Kojení by mělo být posvátné

Nejsem laktační poradkyně a tak vám s technikou kojení neporadím, ale jsem, dá se říci, několik let průvodkyní životem (kartářka) a také žena, která se snaží vést ženy ke vztahu k sobě.

A hlavně matka dvou krásných dětí, Davida a Lii.

 

Ženy, my úžasné tvořitelky nových životů

Dříve jsem na nás ženy pohlížela jako na samozřejmou součást společnosti. Postupem času jsem si uvědomila, že jsme nejen součástí, ale jsme úžasnou součástí naší společnosti. Ano, bez mužů to nejde a rozhodně jejich výjimečnost nezpochybňuji.

Především jsem však žena a tak vnímám své proměny. A díky své práci, také změny každé ženy, která se rozhodne mít ráda své tělo, svou podstatu. Krůček po krůčku se rozhoduje pro sebelásku.

 

Jako maminka dvou dětí, mohu porovnat,
jak moc veliký vliv na KOJENÍ má naše psychické rozpoložení.

U prvního syna před 13lety jsem chybovala snad ve všem, byla jsem nejistá, neSebevědomá a nerespektovala jsem své pocity a intuici. Děkuji Ti, můj malý velký miláčku, že jsi mě naučil tím, že jsem chybovala ve „výchově“ u Tebe, být MILUJÍCÍ MATKOU Tvé sestře.

Roky přibývaly a já jsem se postupně poznala díky své práci kartářky, které jsem se začala ve 21letech věnovat, se spoustou zajímavých žen. Ukazovaly mi cestu k tomu, jak mohu pohlížet na sebe, mateřství a svět jinak. Hodně jsem na sobě pracovala. Naučila jsem se mít ráda samu sebe, respektovat se a mít hranice. Bylo to složité a často jsem znovu a znovu dělala chyby a určitě ještě nějaké udělám.

Mám však díky všemu prožitému jiný pohled na vše, co se nás dotýká.

Kojení by mělo být posvátné

 

Loňský rok jsem byla požehnána těhotenstvím a mohla si vstřebané roky práce na sobě vyzkoušet i v oblasti mateřství. Přestože loňský rok nebyl jednoduchý a málem jsme několikrát o naší Liu přišli, věřila jsem v sebe, své tělo a v ní samou. Přišel den P (porod).

Porod byl pro mě orgasmický, bolest tam sice v první době porodní byla, ale to proto, že jsem měla strach. Strach, že opět selžu. Naštěstí jsem měla u sebe svého partnera a také BAREVNÝ DECH od Terezky Kramerové. Pomohlo mi to se uvolnit a rodit. Dovolit svému tělu a Lie se zrodit tak jak potřebovali.

Cítila jsem rozkoš v každém stahu, který přicházel. Prožívala jsem to, jak se mi její hlavička tlačila ven a mohu říci, že mě zalévaly vlny vzrušení. Jsem přesvědčená, že můj porod byl porodem orgasmickým. Celé těhotenství jsme nevěděli, jakého pohlaví bude naše dítko. Ona si to nechávala jako překvapení pro nás dva, přímo na její den P.

Užívaly jsme si bonding, ležela na mě v klidu bez pláče, jen jsme byly přikryté červenou dekou. Vdechovala jsem její vůni a prožívala opojení z radosti, že k nám přišla ONA.
V nemocnici jsme byly jen nezbytnou dobu. Nedařilo se mi tam být v klidu. Toužila jsem po blízkosti partnera.

 

Jediné, kdy mi bylo krásně, bylo během kojení

NEHLEDALA jsem v něm žádnou složitost. Minulé bloky jsem měla zpracované a UVĚŘILA jsem v mocnou sílu TĚLA. Spojení mezi matkou a dítětem je nádherné. Nejen, že ti naši andílci si vytvoří prostor v našich tělech, ale dokážou si vytvořit pro sebe právě potravu a spojení se svojí maminkou. Toto spojení zároveň VYTVOŘILO nádhernou symbiózu.

MY ŽENY, jsme doopravdy Bohyně a naše děti jsou Božské. Mezi námi panuje ABSOLUTNÍ propojení. Naše děti cítí vše, co cítíme my, a to ve všech oblastech… Dnes vím, že kdybych měla k sobě jiný vztah tenkrát u syna, mohlo to být vše jinak.

Tělo je můj kompas

 

KOJENÍ je úžasná věc

Propojuje nás s našimi dětmi a VYŽIVUJE nejen je ale i nás láskou. Naše pocity jsou extatické. Prožíváme v každé buňce našeho těla radost při blízkosti s naším dítětem a také při pohledu mu do očí. Tím, že jsme ve vnitřní radosti (extázi), tím se nám tvoří potrava v našich ňadrech. Mléko a kojení však není jen o potravě jako takové, je právě o spojení mezi námi.

KOJENÍ by mělo býti posvátné.

