10 kroků, jak si správně nastavit cíl podle vesmírných pravidel

vesmír přání

Už se vám taky stalo, že jste si něco přáli, ale ono ne a ne se to vyplnit? Nebo se to vyplnilo jinak, než jste chtěli? Příčin může být nespočet. A jedna z nejčastějších stojí na samém začátku. Nesprávně formulované přání – špatně nastavený cíl.

Člověk by řekl, že na tom není nic těžkého. Jenomže lidské tělo, svět, vesmír, energie a přání fungují podle určitých zákonitostí, o kterých je dobré něco vědět. Je tady alespoň základní návod na to, jak si sestavit a formulovat svůj cíl tak, aby mu vesmír rozuměl a pomohl vám ho naplnit podle vašich představ.

  1. Už tam jsem. Při formulaci svého cíle přemýšlejte tak, jako byste už v cíli byli. Používejte přítomný čas. Používejte sloveso „jsem“ namísto „mám“ nebo „chci“. Například „Jsem zaměstnaná…“, „Jsem majitelem auta…“ a podobně.
  2. Negativismus pryč. Vyhněte se používání záporu „ne“. Když formulujete cíl například jako „Nechci být nemocný.“ nebo „Nechci být chudý.“, mozek má tendenci onu předponu „ne“ přehlížet. Když se na takovou větu podíváte „očima mozku“, co uvidíte?
  3. Chytrý cíl. Váš cíl sestavujte podle pravidla SMART. To znamená, že cíl má být Konkrétní, Měřitelný, Dosažitelný, Realistický, Časově určený. Srovnejte následující dva příklady. Vidíte ten rozdíl? A) Chci víc peněz. B) Do června roku 2015 jsem příjemcem pravidelné měsíční peněžní výplaty o 30% vyšší než v lednu 2015.
  4. SMS. Formulujte svůj cíl do jedné či dvou vět. Jako byste psali SMS. Žádné složité romány a souvětí. Pro váš mozek musí být sdělení jasné, stručné, srozumitelné, zapamatovatelné. A vy byste měli být schopni si tuto svou formulaci cíle zapamatovat a kdykoliv si jí zopakovat.
  5. Je to jen moje. Je důležité, abyste si cíl formulovali podle vás. Ne podle toho, jak by to chtěl někdo jiný, společnost, okolí. Prostě aby to byl VÁŠ cíl.
  6. Zapojte smysly. Zavřete oči. Představte si, jak to ve vašem cíli vypadá. Co se tam děje. Jak to tam voní. Jak to tam chutná. Jaké tam jsou zvuky…
  7. Metacíl. Zamyslete se, co se stane, až svého cíle dosáhnete? Co je ještě nad samotným cílem? Co jej pohání? Proč jej vlastně chcete dosáhnout? Jaká je vaše vize?
  8. Prověrka správnosti. Abyste si ověřili, jestli je váš cíl pro vás ten pravý, jestli vychází skutečně z vaší hloubi a není jen výplodem mysli nebo pod vlivem okolí, zeptejte se sami sebe: „Je tento cíl v této podobě právě teď pro mě to pravé?“ Vnímejte své pocity. Pokud ucítíte někde v těle něco nepříjemného, vaše intuice vám dává najevo, že je možná potřeba cíl ještě nějak upravit nebo změnit.
  9. To si teda pište. Myšlenky utvářejí realitu, ale pokud si svůj cíl navíc ještě napíšete, utváříte svou budoucí realitu ještě intenzivněji, než kdybyste si ho nosili jen ve své hlavě.
  10. Zaklínadlo. Na konec formulace svého cíle napište kouzelné zaklínadlo. Třeba „čáry máry fuk“, nebo „abrakadabra“, nebo „Tak se staň“, „Amen“, „Děkuji“. Nebo si vymyslete vlastní. Neptejte se proč. Prostě to udělejte.

vesmír přání

Vydejte se na cestu k cíli – s MAPOU v ruce

Výčet by mohl ještě pokračovat, ale jako základní návod na sestavení cíle, kterému vesmír bude rozumět, to stačí. Tím to ale vše teprve začíná. Stojíte na startovní čáře. Teď musíte udělat krok vpřed. Vydat se na cestu, po které k cíli půjdete.

Zatím nevíte, kudy cesta povede. Zatím nevíte, co vše vás na cestě čeká. Možná máte strach, že se cestou ztratíte. Přibalte si na cestu MAPU, která vás k cíli bezpečně povede.

 Závěrem mám pro vás jedno důležité sdělení:

Až hvězdy půjdou spát a nastane nový den,
otevři oči a vydej se za svým snem.

 

Pavla Pokorná SvětlíkováPavla Pokorná Světlíková
Osobní motivační kouč, průvodce duše a konzultant osobního růstu a rozvoje.
Autorka podpůrného nástroje MAPA K CÍLI.
Autorka edice 100 samokoučovacích otázek pro duši (např. téma VZTAHY a PRÁCE).
Manager komunikace a projektů, tvůrce kreativních konceptů, fotograf pro soukromou i firemní klientelu. Autorka luxusních interiérových fotopolštářů.
Spisovatel, tvůrce, světlonoš, inspirátor, pozorovatel, vypravěč, snivec, designer. Žena mnoha darů a talentů, žena tisíce tváří…

www.pokornasvetlikova.cz/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. GURdKd napsal:

    evolution korea
    584GURdKd/“!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.