Ty nejlepší věci se prostě jen stanou

Chtěla bych vám vyprávět příběh. Možná bych ho nazvala od Alici k Alici :)

Asi tak před rokem se začaly v mém zorném poli objevovat různé stránky zabývající se osobním rozvojem. Předtím jsem samozřejmě četla poměrně hodně knih s tímto tématem, ale nevěděla jsem, že i na internetu je možné se takto vzdělávat. V té době jsem již dvanáctým rokem poměrně úspěšně dělala profesi kadeřnice a měla jsem svůj salon a stálou klientelu.

Nicméně jsem začala pociťovat něco, čemu se říká syndrom vyhoření.

Už jsem necítila to vzrušení a radost z každé nové zákaznice a z mého života se stala tak trošku rutina. Přemýšlela jsem i o tom, že úplně skončím. Byla jsem prostě unavená.

A protože jsem žena činu, a už jednou v životě jsem profesi změnila (kadeřnici jsem začala dělat, když mi bylo 29 let), začala jsem tak trošku přemýšlet, co by to vlastně mělo být. V té době jsem četla úžasnou knížku Velký skok, která mi pomohla se nad výběrem životního směru a povolání, nebo chcete-li poslání, začít dívat trošku jinak.

Autorka se ve své knize ptá: „Dělala byste to, co děláte teď, i zadarmo?
Cítíte ve vašem životě a práci vášeň?“

Najednou jsem věděla, že je čas něco změnit.

Ty nejlepší věci se prostě jen stanou

Další z otázek v knize byla: „Co děláte ráda? U čeho ztrácíte pojem o čase? Co nikdy neodložíte a jdete do toho vždy, když je to možné? Napište si to, i kdyby to mělo být povídání s kamarádkou u vína.“

A tak jsem si postupně dělala tato cvičení z knihy a pomalu objevovala, kdo vlastně jsem a co mě baví. Z počátku to vypadalo hodně divně a já jsem si říkala, to asi neklapne, z tohoto přeci nejde udělat kromě životního stylu i business :)

Ale dnes je moje tehdejší mlhavá představa realitou!

 

I já jsem šťastná a okouzlující žena

Přibližně v té samé době mi poslala kamarádka odkaz na Alici Kirš (tehdy ještě Kubíkovou) a její stránky. Tato mladá žena mi poslala zdarma program na zvýšení sebevědomí a já jsem najednou začala vidět něco, co tvoří můj svět. Můj život. Seberozvoj, vzdělávání, ženská energie…

Říkala jsem si… ahá, ono se dá podnikat i tím, že se můžu zabývat ženským světem? Panebože, to je ono! To chci dělat! Už se nechci zabývat ženskou krásou jen na povrchu, chci jít víc do hloubky, zajímá mě krása ženské duše a vše, co je spojené s ženským světem.

Nicméně jsem pořád nevěděla jak to uchopit…

A jednoho krásného dne mi Alice poslala odkaz na stránky jejího muže Davida, který mě zval do tréninku zdarma. OK, říkala jsem si, podívám se na toho klučinu :) Čím víc jsem ho poslouchala a viděla to jeho nadšení a vášeň, tím více se ve mě probouzela ta moje vnitřní divoška, která křičela: „Haló, probuď se, je tvůj čas!“

Ještě teď, když to popisuji, mám husí kůži… A tak jsem se rozhodla nakonec vstoupit do jeho placeného on-line programu Email Smart Academy. Ale po pár dnech jsem zjistila, že tento program asi ještě nebude pro mě, protože nemám vůbec žádné zákazníky, se kterými bych mohla komunikovat díky mailům a hlavně, že nechci zvětšovat můj kadeřnický business. Bylo mi najednou smutno a rozhodla jsem se, že z tohoto programu vystoupím. David poskytuje garanci, že pokud není program pro vás, můžete odejít a on vám vrátí peníze, což taky udělal.

Byla jsem zklamaná a tak trošku jsem si říkala, že to asi nepůjde, že nemám sílu ani prostředky na to, abych vybudovala nějaký jiný business, a že v tomto oboru je už spousta jiných odborníků, a že by to ani nikoho nezajímalo, protože nevím a neumím nic zvláštního a podobné nesmysly, kterým jsem tehdy věřila.

 

Nastala pauza

A najednou, po pár měsících, se David do mého života vrátil. Tentokrát s programem Miliónové impérium. Když jsem ho poslouchala moje srdce bušilo jak o závod a přesto, že jsem se tak trošku zadlužila, jsem do tohoto programu vstoupila. Ale s tím rozdílem, že odtud jsem už neodešla. A jsem za to nesmírně vděčná!

Krok za krokem mě David dovedl až k mému projektu Glamour-woman. Po chvílích hledání a pátrání jsem si doladila, co mě vlastně zajímá, co chci tímto projektem říct, co chci dát sobě a co chci dát světu. Sobě chci dát ještě větší sebepoznání, sebeúctu a možnost růstu a světu bych ráda předala tu pozitivní energii, kterou v sobě mám.

Ty nejlepší věci se prostě jen stanou

Hlavní myšlenka mého projektu je: My ženy dokážeme tvořit

Pokud jsme šťastné a spokojené, vytvoříme kolem sebe takový ostrov lásky. Na tomto ostrově jsou potom všichni šťastní. A mým cílem je pomoci ženám, aby se cítily v životě šťastné a krásné. Aby prostě byly okouzlující.

No a protože jsem se aktivně podílela i na propagaci projektu Alice Kirš s názvem Ženy ženám, a psala jsem různé komentáře a články, Alice si mě všimla. A tady se dostáváme na „konec“ příběhu. Alička pomalu a postupně vstoupila do mého života, a příští týden jdu k té mladé ženě z obrázku na kafíčko a budeme si povídat. Vnitřně cítím, že z nás budou přítelkyně.

Neuvěřitelné? Kdepak… takhle to vypadá, když žijeme náš ženský princip, děláme to, co nás baví, připravíme se na výsledek a potom necháme věci, aby se prostě staly ♥

 

A závěrem tohoto životního příběhu mám pro vás vzkaz milé dámy.

Využívejte s láskou všech darů,
které nám poskytuje naše ženskost

A taky dovolme mužům, aby se o nás starali, opravdu to dělají rádi. Zjemněme se… Vždyť už jen být ženou je nádherné. Moje coore message ženám zní: Buď svá. Buď okouzlující. I díky tobě potom bude svět krásnější!

 

A pokud si tento článek čteš i ty, milý muži, i pro tebe mám vzkaz: Dovol své ženě zářit, protože pokud je tvoje žena moudrá, bude ti stát po boku a podporovat tě. Bude ti dávat potřebnou energii a ty budeš moct měnit svět a naplňovat svoje vize.

Za každým úspěšným mužem totiž stojí šťastná žena…

 

Hanka Pisková
průvodkyně ženským světem a autorka projektu Glamour woman
Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.