané fotografie k článku považuji za pouze ilustrativní. Za sebe můžu říct, že proměna ze mně rozhodně neudělala lacinější apod. bytost. Právě naopak, podtrhla mou přirozenost, v mém případě spíše našla mé já, tj. ženu (do té doby jsem byla spíš postpubertální třicátník co má max. jedny formální šaty a kostým ve skříni).
    Přirozenost přeci neznamená naturálnost, nežijeme již v pralese a upravená a slušivě oblečená se rozhodně neznamená nic špatného. U proměny jsem pochopila, že nemusím na sebe dát ráno tunu krémů, barviček… ale stačí lehčí makeup, pudr, řasenka, obléct vkusné slušivé oblečení, mít slušivý účes a jsem to pořád já=žena=přirozená. Základ šatníků stačí vytvořit z pár kousku a bot nepodléhajícím módním trendům a tak to ani nestojí tolik peněz jak jsem si do té doby myslela. Základ, kterého se od té doby snažím držet, aby vše co na sobě mám od makeupu, oblečení, boty až po účes ladilo se mnou. Díky Petro :-)

    • Pavlína napsal:

      Jo, s článkem celkem také souhlasím. A pokud jsou fotky spíše ilustrativní, no tak hej :) Ale opravdu to vidíme každý jinak, mně se obecně „proměny“ zdají trochu manipulativní: nejprve vyfotí unavenou, nenalíčenou tvář ve špatném světle….a pak na ní něco navěší, namalujou, nasvítí měkkým světlem, úsměv a kráska je na světě :) I kdybych měla na sobě pytel, tak můžu být pěkná, pokud se tak cítím a vyzařuji to :) (vyzkoušeno na vlastní kůži). Pěkný den!

      • Martina napsal:

        Urcite mame kazdy subjektivny pohled a tak to ma byt. Souhlasim, ze nejdulezitejsi je jak se clovek citi uvnitr, ale stejne… Ja byla pred promenou (cerstve vyspala, najezena) odfocena ve stejnem obleceni a stejnym fotografem jako po promene a stejne to byl velky rozdil. Nic mne nenaveseli noveho, byla jsem pouze trochu ostrihana a ucesana (nic extravagantniho) a lehce nalicena, nemam rada vyrazne liceni. Takze to mam odzkouseno taky na vlastni kuzi, ze i ten „pytel“ po ucesani a naliceni jinak vypada ve vysledku :-)
        Doporucuji vyzkouset na vlasti kuzi a pak jsem zvedava na dojmy :-) Preji hezky den

  3. Kristýna napsal:

    Každá proměna může ženě nastartovat novou etapu života. Já jsem před rokem usilovala o jednoho muže. Před naší první schůzkou jsem absolvovala proměnu v salonu ProBeauty a dnes spolu čekáme dítě. Asi si mě nevybral jen kvůli vzhledu, ale já té změně přikládám důležitou roli v našem seznámení.

  4. Jarka napsal:

    Já si myslím, že celkově oblékání ženy může skutečně proměnit kompletně osobnost daného člověka :-) Sama jsem dříve nosila hlavně černé oblečení, dlouhé roláky a vypadal jsem tak trochu „uťáple“, což mi pár kamarádek vytknulo. Dnes nosím pestrobarevné outfity, mám plný šatník krásných šatů, které jsem si objednala od prodejců z online tržiště s oblečením https://www.onlinesekac.cz/ a cítím se mnohem lépe.

  5. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  6. Zdena napsal:

    Když i žena vezme pěkné oblečení, nalíčí se, učeše, tak je to úplně jiný člověk. Je to strašně jednoduché, jen to chce nějakou péči. Já mám lnou skříň oblečení, takže mám z čeho vybírat. Oblečení si ale nakupuju ve výprodejích, nebo se slevovými kupóny , takže mě nestálo tolik peněz, jak by se mohlo na první pohled zdát :-) .

  7. Thank you for your generosity in making this information accessible to all.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.