Sukně pro ženské zdraví i duši

krásná sukně

Svůj první článek na téma ženství „Proč nejsou ženy ženami?“ jsem napsala někdy před 10 lety, a protože byl pak hodně oblíbený a sdílený, ráda bych na něj navázala. O jeho původní podobu jsem však se smazáním předchozího profilu přišla, ale jeho myšlenku nesu v sobě stále. Jeden z prvků, který jsem v něm řešila, bylo nošení sukní jako atributu ženství. Nahlédněme tedy pod sukni tomuto tématu společně.

Budeme-li se zabývat čistě praktickými stránkami věci, jsou výhody nošení sukní poměrně snadno viditelné zejména v porovnání s aktuálním trendem slim kalhot typu „bokovky“. Ale i z duchovního hlediska se nošení kalhot nejeví pro ženu jako ideální a my se dozvíme proč.

Co nám berou kalhoty?

Kalhoty doléhají těsně na tělo i v oblasti rozkroku, tedy naše pohlavní orgány nemohou volně „dýchat“, a vzniká tak ideální prostředí pro disbalance, které se mohou projevit bakteriálními záněty, ale i vážnějším onemocněním.

Díky těsnosti v rozkroku může docházet dokonce k odírání zevních rodidel, či je na ně alespoň vyvíjen permanentní tlak, který rozhodně zdraví nepřidává.

Nebezpečné bokovky, aneb proč se tvoří „špek“

Nejzávažnější problém je však ve výšce „pasu“ dnes tak populárních bokovek, kdy „pas“ je přesně v úrovni dělohy a vaječníků a vytváří tak permanentní tlak na tuto oblast. Tento tlak se neúměrně zvyšuje při sezení apod. A pokud žena v takových kalhotech prosedí třeba 8 hodin v práci, je nám jasné, že na problémy je zaděláno.

Proč naše Vnitřní Žena skomírá

Tlak který je vyvíjen na dělohu a vaječníky způsobuje stagnace v oblasti druhé čakry – tedy v oblasti sexuální síly, ženské energie, naší vnitřní Ženy. Tato oblast je spoluzodpovědná za udržování ženského zdraví, a pokud je vystavena permanentnímu tlaku, stáhne se, zmenší a zatvrdí tak jako opravdová ryzí Žena uvnitř vás. Tato oblast je centrem nesmírné tvořivé energie – vždyť z ní vzniká život! – a pokud ji takto budeme utlačovat, přirozeně se časem dočkáme jejího „výbuchu“ či „vyhasnutí“ – představme si sopku, kterou přiškrtíme a není obtížné domyslet si, jaké procesy probíhají v našem těle při nošení těsných kalhot.

Pokud je bříško neustále „půleno“ v jednom místě, bude logicky uvadat pod i nad místem tlaku. Proto se zejména nad „pasem“ kalhot začne tvořit „špek“ – stagnace proudění energie, tělesných tekutin a usazování tuku.

ženské boky v džínáchNa obrázku vidíme ženské tělo, ale mohlo by být stejně dobře i mužské. Unisex móda, která potlačuje atributy pohlaví – a v tomto případě ženskosti – je možná praktická, ale to je vše. Nenechme se připravit o naši ženskost!

Zdravá energie pro zdravou ženskost

Z energetického hlediska je nošení kalhot pro ženy nevhodné. Sukně (a to zejména dlouhé až na zem) ženu chrání a vyživují, protože pomáhají ženě být v kontaktu se Zemí, odkud ženy čerpají energii, aby ji mohly shromažďovat v děloze a předávat dále sobě i svému okolí. Zkuste si vzít dlouhou volnou sukni bez kalhotek a postavit se s rozkročenýma nohama na holou zem – samy ucítíte, o čem mluvím, a opravdu k tomu nemusíte být nějak extrémně vnímavé. ;) Žena potřebuje vyživovat své ženství a být v kontaktu se svými Kořeny pomocí první čakry, která se nachází v oblasti kostrče a hráze.

