Strach ze ztráty vztahu

spokojený pár

Máme nový vztah. Jsme zamilovaní. Chvíli je všechno báječné, ale pak se vynoří něco, co nás odehnalo už z předchozích vztahů. Je to strach z jeho ztráty. Už se nám to přece stalo víckrát. Jak tomu zabránit teď?

Pokud si tohle dokážeme uvědomit, je to dobré. Už totiž nejednáme nevědomě a impulsivně a máme menší tendenci neobviňovat druhého z toho, že kvůli němu vše skončilo.

Přesto slýchávám stále, že druhý způsobil, že se vztah dostal na scestí

To on! Buď pil, nebo byl nevěrný. Nebo se choval agresivně či neměl zájem o společné trávení času. V nejednom případě nám připadal líný nebo nás neochránil jako pravý muž. Dosaďme si cokoli.

Pokud se ale lidé začnou zamýšlet nad tím, proč asi takové partnery potkávají a proč si je přitahují do života, začne se vše pomalinku měnit k lepšímu. Když totiž připustíme, že musíme začít u sebe a zamyslet se nad tím, co nám partner zrcadlí, jsme jednou nohou na správné cestě k partnerovi, jež už bude více vyhovovat našim představám, protože zahájíme svou vlastní „léčbu“. Začneme se tedy stávat partnery, jaké bychom chtěli potkat my sami.

Strach ze ztráty vztahu se začne pozvolna rozplývat, když se zaměříme na víru v to, že potkáme takového partnera, s nímž se budeme rozvíjet ruku v ruce a že ani on nebude hledat nic jiného než soulad duší. Začneme si představovat, že už takového máme, objímáme ho a vypravujeme si na zahradní terase o krásně prožitém dni nás obou, který jsme sice strávili ve společnosti jiných lidí, ale se srdcem u našeho milovaného.

spokojený pár

I já jsem si svou lásku tak přitáhla 

I když jsem ještě kráčela vedle tehdejšího přítele, snila jsem o kráse, kterou už mám, o souladu, jejž cítím, o pohlazení, jež proniká do mého srdce velmi hluboko, a brzy se stalo, že toto všechno přišlo. Prostě jsem se rozhodla cítit vše, co jsem postrádala už ve chvíli, kdy jsem to neměla a Vesmír mé přání vyslyšel. A tak jsem na své narozeniny dostala hudební dárek od současného přítele a věděla jsem, že od této chvíle už nebude můj život obyčejný, ale naprosto jiný. V souladu s láskou a vděkem za dar, jehož si velmi vážím.

Důležité je uvědomit si, že strach se vkrádá do duše ještě víc tím, že na druhém bezmezně lpíme a máme strach, že nás nemiluje, když se chvíli neozývá. To ale není láska, nýbrž citová závislost, kdy ještě nejsme sami o sobě dost pevní a málo si věříme, že lze žít šťastní i bez partnera. Prostě být jen sami se sebou v radosti a lásce. Pak totiž láska nenechá dlouho čekat a vaše spřízněná duše se dostaví. Krása, harmonie a láska totéž přitahuje, takže myslete na to, že jste dokonalí a celiství i tehdy, nejste-li dosud v páru.
Strach ze ztráty se sice občas vloudí, ale jsme lidé s mnoha strachy, které jsme ještě nevypudili zcela. Takže záleží jen na nás, zda přijmeme i tuto stránku své osobnosti a uvěříme, že máme na to, abychom se den po dni cítili pevnější a stále šli dál a dál za svými sny. A pokud to je s někým, kdo smýšlí podobně, nemůže nás potkat nic krásnějšího.

Marcela Horká

www.marcelcinacesta.wz.cz.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Ivanka082 napsal:

    Říkala jsem si zrovna před Valentýnem, co koupím svému příteli na jeho narozeniny. Na Valentýna už ode mě dostal, tak jsem musela vymyslet nějakou vhodnou elektroniku. Chtěla jsem ušetřit, a tak jsem na https://www.ame.cz/ vybrala něco, co se mu líbí. Má rád počítačové hry a zároveň hraje na hudební nástroj. Vybrala jsem něco do 1500 Kč, snad se mu bude vše líbit.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. xtsRkt napsal:

    evolution korea
    108xtsRkt#%‘

  4. Hana napsal:

    Jsem hrozně ráda, že s mým současným partnerem už tady toto neřeším. U bývalého jsem tento pocit ale mívala často. A bylo vlastně jedno, že mě neustále obdarovával šperky a nějakými dárečky, pořád jsem měla v sobě ten pocit, že to může celé ze dne na den skončit. A bohužel to tak nakonec také dopadlo.

  5. It is really a nice and useful piece of information. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing. BIOVANISH

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.