Sociální sítě jako okno ztracených lásek

aneb Brání nám sociální sítě plně odejít od minulosti?

Žijeme v době sociálních sítí. Skrz ně můžeme podnikat, dělat business stejně tak jako se můžeme dozvědět téměř cokoliv o komkoliv.

Má to své klady i zápory.

Nepovedené vztahy, nenaplněné „lásky“, všechno tohle máme stále před očima a jen jedním kliknutím se dostáváme zpět do minulosti.

Je to správné?

Dříve když se dva rozešli nebo jim to jednoduše nevyšlo, ukončil se jejich styk a neudržovala se žádná iluzorní přátelství, neudržoval se kontakt a prostě až bolest utichla, nechalo se to být.

Nebylo žádné další sledování jejich životů, maximálně se mohli náhodně potkat na ulici nebo si zavolat v případě, že ve vzteku nezničili telefonní číslo.

Jenže dnes všechny své nenaplněné lásky, bývalé partnery a milence necháváme v naší blízkosti stále, právě pomocí Facebooku, Instagramu,…

sociální sítě

Bráníme sobě stálým sledováním naší minulosti otevřít se skutečné přítomnosti a budoucnosti?

Podle mě ano!

Neměli bychom mít strach z našich životů pouštět lidi, kteří tam prostě nepatří (už nepatří). V životě se seznamujeme stejně tak jako rozcházíme, je to přirozený koloběh, kterému bychom se v rámci našeho emocionálního zdraví neměli bránit.

A stejně, i kdybychom doopravdy patřili k někomu, kdo už v našem životě nyní není, život by nám cesty opět zkřížil bez ohledu na to, jestli se vzájemně úmorně sledujeme či nikoliv. Měli bychom se naučit opouštět minulost, vyvarujeme se tím mnoha zmatků v nás samých a naučíme se tím být otevření a rozhodní vůči novým vztahům.

Můžeme žít single životem a stále jen hledat něco lepšího a lepšího (což míváme ve zvyku), ovšem jako lidé nejsme tvořeni na to být dlouhodobě sami. A co když naší nerozhodností přijdeme o někoho, kdo k nám patří a jen máme strach se tomu otevřít?

I když tohle vše bereme jako přirozené, děláme ze sebe nevědomé zajatce. Je načase zredukovat naše životy, uzavřít minulost a být plně otevřeni tomu, co nám život přináší.

 

Adéle Ashley Bilá

Píši blog o osobním rozvoji, zdravém životním stylu, veganství, sebelásce a vztazích. Za svůj krátký život jsem prožila hodně nepříjemných věcí, které mě dostaly na cestu sebelásky. Moc ráda s vámi sdílím své příběhy, protože věřím, že řada z vás zažívá podobné situace a připadají si, že jsou v tom samy. Přeji si, aby si všechny ženy uvědomily svou přirozenost a hlavně aby pochopily, jak krásné a čarovné bytosti jsme.

https://www.instagram.com/zivot.s.ashley/
https://zivotsashley.blogspot.cz/

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. cookie clicker napsal:

    Žijeme v době sociálních sítí.!!!

  2. qJPGfj napsal:

    evolution casino
    640qJPGfj,‘!

  3. piWojD napsal:

    evolution korea
    305piWojD“]^

  4. hearmade napsal:

    If you are presenting to a group of people, be sure to check the acoustics beforehand and practice projecting your voice clearly.
    tunnel rush

  5. Galetta napsal:

    Já bych to neviděla tak černě. Podle mě jsou sociální sítě docela fajn věc. Problém je v tom, že spousta lidí s nimi prostě neumí zacházet a tak nějak se v tom plácají jako ryba na suchu. Já jsem díky ní přišla na to, že třeba existuje peněženka Wild, kterou jsem si koupila. :-) Ale jako prostě i jinak mám Instagram a Tik Tok docela ráda. :-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.