Pokud na tuto oblast dáme hráz v podobě kalhot, je jasné, že tok energie narušíme. Žena se tak stává vykořeněnou a „hrubne“, stává se mužem, protože nedokáže přijímat energii ze Země. Nošení dlouhé volné sukně má také tu výhodu, že pohyb spodku sukně nad zemí víří energetické pole a sbírá energii ze Země nahoru tam, kde to žena potřebuje. Proto je důležité svlékat i oblékat sukni přes hlavu, jak nám připomínaly už naše babičky: „Přes hlavu, jinak se nevdáš!“ V momentě, kdy sukni svlékneme přes nohy, ochuzujeme se o nashromážděnou energii a to je přeci škoda.

Jak vám sukně změní krok ( i život)

V neposlední řadě nošení kalhot mění postavení těla a způsob chůze. V kalhotách můžete sice zdánlivě být více svobodná ve svém pohybu, ale také zrychlujete a děláte větší kroky, což není vhodné ani pro vaše tělo a pohybový aparát zejména ani pro vaši duši. Žena nepotřebuje být úderná rychlá entita, ale naopak rozvlněná, moudrá, všeobjímající bytost. Tajemně vlnící se ženská silueta v sukni muže jistě dokáže rozvášnit lépe než prvoplánově vykukující zadek z bokovek.

Žena potřebuje nalézt svou sílu ve zranitelnosti, kterou jí sukně pomáhá získat.

To, že krátká sukně působí z energetického hlediska nevhodně, je nasnadě – postrádáme zde kontakt se zemí, odhalují se nohy, mění se krok. Žena se stává prvoplánovým sexuálním objektem bez špetky tajemství. Muži narušují svými pohledy energetické centrum ženy. Je nasnadě, že se krásná žena chce líbit a pohledy ji těší, nicméně věřte, že dlouhá sukně je sexy stejnou měrou, jako krátká, jen působí na muže jiným a o to účinnějším mechanismem.

žena v sukni

Tajemství přírodních materiálů

Také volba materiálu je podstatná. Tradičním materiálem v našich končinách je len, konopí a třeba kopřivy. Bavlna je u nás nepůvodní a její pěstování je značně nešetrné k životnímu prostředí. Umělá vlákna pro nás nemají žádná pozitiva jak z duchovního, tak čistě praktického i ekologického hlediska, což je samozřejmé. Není těžké pochopit, že absorbujeme energii oděvu, takže pokud byly naše kalhoty ušity v nehumánních podmínkách dětmi či ženami, za minimální mzdu a s myšlenkou rozhodně ne pozitivní, nemůžeme od svého oděvu čekat uzdravení.

Energie do oděvu vetkaná

Kdysi bylo zvykem, že žena šila košili svému muži s tichou modlitbou a láskou, aby ji tato síla chránila a doprovázela životem. Na oděv se ještě vyšívaly ochranné symboly individuální pro konkrétního člověka či jeho rod. I oděv pro ženy byl tkán a šit s láskou a myšlenkou ochrany nejen před povětrnostními podmínkami. Hlavní byla výroba vždy na míru, pro konkrétního člověka, což u dnešních unifikovaných konfekčních velikostí nemůžeme čekat.

Naši předkové nám předali střihy a typy oděvu, které jsou pro naše zdraví a našeho ducha věky ověřeny jako ideální, je třeba nezapomínat na jejich moudrost.

Smysl života ženy bude v něčem jiném než laciném vystavování se obdivu, ale v probouzení a rozvíjení ženskosti ve své celistvosti, aby mohla nalézt štěstí sama v sobě a tvořivou energii předávat dál své rodině, muži, dětem, ale i okolí. Nejen s tím nám může sukně pomoci.

A co vy? Nosíte sukně?

Zkusíte se na to podívat po přečtení článku jinýma očima – dáte sukním šanci?

Budu moc ráda, pokud ano.

