Vracím se domů k sobě

V poslední době jsem měla řadu aktivit, rozvíjela spoustu věcí, projektů, pracovala se spoustou lidí na jejich seberozvoji a nalezení sebe sama a byla jsem „všude“. Znáte to, jako když se rozprsknete do prostoru, jste tady pro všechny a nakonec zjistíte, že už Vám nezbývá čas na sebe. Že Ve vašem těle je jen Váš obrys, ale jinak jste všude jinde, jen ne uvnitř. Přesně tak jsem se cítila. Co bylo nejhorší, ani jsem to netušila. Až mi před několika dny do života přišla událost, která mě donutila zastavit. Bylo to z ničeho nic. Jako když se při natáčení filmu ozve: Klap! Kamera, klapka, jedem!

Takové „klap“ jsem prožila. Jako řez života, kdy se zastavíte a máte šanci se po dlouhé době konečně rozhlédnout. Zkuste se představit, že sedíte v křesle a pozorujete to, čemu říkáte svůj život. Co vidíte? Co cítíte? Co se na vás řítí? Je to, to, co chcete? Jak se cítíte?

Máte radost, pocit povinnosti nebo dokonce strach?

Když to takto vidíte, zkuste si promyslet, co v tom svém životě chcete a co ne. Co je Vaše a co někoho jiného, co se vleče z dávné minulosti a táhnete to s sebou ze zvyku a co je naopak aktuální? Podívejte se a začněte třídit. Jako když třídíte prádlo do pračky. Bílé, barevné, v ruce a podobně. I naše životy občas potřebují protřídit, aby zůstalo jen to, co chceme, s čím si umíme poradit a co je naše. Když to uděláte, uvidíte, že se Vám hodně uleví. Když už nebudete plýtvat silami na nošení toho, co už Vám dávno neslouží, budete mít novou sílu na řešení toho, co je potřeba a věci půjdou snáze.

Věřte mi, vím, o čem mluvím. Jdu zase znovu nabrat síly a udělat další inventuru. A co Vy? Necháte se inspirovat a jdete do toho se mnou?

S Láskou Lucie

PhDr. Lucie Lebdušková

klinická psycholožka
psychoterapie
hypnoterapie
systemické rodinné konstelace
Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. xpaoQY napsal:

    evolution korea
    925xpaoQY‘>.

  3. Olga napsal:

    Těším se až se po tom rozchodu, který jsem v nedávné době vrátím domů ke svém mamince do její dřevostavby. Před dvěma lety nás opustil tatínek a tak je i ona na všechno sama. Na baráku je hromada práce a já teď přišla o dalšího partnera, je to těžká doba.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.