Ženská krása…

beauty reflectionŽeny v sobě nosí neskutečný dar, tu krásu, sílu a touhu, kterou muži tak obdivují a udělají pro ni cokoliv. Dar, který má nekonečné možnosti. Jak s ním ale nakládat, jak být ve své kráse a přitom ji ustát? Jak být ta bohyně v každém pohybu? Jak unést nevraživost ostatních žen, které tak neskonale touží být ve své síle a nemůžou? Jak být ve své plnosti a kráse a nebýt „ laciná děvka“?

Kolem 12 let jsem si začala všímat něčeho zvláštního, muži se na mě dívají jinak. V jejich pohledu byl oheň, který byl moc přitažlivý, ale také strašidelný. Většinou mě polilo horko, tváře se mi zarděli a v břiše jsem cítila vzrušující pocit brnění. Dělo se to hlavně když jsem se pohybovala s lehkostí, kdy jsem měla úsměv na tváři, a z očí mi zářila radost. Věděla jsem, že tohle je čeho chci zažívat spousty. Ale jak, když jsem od žen, těch moudrých žen, které přeci měli odpověď na vše, slyšela: „Ta to s chlapama umí. Nebudu se prodávat, na to jsem příliš hrdá. Je to taková koketa. Podívej se na ni, „ coura jedna“.

Jak jsem si mohla dovolit poznávat tuto nádheru? Jak jsem mohla překročit svůj stín a učit se o své síle, kdo mi to ukáže, poradí? Ze strachu o nepřijatelnosti, jsem vybrala cestu potlačení své přirozenosti. Nevěděla jsem co s tím a jak být s muži a poznávat svou krásu. V prostředí „dospěláků“ vznikala zvláštní atmosféra při vyslovení slova sex. Co to je, co se to s nimi děje? Nějakým tajným kódem jsem věděla, že tohle slovo se spojuje s tím, co prožívám. Ale taky jsem věděla, že tohle je nepřijatelné.

Nerozuměla jsem tomu, neměla jsem nikoho, kdo by mě zasvětil do světa dospívající ženy a tak jsem bloudila a schovávala svoji přirozenost.

Abych nevyzařovala krásno, které nosím v sobě, ukrývala jsem ho. Mé tělo se tvarovalo podle toho, jak jsem krásno ukládala společně se zlobou, že nemůžu „být“. Mé boky byly větší a ženštější, a já je víc a víc nenáviděla, jelikož mi připomínaly tu touhu, tu neskutečnou touhu „Být“. Být viděná, přijatá, krásná, prostě já. Komentáře mužů byly nepřijatelné, boj uvnitř nesnesitelný. Kalhoty byly jasnou volbou, nejlepší „kapšáče“ ty nevyzvednou mé krásné křivky a muži se nebudou dívat. Udělat můj zevnějšek co nejhrubší, oholená hlava, piercing v puse, cigarety, byla mise schovat svojí krásu. Jen abych nebyla něžná dívka a přitom to bylo to, po čem jsem nejvíce toužila. Jenže i s oholenou hlavou, percingem jsem byla krásná mladá žena a muži se stále otáčeli, stále hráli na tu strunu, kterou jsem se rozhodla potlačit již jako malá holka.

Má nenávist k mým krásným ženským bokům došla tak daleko, že jsem šla „pod kudlu“. Rozhodla jsem se skoncovat s mým ženským zadkem. Podařilo se, aspoň na několik měsíců. Fyzická bolest a pohled na fialovomodré nohy od kyčlí až po lýtka byla přijatelná daň za ztrátu ženských křivek, které mi přinášely tolik starostí. Jenže to mělo háček, mé moudré tělo si pamatovalo, proč bylo ve tvaru plnosti. Vědělo, že musí chránit krásno uvnitř, tu touhu v mé pánvi, kterou jsem se rozhodla schovat hodně dávno. Mé moudré tělo dělalo přesně to, co jsem já chtěla a protože k tomuto úkolu má jen několik nástrojů, použilo tu měkoučkou, peřinkovou ochranu zvanou tuková tkáň a do roka mě vrátilo do původní krásy.

Až když jsem začala chápat souvislosti a začala přijímat svoje tělo a touhu v něm čekající, tuková ochrana nebyla potřeba. Jsem vděčná, za moudrost mého těla a moc si vážím toho, že mi dává najevo, když neposlouchám. Dnes se těším ze své krásy, kterou hýčkám a moc miluji.

Alice Najmanová

www.zivotvnas.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. žanda napsal:

    Ženská krása je dost diskutabilní. Pro každého je to něco jiného. Mně se třeba nelíbí, když o sebe ženy vůbec nepečují a ani se mi nelíbí, když o sebe pečují moc. Prostě takový střed. Třeba já ráda nosím šperky, decentně se líčím a mám piercing v nosu :-) .

  3. Jones Elizabeth napsal:

    Regular visits listed here are the easiest method to appreciate your energy, which is why why I am going to the website everyday, searching for new, interesting info. Many, thank you chess bot

  4. Jones Elizabeth napsal:

    I’m constantly searching on the internet for posts that will help me. Too much is clearly to learn about this. I believe you created good quality items in Functions also. Keep working, congrats! catering van hire

  5. Jones Elizabeth napsal:

    This is my first time visit to your blog and I am very interested in the articles that you serve. Provide enough knowledge for me. Thank you for sharing useful and don’t forget, keep sharing useful info: Office Chairs

  6. Jones Elizabeth napsal:

    This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free. chauffeur service in Manchester http://www.gogreenexecutivetravel.com

  7. Jones Elizabeth napsal:

    I was surfing net and fortunately came across this site and found very interesting stuff here. Its really fun to read. I enjoyed a lot. Thanks for sharing this wonderful information. see details

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.