Jana Urbánková

Pedagožka, lektorka (nejen) kurzů pro ženy, bylinářka, masérka a průvodkyně Žen nejen porodem, těhotenstvím a šestinedělím. Tělo i duše projektu Harmonie Ženy. Autorka ebooku Harmonické Šestinedělí – 10 tipů jak se připravit na šestinedělí, abyste si jej užily.

https://www.facebook.com/harmoniezeny/
http://harmoniezeny.webnode.cz/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Lenka Hrušková napsal:

    Moc děkuji za tento článek. Mám stejný pocit při nošení sukní. Je to úžasná svoboda a cítím se hnedle mnohem víc ve své ženské energii. Jaký máte názor na silonky?.. Děkuji za sdílení a odpověď. S láskou, Lenka

    • Jana Urbánková napsal:

      Milá Lenko, moc děkuji za Vaší zkušenost se sukněmi! Je to parádní, já je miluju, i když nosím i kalhoty ;)
      Víte silonky .. psala jsem na to téma na diskuzi na FB. Já je nemám ráda, nemám obecně ráda umělé materiály a ten silon je takový plastový už na „omak“. Vidím na sobě, že způsobuje min. u citlivých žen při nošení vaginální mykózu atd. Kůže nedýchá, zapařuje se, ideální prostředí pro množení kvasinek :-/
      Tedy z pohledu čistě praktického, nejsou pro ženské zdraví vhodné.
      Já když si beru krátkou sukni v zimě, nosím silonky bez pasu – samodržící takové ty lepicí. Když koupíte kvalitní, vydrží lepit pěkně dlouho, nejsou na jedno použití.
      Pak mám nožky v teple, ale rozkrok se nedusí ;) a mužům tato varianta přijde nesmírně sexy. ;)
      Když je zima, nosím klasické bavlněné punčocháče dneska jsou k dostání moc krásné, vzorované, síťované atd.
      Zkuste, třeba budete spokojená.
      http://www.facebook.com/harmoniezeny
      http://www.harmoniezeny.cz

  2. Lidu napsal:

    Dobrý den, nebyl by ten článek „Proč nejsou ženy ženami“ někde ve Vašem archivu či paměti? Moc by mě zajímal. Už je to mnoho let, co jsem své okolí tyrala otázkou „co dělá ženu ženou“. Bylo to na popud S.Twain, která zpívá „men, i feel like a woman“, tudíž odpověď na otázku, jak se jako cítí. :-)). Děkuji moc

    • Jana Urbánková napsal:

      Dobrý den, Lidu, jsem moc ráda, že Vás můj článek zaujal na Vaší cestě k vědomému Ženství.
      Bohužel ten o ten článek jsem asi nenávratně přišla. Technika je zrádná. Kdysi jsem si rušila FB profil a tím jsem článek smazala. Měla jsem ho uložen v PC, ale ten už dosloužil a informace z něj nešly vytáhnout :( Zjevně bylo třeba napsat nový podobný a počkat třeba na to, jak se na tuto otázku dívám nyní. Přeci jen jsem za těch 10 let ušla kus cesty a můj pohled je obroušen životem.
      Třeba jej brzy napíšu ;) Můžete mne sledovat na mém FB nebo webu ;)
      http://www.facebook.com/harmoniezeny
      http://www.harmoniezeny.cz

  3. Marketa napsal:

    pekne napísané. aj ja som si to na sebe všimla. k ľanovej sukni po zem sa ešte musím prepracovať, ale teším sa znova na jar :) http://mamanablizku.sk/preco-nosim-suknu/

  4. Veronika napsal:

    Dobrý den, souhlasím s Vámi, kdyby bylo po mém, nosím sukni / šaty po celý rok. Problém však nastává od podzimu do jara, kdy co mi vadí mnohem víc než kalhoty jsou následující varianty: zima nebo punčochy. Přijde mi, že punčochy buď škrtí nebo při chůzi spadávají. Jak to řešíte v zimě Vy?

