TADY A TEĎ aneb na čem skutečně záleží

Opravdu na velikosti nezáleží???
Záleží!!! Záleží na malých věcech – činnostech, rozhodnutích, která se dělají každý den a dohromady dávají tu velkou životní skládačku.

Nedávno jsme se vrátili z týdenního campu, kde jsme na sobě intenzivně pracovali a já až tam pochopila, co to znamená to pořád omílané TADY a TEĎ. Každý spíkr vám vždycky řekne „Buďte tady a teď.“ a „Žijte přítomným okamžikem.“ No, to je sice všechno pěkný a je to pravda, ale co s tím???

Až v poslední době mi ten pravý význam došel (někdy to prostě trvá :-)). Konečně jsem pochopila, proč dělám některé věci a mám názory, které jsou pro ostatní nepochopitelné. :-)

Co to tedy znamená?

 

Žít TADY a TEĎ je ZAMILOVÁNÍ SE DO VŠEHO,
CO V ŽIVOTĚ MÁM

Po přečtení téhle věty úplně vidím, jak se vám vzteky orosilo čelo :-).
„Jak se můžu zamilovat do práce, kterou nesnáším?“, „Jak se můžu zamilovat do své situace, když jsem v dluzích …, když jsem nemocná …, když nám to s partnerem nefunguje …, když … (můžete si dosadit cokoliv)?“

Je to jediná možnost!

Pokud považujeme život za hru, ve chvíli, kdy my se zlepšíme,
naše životní hra se zvětší a zlepší.

TADY A TEĎ aneb na čem skutečně záleží

As you get better, the game is bigger!
Nejdřív to vždycky musíme srovnat tam, kde jsme, abychom mohli jít dále.

 

Jestliže bydlím v malém bytě…

ve kterém si neuklízím, je tam nepořádek a říkám si: „Až se přestěhujeme do toho většího domu, tam bude pořádek, tam se ty krámy všechny vlezou.“ Tak to nefunguje. Nejdříve si musím udělat pořádek tam, kde jsem, aby se „moje hra“ mohla zvětšit.

Pokud si myslím, že jakmile budu mít větší výplatu, tak splatím všechny dluhy a ještě něco ušetřím. Nikdy tomu tak nebude. To je přesně důvod, proč velmi zadlužení lidé sahají po dalších úvěrech, i když už jim stojí exekutoři za dveřmi.

Vyjít s penězi nemá totiž nic společného s množstvím peněz!!
Je to jen stav v myšlení.

Pokud člověk nevyjde s 15.000,-, nevyjde ani s 50.000,-! Peníze se vždycky nějak zázračně rozkutálejí a on bude zase na začátku.
Řešení: až se naučím žít s 15.000,-, můžu si dovolit jít do dalšího levelu.

Tento princip sahá i do těch nejmenších situací, které každý den řešíme a když ho pochopíme… ta „hra“ se neuvěřitelně zvětší. ;-)

Konkrétních příkladů bych našla ve svém životě desítky, dám vám jeden, který se stal zrovna včera.
Sešla jsem se s jednou paní, která mi nabízela svou službu, ale mě to vůbec nezajímalo. Paní mi dala svou vizitku a já měla tendenci ji hned vyhodit. „Doma mám stovky vizitek, k čemu mi bude takhle?“ V té stejné minutě mi to ale docvaklo! „Chci já, když někomu na schůzce dávám svou vizitku, aby ji hned, jen co se rozejdeme, vyhodil?“ Rozhodně ne! Proto jsem ji s úsměvem schovala do peněženky, přidám si ji s respektem na hromádku k těm dalším :-).

 

Chápete, jak to funguje?

Chápete, jak to zasahuje do nejběžnějších situací, které každý den řešíme?
Jak moc si musíme dávat pozor na naše nynější rozhodnutí?

Vše, pro co se nyní rozhodneme, to se nám v budoucnosti vrátí.
Takhle to funguje, to je zákon!

 

Skvělé na tom je, že každé rozhodnutí můžeme vždycky změnit.

Teď si představte, když si tento princip začnete uvědomovat a začnete se podle něj chovat, jak obrovský vzor bude mít ve vás vaše dítě! Co mu tímto chováním způsobíte do jeho dospělosti? Katapultujete ho mezi šťastné, spokojené a úspěšné lidi. A to za to stojí!

Jak chci, aby žilo mé dítě, tak musím žít já.
Tečka.

 

Lucie Valchařová

Lucie Valchařová

„Děti nemusíte učit, jak se mají chovat.
Dělají vše tak, jak to vidí právě u vás.“

www.novyrodic.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Ivule napsal:

    Dle mého určitě záleží na tom, aby se člověk nezadlužil, to si myslím, že má opravdu veliký smysl. Dále si myslím, že veliká spousta lidí se třeba nesmyslně zadlužuje na Vánoce. Ostatně o tom tady docela dost hezky povídá tenhle článek na stránkách https://jsme.cz/zadluzene-vanoce , který si myslím, že má určitě smysl si přečíst.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. knduKL napsal:

    evolution korea
    012knduKL_‘)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.