Vděčnost

Když jsem přemýšlela nad dalším článkem, rozhodla jsem se poctít vás svými zkušenostmi, co se vděčnosti týkají :-)

Největší zvrat v mém životě nastal až ve chvíli, kdy jsem za ta „kouzla“, zda těm zázrakům, co se mi od těch chvil začaly dít tak můžeme říkat, projevila vděčnost.

Ano, bylo to tak… Projevila jsem vděčnost a život se začal měnit – od základů. Víte, můj život před osobním rozvojem byl takový, že jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, že to, co vyslovuji, na co myslím, se mi děje. To jsem se všechno naučila. Ať už z knih, nebo předanými zkušenostmi těch znalců :-), kteří už na to přišli daleko přede mnou… Všem děkuji!

Vděčnost

Proto jsem se i já rozhodla předat ten dar vědět, co dokáže s naším životem změna myšlení a toho, jak si svůj život MALUJEME. Protože…

Kdo maluje čerta na zeď, ten ho taky uvidí.

Ale kdo namaluje krásnou krajinku a v ní domeček, je hodně blízko ke krásnému životu plnému lásky. Protože o ničem jiném život není.

Projevovat vděčnost je potřeba všemu, co nám udělalo radost – byť malou, co nás udělalo šťastnými.

  • Za co jste dnes vděčni?
  • Co vás opravdu rozradostnilo?
  • Co jste nečekali a vyplnilo se tak, jak jste si přáli?

Víte, co je odměna za to, že se to STALO? PRÁVĚ VAŠE VDĚČNOST. Jedině tak se vám ty krásné skutečnosti budou opakovat a zesilovat :-) A to chcete, ne?

 

Víte, za co jsem vděčná já?

Když se ráno probudím, otevřu oči, jsem vděčná za to, že se mohu probouzet po boku toho úžasného muže, kterého jsem si vždycky přála (ve svých nejtajnějších snech) a mohu vidět, rozhlížet se, vidět tu krásu života.

Jsem vděčná za to, že mohu dělat, co mě baví a naplňuje. Jsem vděčná za jídlo, vodu a KYSLÍK! Protože můžu žít. To si málo z nás uvědomuje a přitom je to to nejdůležitější v našem životě. Není to práce ani povinnosti, je to právě potřeba dýchat.

Jsem vděčná za auto, které mě doveze kam potřebuji, za to, že slunce svítí, někdo se na mě usměje.

Jsem vděčná za to, že jdu do obchodu a mohu si koupit něco hezkého. Jsem vděčná za prodavačky, které tam jsou, protože díky nim si mohu dopřát co potřebuji a pěkně připravené v regálech.

Vděčnost

 

Zdá se vám to neuvěřitelné?

Je potřeba být vděčni za takové „triviálnosti“, protože jedině tak nám do života může vstupovat více štěstí – vždy je potřeba začít na samém počátku.

Chodit jste se také nenaučili ze dne na den. Chtělo to trénink. Stejné je to s vděčností. Projevujte ji stále více a více a stále rychleji k vám bude přicházet. Vězte, že si najde cestu, jak vás odmění:-) Protože si to zasloužíte!

Víte, je to kouzelný pocit, když víte, jak „ovládat“ svůj život. Protože pak ty špatné myšlenky necháte zavřené v šuplíku a myslíte pozitivně. Jste optimističtí, váš život je pak jednodušší. Protože ty překážky, které si podsouváte do mysli, jenom dělají svou službu, poslouchají vás!

 

Jak projevuji svou vděčnost?

Večer před spaním si napíšu do bloku za co jsem v ten den vděčná. K čemu došlo, co mě potěšilo. Zesiluje to účinek kouzla vděčnosti. Nevěříte? Na to vám poradím jeden recept. Zkuste to! A sami uvidíte…

Když jsem o tom slyšela prvně, že být vděčný za věci, které nám do života přichází, je dobré, nevěřila jsem. Ale vyzkoušela jsem to a opravdu se to silně odrazilo na mém životě – v pozitivním. Ráda bych, aby všichni na světě měli život podle svých snů. A to je jeden ze způsobů jak toho dosáhnout.

Děkovat za věci, které se nám povedly!

Co ještě dělám? Před usnutím si vezmu do ruky kámen vděčnosti a řeknu si, za co jsem ten den byla nejvíc vděčná (když vezmu v potaz všechny poznatky, které jsem si napsala do bloku, vyberu jednu tu nej) a pak dodám „děkuji, děkuji, děkuji“.

Už se těším na vaše ohlasy. Vyzkoušejte a napište mi, jak se odrazilo kouzlo vděčnosti na vašem životě.

Přeji hodně štěstí v životě :))

Romča

 

Romča SedláčkováRomana Sedláčková

http://wp.me/3VyUr
facebook http://www.riz.cz/wkz2y
Zde prezentuji své články http://bit.ly/10OtAd7

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Erik napsal:

    Před pár lety jsem četl knihy Moc, Kouzlo a Vděčnost-a když vidím tohle je to jak přes kopírák..
    Já úplně žasnu jaký je to byznys s duchovnem,
    dříve to bylo-řekni 100x otčenáš a ještě dříve-kup si odpustku…

    • Petra napsal:

      Sám jste to asi nezkoušel, že? :) Odpustky, pokud vím, byly za prohřešky, tohle s tím nemá vůbec nic společného. :)

  2. Tomas napsal:

    Je to krasne napsane! Kdyz clovek vyjadruje vdecnost, cisti svuj vnitrni prostor a negativni emoce se v nem rozpousti. Chce to hlavne dekovat bez ocekavani, ze nam neco prinese. Hlavni je ten pocit citit. :-)

  3. Lenka Černá napsal:

    Skvělý článek o vděčnosti! Osobní rozvoj by bez vděčnosti nebyl úplný. Každý můžeme svoji vděčnost trénovat a prohlubovat ji. Super článek o vděčnosti napsal Josef Hoang na jeho blogu https://josefhoang.cz/vdecnost/. Věřím, že vám pomůže pochopit vděčnost ještě více do hloubky a ukáže jak díky vděčnosti zlepšit svůj život.

  4. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  5. wordle nyt napsal:

    Thanks for this useful post!

  6. ovo napsal:

    I’ll return to this website more frequently to learn new information.

  7. dordle napsal:

    Thank you for providing such an informative essay on this subject. This has truly made me think, and I’m looking forward to reading more.

  8. JamesOneil napsal:

    The more energy you devote to him, the chinese buffet las vegas near me
    more you support him in this. And conversely.

  9. trap the cat napsal:

    A very interesting topic that I have been looking at, I think this is one of the most important information for me. And I’m glad to read your post. Thanks for sharing!

  10. Victor Patrick napsal:

    I’ve been researching this subject for a while, and I believe this to be some of the most crucial material. And thank you for sharing your post. Gratitude for sharing! bitlife

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.