  5. Ivule napsal:

    Nevím tedy jak jste na tom ostatní, ale mě nosení šatů nebo sukní rozhodně žádné problémy nepřináší. Nebo aspoň si to myslím, ale dle mého jsou to zase nějaké výmysly. Tento web mám velice ráda, ale občas se zde objeví opravdu zvláštní názory :) Mimochodem, pokud byste nějaká chtěla nějaký ten sekáč na levné šaty, mrkněte třeba tady https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske-saty-dlouhe/c-1122

  6. Hugo Welke napsal:

    Kami menyediakan penawaran jual dan berita harga ready mix murah atau istilah lainnya beton cor MegaconBeton.com, meskipun untuk truk/mixer molen minimix holcim. kunjungi https://pipadrainasemegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-pipa-drainase-megacon-kaliwungu.html

  7. Tasha Prout napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang Awam dan Pribadi, Berapa Tarif Pembuatan Kolam Renang Pribadi di Rumah? Saran Renovasi dan Perawatan … lihat https://kolamrenang-villa.netlify.app/kontraktor-kolam-renang-villa-batang.html untuk dapatkan penawaran diskon

  8. Devin Shymske napsal:

    Jual Beton Cetakan Kubus Beton 10 x 10 Cm,ukuran dalam 10 cm x 10 cm x 10 cm Besi cor, untuk menyusun sampel kubus beton Berat kumal: 12 kg. info lebih detail https://harga-road-barrier-megaconperkasa.blogspot.com/2020/01/harga-road-barrier-beton-1-bengkulu.html

  9. Joetta Firth napsal:

    Beli Produk Harga Beton Cor Murah Beton Bermutu Dengan Harga Murah dari Pelbagai Pelapak di Indonesia. Tersedia ✓ Bayaran Kirim ✓ Pengiriman … selengkapnya https://pipadrainasemegacon.jabodetabek.my.id/2020/09/supplier-pipa-drainase-megacon-bogor_27.html

  10. Dewitt Quince napsal:

    Dengan banyaknya pengiriman unit kendaraan ke kota kota hal yang demikian diperlukan pelayanan ekspedisi pengiriman kendaraan beroda empat yang professional … info lebih lengkap https://derek-angkut-mobil.blogspot.com/2020/12/jasa-derek-mobil-surabaya-jakarta.html

  11. Clay Reul napsal:

    Harga kaca tempered glass yang dipasarkan di pasaran amat bervariasi tergantung pada ragam dan ketebalannya. Berkeinginan tahu berapa harganya, kunjungi https://harga-kaca-tempered.blogspot.com/2019/04/partisi-kaca-tempered-lebak-harga-murah.html

  12. Hilma Benck napsal:

    Epoxy is a permanent adhesive utilized on many types of surfaces, from plastic to metal. … Epoxy starts in a liquid state. Because it is mixed, the substance’s heat heats… tap https://catepoxy.jabodetabek.my.id/2020/08/jual-cat-epoxy-menteng-jakarta-pusat.html for more information.

  13. Devona Ottino napsal:

    PabrikPintu.co.id can be described as uPVC door manufacturer and then fabricator, rendering products that encounter increased variety of quality. Watch the number of power efficient doors via the internet, tap https://supplierrollingdoor.blogspot.com/2019/07/jual-pintu-rolling-door-terpercaya-blora.html for detail.

  14. Karina Coodey napsal:

    ToiletCubicle.co.id is a leading commercial toilet cubicle manufacturer and understand they will reflect your organization or establishment image in … kunjungi https://showerbox.jabodetabek.my.id/2020/09/jual-shower-box-pondok-aren-tangerang.html for detail.

  15. Bohumila Králová napsal:

    Ahoj, na tomhle blogu miluji snad každý článek! Mohla bych tu trávit hodiny každý den. Jinak zrovna včera jsem si objednala krásnou retro sukni z tohohle internetového obchodu: https://www.antikart.cz/. Takže mě tento článek moc potěšil. Moc se na ní těším. Po podobné jsem koukala u strašně dlouho, ale nemohla jsem ji nikde sehnat.

  16. Ivanka082 napsal:

    Když má na sobě žena sukni, je mnohem více přitažlivější. A dokonce to platí i když na sobě teď během pandemie budete mít ochranný štít od http://www.uvex-safety.cz. Koukala jsem se na ulici a všimla jsem si, že plno lidí si stále nepřišlo k tomu aby nosilo ochranný štít. Pravdou je, že se to ještě moc nenosí, ale uvidíme, co přinese móda 2021.

  17. kamila Kockova napsal:

    Ahoj, já miluji sukně a šaty. V létě je nosím snad každý den a mám i pár zimních šatů a sukní, které vypadají skvěle se silonkami. Nedávno jsem si opět koupila krásnou sukni v mém oblíbeném online second handu: https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske-sukne/c-14. Mám z ní obrovskou radost a všichni mi říkají, že mi sluší!

