Září ve znamení Kohouta

  • Víte, proč je dobré, že škola dětem začíná v září?
  • Proč je vhodné období podzimu na úklid a pořádek?
  • Jak nejlépe využít energie podzimu?

Vše je úžasně propojeno. Nastává roční období, kdy vládnou kovové energie. Co to znamená? Kov je jeden z pěti elementů a je symbolem pro PODZIM. Tento element má silné energie související se zdokonalováním, sebeúctou, ale také řádem, pochvalou a oceněním.

 

JAK TEDY NEJLÉPE VYUŽÍT ENERGIE PODZIMU?

A beautiful young girl dressed as a rooster on the watercolor ba 1. PŘIJMĚTE PODZIM aneb ZMĚŇTE SVÉ VĚTY O TOMTO ROČNÍM OBDOBÍ.

„Ach jo už je podzim!“ na větu „Hurá, už je podzim!“
Jednak lépe uvidíte tuto dobu, a jednak vám tyto podzimní energie pomohou naladit se na barevnou část roku.
Léto nevrátíme a hekání nám nepomůže!

 

2. DOKONČUJTE PROJEKTY A PRÁCI, KTEROU JSTE ZAČALI BĚHEM ROKU.

Nejenom že nedokončování vyčerpává, ale také je příjemný pocit si úkol odškrtnout a oslavit. V září je silná energie Kohouta a právě kohoutí energie je o pozornosti, zaměření a dokonalosti.

 

3. DETOXIKUJTE SVŮJ PROSTOR, ABY SE VÁM V NĚM LÉPE DÝCHALO.
Kovová energie podzimu také souvisí z pohledu Feng Shui s tlustým střevem a plícemi. Proto je toto období velmi vhodné na detox těchto orgánů, ale i na pročištění prostoru, skříní a šuplíků.

Můžete použít kolíčkovou metodu. Na každou věc, kterou jste měli na sobě jednou za rok, dejte kolíček a uvidíte, kolik oblečení je s několika kolíčky a některé nemá žádný. Využijte toto období k tomu zbavit se všeho, co nepotřebujete a ukládat pouze to potřebné „na zimu“.

 

4. OCEŇUJME VÝSLEDKY DRUHÝCH A CHVALME.
Nezapomeňte, že kohout potřebuje ocenění a chválu. Takže chvalme při každé příležitost děti, partnera, kolegy, zaměstnance… „Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá!“ A nezapomínejte pochválit i sebe, jen tak pro radost :-)

 

5. BILANCUJTE A ANALYZUJTE.
Kohout je úžasný pracant a miluje detaily, proto je dobré v tomto období sčítat a kontrolovat.

 

6. HURÁ, ZPÁTKY DO ŠKOLY!
Začala škola našim dětem. Období, které je v energiích řádu, pořádku a disciplíny je nejlepší pro start školní docházky. Nevím, jak by to vypadalo, kdyby škola začínala v létě v silné ohnivé energii nebo na jaře v energii dřeva.

 

7. OZDOBTE SI DVEŘE SVÉHO BYTU PODZIMNÍ DEKORACÍ.
I tak se naladíte na tuto energii a ještě vaše dveře krásně rozzáříte.

 

8. A CO OCHUTNAT TAKOVÉHO KOHOUTA NA VÍNĚ?
Mňam!
Tady je recept: 200g mrkve, 3x stroužek česneku, 0,7 l suchého červeného vína, 4 dl masového vývaru, 250 g slaniny, 4 lžíce oleje, 1 svazek bouguet garni, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, 250g žampionů, 1 krásný kohout a 5 cl koňaku.

Příprava: Do marinády vytvořené z červeného vína, mrkve, cibule, bouquet garni (svazek bylinek – petrželová nať, bobkový list, tymián, česnek), pepře a soli vložíme naporcovaného kohouta a necháme jej přes noc marinovat.

Druhý den vyjmeme kousky kohouta a přecedíme marinádu. Na oleji marinované kousky lehce osmažíme, přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ještě 5 minut. Zasypeme moukou a za stálého míchání necháme mouku opražit. Podlijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme přecezenou marinádu a vývar (nejlépe telecí) a vaříme zhruba 2,5 hodiny.

Mezitím, co se nám omáčka vaří, si na pánvi rozpustíme jemně nakrájenou slaninu, na které osmažíme osolené a opepřené na plátky krájené žampiony. Ke konci varu přidáme restované žampiony, 5 minut ještě povaříme a podle chuti dosolíme a dopepříme. Při přípravě receptu doporučuji nešetřit na víně ani koňaku ;-)

 

9. A CO BUDU DĚLAT JÁ NA PODZIM?
Až vše uklidím, zbilancuji, posčítám, pochválím, tak vyrazím brouzdat se ve spadaném listí. Mám ráda toto období nejenom, že budu mít brzo narozeniny, ale také pro jeho barevnost na stromech a pro ranní mlhy.

 

Mějte báječný barevný podzim

 

olgaOlga
Šťastná a spokojená žena
Poradkyně a lektorka Feng Shui
www.olgabu.cz

ZAJÍMÁ VÁS JAKÉ JSOU VAŠE SILNÉ STRÁNKY, ŽIVOTNÍ ENERGIE A TALENTY? VŠE JE UKRYTO VE VAŠEM DATU NAROZENÍ. VÍCE INFORMACÍ ZDE…

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Katka napsal:

    Já naopak začínám žít léta začátkem – není nad světlo a teplo :-). Článek tedy pro mě.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.