Zkuste jarní ovocně-zeleninový detox

S příchodem jara má čím dál více lidí tendenci detoxikovat své tělo po náročných měsících plných přejídání se a výčitek nad tím, že opět jí něco, co by neměli.

Detoxikačních diet existuje celá řada. Od různých půstů jen na vodě, dietách na jablkách, zeleninových vývarech, až po jezení neslané rýže či různých bylinek. Každý nechť vyzkouší to, co se mu nejvíce zamlouvá.

 

Já osobně vyzkoušela půst na ovocno-zeleninových šťávách

Před časem jsem viděla dokument „Tlustí, nemocní a téměř mrtví“. Bylo to o dvou mužích, kteří si, díky pití zeleninových šťáv, vyléčili své tělo od nemoci, o které si dříve mysleli, že je nevyléčitelná. Navíc díky tomuto půstu hodně zhubli. Tito muži tento půst drželi 60 dní, ale pro zdravé jedince doporučovali 10 dní.

„10 dní? To hravě zvládnu!“ pomyslela jsem si. Chtěla jsem pro sebe něco udělat, tento rok mi záleží na mém zdraví více než kdy předtím. Koupila jsem tedy odšťavňovač a najela na 10denní maraton na šťávách.

Zkuste jarní půst na šťávách

Jelikož se vždycky ženu do všeho po hlavě, nijak jsem své tělo na to nepřipravila a tudíž začátky byly pro mě nesnesitelné. Druhý den jsem si uvědomila, jak se to vleče. 10 dní je fakt hodně dlouhá doba.

Krize nastala čtvrtý den. Ne v tom, že bych měla hlad. Ne v tom, že by mi bylo slabo z toho, že piju pouze šťávy. Naopak jsem byla plná síly a energie. Ale ozvala se závislost po vařeném jídle. To, že si nemůžu do ničeho kousnout. A tak moc bych chtěla!

Pátý den přišlo jakési smíření. Začala jsem si zvykat. A byla jsem až překvapená, jaký obrat u mě nastal. Bylo to čím dál tím lepší a lepší. Energie jsem měla na rozdávání, měla jsem od rána do večera skvělou náladu. Najednou mě už neštvaly ty věci okolo, které mě už nějaký ten pátek štvaly.

Byla jsem smířená nejen se svou dietou, ale se vším kolem sebe.

Zažívala jsem šťastné pocity, cítila jsem se klidná a vyrovnaná. A to jen díky tomu, že jsem pila ty různobarevné šťávy, které mi lily energii do žil a elán do života.

Sice mi už půst skončil, ale šťávy piji pořád. Nedám na ně dopustit, jsou hnacím motorem pro mé tělo. Jsem moc vděčná za to, že jsem na Facebooku zahlédla ten dokument. A ještě více děkuji sama sobě za to, že jsem do toho šla.

Pokud vás to byť jen trochu zaujalo, jděte do toho. Nemusíte být na šťávách celých 10 dní. I za 3 dny půstování vám tělo poděkuje.

Udělejte něco pro sebe a zbavte své tělo škodlivin.
Teď nastává ta správná doba :-)

 

Přeji vám hodně štěstí a pevné nervy.

 

jana_czernekova

 

Jana Czerneková

Kouč pro mladé
Autorka eBooku Jak na 10 denní půst na šťávách

www.koucpromlade.cz

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. vMMiqn napsal:

    evolution korea
    831vMMiqn\^~

  3. WohTMp napsal:

    에볼루션롤렛
    667WohTMp%,‘

  4. yAGsZF napsal:

    evolution korea
    881yAGsZF%{)

  5. Lenka napsal:

    Takový detox je čas od času potřeba. Super tip. Já jsem se právě letos hodně začala zaměřovat na zdravé stravování a díky tomu teď jím i více ovoce a zeleniny. Snažím se i mnohem více sportovat. Letos jsme si třeba domů koupili přelivový bazén, tak se snažím chodit každý den plavat když mám tu možnost. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.