Ženy, které kojí, by měly být podporovány a oslavovány, rozmazlovány každý den. Proč?

To je jednoduché. Je-li žena vnitřně vyrovnaná, cítí se milovaná a podporovaná, pak vnímá kojení jako přirozenost a kojit může. Nikdo neřekne, že má málo mléka, nebo že by měla špatnou techniku.

POKUD je žena opravdu vyrovnaná, SEBEVĚDOMÁ,
respektuje sama sebe a má vytvořené podmínky, ve kterých se cítí milovaná,
pak se její prsa nalévají do hojnosti neustále.

Jakmile si žena nevěří, má strachy, cítí se sama, nebo vnímá jakoukoliv negaci, začne její dítě právě skrze spojení pociťovat tento stav a může docházet právě k tomu, že se objeví problém v kojení.

Já mohu říci, že jsem s kojením PROBLÉM neměla, vlastně jen v nemocnici, kdy na mě bylo tlačeno, že přibíráme málo. Objevila jsem tuto skupinku a nechala si „ukázat“ jak na to. Nestresovat, mazlit a mazlit. Stačilo to. Okamžitě jsem si uvědomila, že stres a strach blokují tělo a tabulky NEJSOU individuální.

 

Má dcera prospívá

A já jsem žena, která o všem přemýšlí a prociťuje. Nenechávám si od jiných radit. Pokud ano, tak jen když cítím, že je to se mnou v souladu a zkusím si nechat poradit. Pokud ale u toho cítím napětí a nesoulad, tak cizí rady nepotřebuji slyšet.

Ovšem mým největším rádcem se stala má zatím čtyřměsíční dcera. Ptám se jí. Na vše se Jí prostě vždy ptám. A když mě NĚCO TRÁPÍ, řeknu jí, že je to jen maminky trápení a že maminka bude plakat a tím se budu čistit.

Má dcera na to reaguje úsměvem a spoKOJENOSTÍ.

Protože pracuji s lidmi a převážně se ženami, snažím se je podpořit v tom, aby uměly pracovat se svými emocemi. POTLAČOVÁNÍ NENÍ CESTA. Vaše děti to cítí a mohou a jsou díky tomu podrážděné.

To spojení, které s nimi máme, tedy že oni a my JSME JEDNÍM, je právě důležité i takto. Pokud vy si dovolíte prožít své emoce, hlavně svůj smutek, nebudou ho muset vaše děti pít s mlíčkem.

Místo smutku jim do mléka vložte radost, lásku, hodnotu, vědomí si hranic atd.

 

ONY to cítí, takže ke svým EMOCEM přistupujte VĚDOMĚ a to tak, že je budete léčit. Jak?

Můžete se podívat na mé video, které je na zde

 

Při problému s kojením určitě zavolejte Laktační poradkyni, ale také si uvědomte, jak se CÍTÍTE, jaké pocity a emoce vás ovládají. Tak jako šťastný člověk nemůže být v nemocném těle, tak ani spokojené kojení, nemůže probíhat bez vnitřní spokojenosti.

Vím, jak je těžké se věnovat sobě samým, má dcera je velmi náročná na kontakt se mnou, a já na kontakt s ní, takže to NEMŮŽE být ani jinak, ale VĚNUJTE si třeba jen 5 minut času pro sebe.

Stačí se protáhnout, zatančit si, prolistovat časopis, nalíčit se, nebo jen ležte. Váš čas věnovaný vaší psychické kondici se vám vrátí, ve spokojenosti a v KOJENOSTI vašich dětí.

NEZAPOMÍNEJTE NA SPOJENÍ—BYLY JSTE 2V1 a tím budete již navždy, pamatujte na to vždy, když budete nejistí. Zajistěte pro dítě vše, co cítíte, že je potřebné a pak si ale také srovnejte své vnitřní rozpoložení.

Děti, zvířata ale i partneři reagují na naše vnitřní stavy.

Nezapomínejme na to.

Zdravím a přeji, abyste byly spoKOJENÍ v KOJENÍ.

 

Eva PitnerováEva Pitnerová
kartářka a průvodkyně

www.vedomevhledy.cz
facebook.com/vedomevhledy

Vřele doporučuji skupinku na FB o kojení, odkaz ZDE

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Magdalena napsal:

    Je hezké, že to vnímáte jako něco posvátného, ale pro mě to byl spíš očistec. Tuny různých léků, přípravků typu https://www.kojenibezbolesti.cz/produkt/multi-mam-compresses/ a já nevím co ještě jsem vyplítvala na mého Péťu. Když jsem si myslela, že už to mám konečně za sebou, zjistila jsem, že jsem znovu těhotná a věděla jsem, že to celé budu muset podstoupit znovu. Naštěstí to napodruhé už bylo lepší, asi jsem na to byla zvyklá nebo nevím. I tak bych do toho znovu nešla.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.