Vášeň

Tohle slovo na pět písmen. Nesmírně důležitá pro vše co děláme. Jen si vezměte kolik lidí dělá svou práci tak, že jsou jí posedlí, že ráno vyskočí z postele ještě před budíkem a už aby se vrhli na tu činnost, která je živí. Zdá se vám to jako idylka? Ale ono to tak může být. Záleží jen na tom, z jakého úhlu pohledu se na to díváme. Pokud jsme se ani nepokusili v životě dělat to, co nás opravdu naplňuje. Bojíme se, vymlouváme. Tak zůstaneme v práci, která nás nebaví, ale musíme to přežít, abychom zaplatili složenky.

Ale vemte si, že děláte činnost, která vás rozpaluje, pokaždé když se jí věnujete div vás nepropálí zevnitř, jak rádi ji děláte. :)

A jako BONUS za to ještě máte peníze. Myslíte, že je to neuvěřitelné? Že to ani není možné? Ale je. Jen my stále žijeme v dobách, kdy nebyl internet, nebyly takové možnosti. Naši rodiče a prarodiče chodili do práce, protože věděli, že o své místo prostě nepřijdou. Nebylo žádné snižování stavů, vyhazovy. Obavy. Oni věděli, že ve své firmě mají zajištěno místo do konce svého produktivního života, než půjdou do důchodu. Dnes je jiná doba. A pokud se máme rozmyslet. Věnovat se do dob kdy půjdeme do důchodu něčemu, co k smrti nenávidíme, jen pomyšlení na to, že po neděli musíme zpět do té příšerné práce, div si nerveme vlasy, tak se nám nechce..

Proč?

Víte, jak vás to ničí? Tak, že potom většina lidí onemocní, končí s rakovinami, nádory.. Protože dělají něco, co je nebaví. A přesto by mohli rozvíjet svůj talent, činit něco, pro co byli zrozeni!

Vezměte si třeba fotografy. Je tu spousta lidí, které baví focení, ale dnes je na trhu tolik fotografů, že každý řeší konkurenci, „náročné“ zákazníky, čas a tak dále.. Ale co když jen je potřeba změny – změnit postupy, protože už nežijeme jako dřív, ale ve 21. století a je potřeba věci dělat jinak, abychom vynikli, byli jiní?

Znám spousty lidí, které baví fotit (když jsme u toho fotografování). Jsou nadšenci. Ale oni se touto vášní neživí… Možná znáte i někoho z vašeho okolí. A víte, že se dá focením skvěle vydělávat i za cenu té nejvyšší konkurence a „náročných“ zákazníků?

Podívejte se na tohle video a nakoukněte pod pokličku: http://www.vydelavej-focenim.cz/

Ono to i poznáte sami, když jdete do obchodu a obsluhuje vás prodavačka, která svou práci očividně nesnáší. Chová se nevlídně, protivně. Ale naopak paní, která svou práci prodavačky miluje, tak se usmívá od ucha k uchu, se zákazníky vtipkuje.

To je nebe a dudy. Proč? Každá z nich má jiný motiv, první pracuje POUZE pro peníze, aby mohla zaplatit své měsíční nutné výdaje a druhá samozřejmě také, ale mimoto má svou práci ráda.

Pokud je pro někoho jeho práce VÁŠNÍ, poznáte to jednoduše tak, že už nemůže dospat, těší se, až tu činnost bude moci znovu vykonávat. Nevadí mu zabývat se prací delší dobu než je nutné.

Každý jsme jiný, každý jsme z jiného těsta. Každého baví něco jiného. Proto je ta variabilita naprosto úžasná, ten svět je tak krásně zařízen, že každý z nás jsme určen na něco jiného v té naší úloze. A jak poznáte, čemu byste se měli ve svém životě věnovat, co vás naplňuje a budete u toho cítit lásku pokaždé, když tu činnost budete vykonávat?

Poradím vám, napište si na papír činnost, které rádi děláte. Aniž byste za to dostali nějaké peníze. Které vás jednoduše naplňují natolik, že ani nepřemýšlíte, že to jdete dělat. Nemusíte se nutit.

A uvidíte, co bude na první místě je jednoznačně to, co milujete ze všeho nejvíc, protože vás to napadlo jako první ;) A tomu byste se měli věnovat i profesně. Teď jen najít vhodné cestičky jak to zrealizovat. Většina lidí se nejprve ptá na to „ale jak to udělám?“, ale ono ta odpověď na zázračné slovo JAK, vyplyne ze situace. Důležité je vidět ten smysl, proč to děláme a mít vizi.

Život je moc krátký na to, abychom si ho ukrajovali vkládáním svého času do aktivit, které si to nezaslouží!

Vzpomeňte si na malé děti, když se je někdo zeptá „a čím bys chtěl být až budeš velký?“. Většina z nich odpoví, že buď hasičem, nebo policajtem.. A proč si najednou najdou ve svém dospělém světě jinou úlohu než kterou chtěli opravdu dělat? Že by je společnost, politika státu zahnala do kouta?

Odpovězte si sami.

Držím palce, ať najdete svou správnou cestu co nejdříve.

Romča :)

http://romcasedlackova.wordpress.com/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. malina napsal:

    Thank you for sharing the article. I love to play racing games. One of them is drift hunters Vivid images, smooth movement on the schoolyard

  3. dgs napsal:

    Everyone ought to read what you’ve written because it contains a wealth of knowledge that can help them become more open-minded. I am extremely appreciative of that. run 3

  4. helen napsal:

    I can’t stop myself from reading your post. sinister squidward It is really very attractive

  5. slope unblocked napsal:

    Sleep is really important.

  6. eggy car napsal:

    Your article’s substance is fascinating; I appreciate the insights you’ve provided and wish that more people would read it.

  7. chess online napsal:

    digital instrument clusters, enhancing both safety and convenience.

  8. jumping shell napsal:

    Thank you for generously sharing your knowledge.

  9. wordle napsal:

    Your writing is clear and informative. Well done!

  10. FMovies napsal:

    Your post was a breath of fresh air! The depth of knowledge you shared, coupled with the engaging presentation, made it an enlightening experience. Your dedication to making intricate topics accessible is truly admirable.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.