  18. Val44 napsal:

    Musím souhlasit. Pro mě je sukně už několik let nedílnou součástí mého oděvu. Mám jich doma několik. Jak levnějších, tak i dražších. U těch dražších jde například hned poznat, že jsou vyrobeny z podstatně kvalitnějšího materiálu.

  19. Lucca napsal:

    Sukně a šaty mám ráda. Škoda, že nejde takto chodit i v zimě. Nebo jde, ale je to hodně o prochladnutí. Když se člověk producíruje v – 10 jenom v silonkách. Ráda nosím kolikrát takhle oblečení i z technického konopí. Doma si občas pěstujeme semínka CBD https://www.seminkomat.cz/cbd/ a pak to využíváme pro zdravotní účely.

  20. Fialka napsal:

    Ahoj, já třeba v šatech a sukních chodím i v zimě. Samozřejmě záleží na tom, jak ty kousky vypadají, ale mě se to většinou líbí. Teď jsem si například koupila fakt krásnou zimní sukni na tomto online second handu: https://www.onlinesekac.cz/second-hand-damske/c-4?ignore=IMAGETEMPLATE . Už se mi suší a v pondělí v ní mám v plánu vyrazit do práce. Už se na to moc těším.

  21. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  22. rSwyjp napsal:

    evolution casino
    905rSwyjp^(‚

  23. sPYNFh napsal:

    evolution casino
    013sPYNFh“>^

  24. Katka napsal:

    Moc se omlouvám, ale já nosím sukni jen ve výjimečných situacích. Nejlépe se cítím v kalhotách a nemyslím si, že by mi ubírali na ženskosti, ale to je jen můj názor. Ne že bych se styděla za své nohy, o kterých si myslím, že je mám docela hezké. Proto si užívám na wellness anebo jen při odpočinku župany, které jsou velice pohodlné.

  25. Teodoro Lybert napsal:

    Executive-Education.id is an individual teacher provider site in Jabodetabek that is just about to help parents to locate tutors for their kids in line with their wishes… visit https://kursus-jerman.vercel.app/ for more details

  26. Arron Soren napsal:

    Ideal and Most economical Jabodetabek Confidential Coaching, your workers as well as instructors are available to your dwelling, set your very own review routine which enable it to opt for virtually any field regarding research … click https://kursus-akuntansi.netlify.app/kursus-akuntansi-cipete.html for further

  27. Jae Brunelli napsal:

    Perhaps you will see a cheaper fee as opposed to table above, be sure again about the qualifications with the teacher / Kindergarten teacher recommended for you … click for more information https://fisika-exed.blogspot.com/2022/04/les-privat-fisika-di-tangerang-selatan.html

  28. Awais Mcgrath napsal:

    Open the entrance to a world of opportunities with these comprehensive language you are studying course at Executive-Education.id. Our expertly designed curriculum is targeted on practical skills and cultural understanding, equipping you with the education required to navigate international business, travel, and social interactions effortlessly. From mastering grammar intricacies to refining pronunciation, our program ensures you’ll succeed in your chosen language. Click https://kursus-korea.github.io/kursus-bahasa-korea-tambora.html for latest details.

  29. Věra napsal:

    Nemohla jsem se skoro navléct do sukně kteoru mám tak oblíbenou na plesovou sezónu, a tak jsem se rozhodla že je s těmi chipsy útrum a raději jsem si sehnala zdravé mlsání k televizi. Už toho mám opravdu dost, člověk vůbec nevím kde by měl přestat s těmi kaloriemi.

  30. Noida is a beautiful city with plenty to see and do, but it can be even more enjoyable with the company of a lovely local call girl. In this article, we’ll introduce you to some of the best agencies in town so that you can make your time in Noida even more memorable. Noida is a beautiful city with plenty to see and do, but it can be even more enjoyable with the company of a lovely local Noida Escorts . In this article, we’ll introduce you to some of the best agencies in town so that you can make your time in Noida even more memorable.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.