Žij svůj život a naplň své poslání

Jako malá jsem chtěla být spisovatelkou a nějakým způsobem jsem chtěla pomáhat lidem, aby se jim lépe žilo. Ale bylo mi řečeno, že se tím neuživím. A hlavně mi bylo neustále připomínáno, že se musím hodně učit, protože se špatnými známkami to nikam nedotáhnu.

Táta ze mě chtěl mít lékařku, která by se o něj pořád starala. Časem se z lékařky stala inženýrka ve strojírenství, protože tam táta viděl a stále vidí budoucnost.

Ale já nechtěla dělat něco, co bych dělala jen pro peníze a co by mě vůbec nebavilo. Ve škole pro mě matika, fyzika byla katastrofa a já byla ráda, když jsem to uhrála na čtyřku. Stále jsem se viděla jako psycholožka a hodně mě bavilo psát – slohové a seminární práce mi šly jedna báseň.

 

Vyplnily se předpovědi?

Na psychologii jsem se sice nedostala, ale stejně pomáhám lidem. Knihu jsem také ještě nenapsala, ale vím, že ji napíšu. A vydám ji už tento rok. :-)  Zatím píšu články na svůj web a web www.zenyzenam.cz. Jsem stále na začátku, ale vím, že jsem na cestě za svým posláním.

Proč Ti to sem píšu? Chci, abys věděla, že cokoliv si usmyslíš, toho můžeš dosáhnout. Jestli Ti někdo říká, že prací Tvých snů se nedá uživit, je to jen jeho pohled na život, jeho zaryté přesvědčení, nikoliv to Tvoje! Jestli něco platí pro jednoho, rozhodně to nemusí platit pro druhého.

A tak poslouchej svůj vnitřní hlas – vede Tě tam, kde máš být. Dělej to, co Tě naplňuje, i kdyby s tím Tvoji rodiče, přátelé nebo partner nesouhlasili! Je to Tvůj život, Tvá cesta, ne jejich!

Ty a Tvůj vnitřní hlas víte nejlépe, co je pro Tebe nejlepší.
Baví Tě psaní? Piš!
Baví Tě zpěv? Zpívej!

Je jedno, jak bláznivé se to zdá být, běž si za tím, po čem Tvé srdce touží!

Žít svůj život a naplnit své poslání

 

Jak najít to své poslání?

Kdybys měla všeho neomezeně a Tvá finanční situace by byla zajištěná na několik generací dopředu, stále bys dělala tutéž práci, kterou děláš? Nebo by to bylo něco jiného? Co by to bylo?

Zastav se na chvíli a začni si klást tyto otázky:

  • Kdo jsem?
  • Co skutečně chci?
  • Jaký je smysl mého života? Proč jsem sem přišla?
  • Jaký je můj jedinečný talent? Co mi jde přirozeně snadno?
  • Jak tento můj dar může pomoci druhým lidem?

Na tuto planetu si přišla, abys zde zanechala nějaký odkaz, abys byla nápomocná druhým lidem. Protože toto má opravdu smysl.

 

Co chceš, aby bylo napsáno na Tvém náhrobním kameni?

„Žila bezpečně, nikdy neudělala žádnou botu, dělala ve fabrice, měla neustále málo peněz a umřela v nemoci.“

Nebo: „I přes řadu překážek prožila báječný život se svými úžasnými dětmi, milovaným mužem, měla práci, ve které pomohla několika desítkám tisíc lidí, procestovala celý svět a nikdy nelitovala svého rozhodnutí jít si za svými sny.“?

„Ať si myslíš, že něco dokážeš nebo nedokážeš, pokaždé budeš mít pravdu.“
– Henry Ford

 

Neříkám, že jít si za svými sny je cesta jednoduchá. Zažiješ spoustu neúspěchů, ale pokud se nevzdáš a ve svém snažení vytrváš, výsledek bude fenomenální.

Všichni jsme na cestě. A je jen na nás, jak rychle či pomalu půjdeme. Rychlost není až tak důležitá. Důležitější je směr. Jestli se pohybujeme směrem k našim snům nebo se od nich vzdalujeme.

Věřím, že jsi ten první případ. Protože život je opravdu krátký na to, abys plnila cizí očekávání a byla zahrnuta do plánu někoho jiného.

Vytvoř si svůj vlastní plán a naplň své poslání!

 

Jana CzernekováJana Czerneková

Autorka eBooku Jak za 2 hodiny objevit svůj talent
www.koucpromlade.cz

 

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Irča napsal:

    Dobrý den,
    děkuji Vám za potvrzení mého názoru. :) Doufám, že se mi nějakým způsobem podaří splnit si svůj velký sen stát se maminkou ve dvaceti, maximálně ve třiadvaceti letech, a žít krásný, naplněný životem s milovaným mužem. Má veganská rodina bude skvělá! :) S přáním toho nejlepšího :*
    Irča

    • Jana Czerneková napsal:

      Irčo, jděte si za tím a celý Vesmír se spojí, aby Vám pomohl. :) A veganské rodině držím palce obzvlášť. :) Jana

  2. Katka napsal:

    Hodně dobrý článek, děkuji za něj. I když byl myšlený spíš na kariéru :-D.

    • Jana Czerneková napsal:

      Katko, může to platit na jakoukoliv oblast, nejen na kariéru. :) Jinak moc děkuji za zpětnou vazbu!

      • Katka napsal:

        Jj, já vím, mám trošku blok k tomu mít děti. A je pravda, že když člověk věří a jde si za tím … :-)

        • Jana Czerneková napsal:

          Napište mi o tom, můžeme se o Vašem bloku pobavit. Všechny bloky se dají odstranit! :)

          • Katka napsal:

            Děkuji, věřím tomu, ale zatím to nechci moc řešit. Plyne to určitě z dětství a protože se docela slušně vyznám v astrologii, můj horoskop to také pěkně zrcadlí. Ono vůbec být ženou cítím jako celkem velký trest … ale jak říkám, zatím se v tom nechci moc rýpat – stejně mi asi nezbyde nic jiného, než se s tím smířit … vypadám hodně žensky, orientaci mám též normální, ale chovám se ne vždy žensky (i když vím, že na to není žádný mustr) – jsem hodně dravá, kritická (i sebe), puntičkářská; někdy jdu přes mrtvoly – toto se dělo v dětství mně (hnusná šikana, i když vím, že to není tak vzácné a nebylo to bez příčiny), takže teď už si na mě nikdo vyskakovat nebude :-D.

            Nicméně teď jdu právě cestou, kterou tak hezky popisujete ve svém příspěvku, a skutečně věřím, že to možné je, byť překážky jsou …

            Ale určitě moc děkuji za nabídku, kdybych s tím nemohla vydržet, možná bych se ozvala :-).

  3. Izabela napsal:

    Také bych ráda řekla, že se vyznám v astrologii, ale na to musí mít člověk podle mě nějaký dar. Nejde se tyto věci jen tak naučit. Buďto je cítíte, nebo ne a já je bohužel necítím :-D . Takže mi nezbývá nic jiného, než si číst denní horoskop na https://www.astrohoroskop.cz/denni-horoskop , abych alespoň věděla, co je pro mě ten den přichystané :-) .

  4. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.