Změna návyků: ​Nezapomeňte tancovat!

Moje milé,
možná jste si všimly, že jsem v minulém měsíci nenapsala žádný článek, který by kopíroval slibovaných dvanáct předsevzetí tohoto roku. Je to tak. Byla jsem zalezlá ve svém světě povinností a úkolů, chtěla jsem vše dotáhnout do dokonalého konce, dopsat ebook, udělat všechna nastavení, aby správně dorazil ke všem čtenářkám atd. atd. (mimochodem, myslím, že se povedl, můžete mrknout na www.lucielebduskova.cz).

Lucie Lebdušková - Změna je nový začátekJistě si dokážete představit, jak dokáže být člověk „hypervýkonný“ a „hyperdůležitý“, když k tomu dostane příležitost. A na tom jsem se nachytala i já. Každou chvilku jsem myslela na to, co ještě musím, co chybí, co bych mohla vylepšit, až jsem si nevšimla, že prázdniny už tak nějak uběhly.

I když jsem byla na dovolené u moře​, na táboře v lese, užívala si s malým volné chvíle, pořád někde ve mně hlodal ten šílený​ „trapič“​, který měl nutkání vymýšlet, co všechno je třeba ještě udělat. Když byl ráno papír s úkoly prázdný, on jej dokázal zaplnit během deseti minut, abych ve volných chvílích snad netrpěla nudou.

Až dnes, když jsem poprvé vyrazila ze svého místa bydliště do stověžaté matičky za prací, jsem si toho všimla. Ne nadarmo se říká, že když je člověk někde moc „zajetý​“​ či zaseklý, má změnit prostředí.

Po vlně davů v centru, terapeutickém sezení s jedním skvělým pánem, za zvuku mého oblíbeného CD z filmu Mamma Mia, jsem si to uvědomila…

Kam se poděla ta Dancing queen? Tančící královna?
Kdo to tady za tím volantem teď vlastně sedí?

 

Změna návyků: ​Nezapomeňte tancovat!… Zjistila jsem, že jsem v té hromadě věcí, které musím dodělat, úplně zapomněla tančit!

Tím nemyslím jen tančit jako opravdový tanec, ale prostě dělat všechny ty „nevýkonové“ ženské věci, odejít na procházku, kde vypnu mozek, jen tak sedět a koukat na nebe, prostě cokoli, u čeho si ideálně odpočine hlava a ještě se i uvolní tělo.

Když si to člověk byť jen na chvilku dovolí, najednou zmizí všechny výmluvy typu: nemůžu, vždyť jsem těhotná, bolí mě záda, musím na poštu, najednou člověk zjistí, že vlastn​ě nemůže nic jiného, než nejprve udělat nějakou tu „tančící“ věc, při které se roztančí nejen jeho tělo, ale hlavně duše. A díky tomu opět získáme radost v životě a energii na to, co „musíme“.

Takže můj návrh pro tento měsíc pro nás všechny: pojďme tančit! nebo běhat, cvičit, dělat dynamické meditace… – cokoli, co nás odlehčí a udělá nám radost, protože proto tady přece jsme!

 

Držím Vám palce a moc Vám fandím!

 

S láskou

Lucie Lebdušková
Lucie Lebdušková
Pomáhám ženám rozkvést

autorka projektu Čekala jsem miminko
klinická psycholožka, psychoterapeutka a hypnoterapeutka
lektorka systemických rodinných konstelací

www.lucielebduskova.cz
www.systemickekonstelace.com – další termín konstelací v Praze je 26.9.2015!

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. zcoRXK napsal:

    evolution casino
    288zcoRXK’*^

  3. sAdaTM napsal:

    evolution korea
    062sAdaTM'(\

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.