Sexy zadeček? Mazejte ven!!!

fitness cvičení

Pokud lze něco nazvat zázrakem pro sexy zadeček, tak je to dynamická fitness chůze. A ještě ke všemu vám chůze může opravdu změnit život! Stejně jako dech je i chůze tím nejpřirozenějším a nejúčinějším nástrojem, který máme volně k dispozici. Nic jiného není potřeba!

Chůze je zdarma, je dostupná a vhodná úplně pro všechny a hlavně, má výsledky! Nehrozí zde kolaps jako u přepálených začátcích běhu. Není zde žádná extra zátěž na kolena a ani píchání v boku a lapání po dechu téměř nehrozí. Po pár dnech pravidelné dynamické chůze začne vaše tělo reagovat. Zpevní se a vy začnete sami se sebou v zrcadle koketovat.

Pokud patříte mezi ty „věčné odkládače“, „výmluvníčky“ nebo mezi „teoretické experty“, kteří se vyznačují samým bla, bla, bla, ale skutek utek, tak tu pro vás něco mám. Připraveni?

Pokud vás bolí záda, koleno, kyčel, život vám otravuje pár kilo navíc a většinou máte špatnou náladu, tak bych řekla, že je možná čas něco změnit. Můžou to být boty, typ cvičení anebo způsoby, jakými se odměňujete, ale hlavně to bude vaše MYŠLENÍ!

Čas máte, protože JE TO VÁŠ ŽIVOT!!!
JARO JE TADY, takže hurá na to!

1. Dvouminutová chůze na tramvaj, na oběd nebo na dětské hřiště SE NEPOČÍTÁ!!! Abychom zde mohli mluvit o té opravdové dynamické fitness chůzi s efektem výše zmíněným, je potřeba se procházkou kochat ve svižném tempu nejméně 30min a to alespoň 5 x týdně! To znamená 8-10 vašich oblíbených písniček se sluchátky přímo do vašeho mozku a je to.

2. Správné držení těla je ten základní klíč ke dveřím, za kterými se skrývá vaše zpevněné tělo. Na všech lekcích strolleringu uslyšíte následující instrukce:

  • Vytáhněte se jako loutka, kterou někdo tahá za vršek hlavy;
  • Pomyslně zasuňte lopatky do zadních kapes u kalhot;
  • Otevřete hrudník, nechte své srdce zářit, a při každém výdechu přitáhněte pupík k páteři, (aktivace středu těla).

3. Představte si, že na hlavě nesete knihu, kterou samozřejmě nesmíte upustit. Tato představa vám pomůže zaktivovat a vyrovnat své tělo i při běžné chůzi mezi prodejními regály v supermarketu.

4. Sexy zadeček přijde v momentě, kdy protáhnete každý krok, a při každém odrazu od špičky ten svůj mňam, mňam gluteus (sval hýžďový) pořádně zatnete/zpevníte. Pokud si jen tak půjdete a necháte svou sedinku jen tak si plápolat ve větru, nic moc se zezadu nezmění.

5. Milujete VÝZVY? Ne? Tak to jste ještě nezažili ty naše! A tady je další. Každý týden si přidejte 5min navíc. A víte proč? Protože ten bůček, co si pod kůží schováváte na horší časy, začne odcházet až v momentě, kdy mu dojde, že tohle už jednorázová aktivita prostě není, a že to to tady už asi někdo myslí opravdu vážně.

6. Víte, jaké je vaše indiánské jméno? Tady to prý zjistíte… Mít pravé indiánské jméno a jít indiánskou chůzí je naprosto úžasné. Zkrátka občas hodně zrychlíte a po chvilce (cca 1min) se vratíte zpět na své původní tempo. Ano, Přesná Muška (mé indiánské jméno) to myslí naprosto vážně!

7. A pojďte ještě hlouběji – poslouchejte zvuk svého došlapu, vnímejte vůně cesty, po které jdete (ach ne, vysypaná popelnice…), soustřeďte se na pohupování svých rukou a na svůj dech. Zaměřte se na vzduch, který proudí vaším nosem či ústy do těla a zase zpět. Vsadím se s vámi, že po určité době se pro vás chůze stane drogou. Venku budou padat trakaře a vy stejně půjdete. A kdykoli si vaši hlavu přivlastní nějaká myšlenka, ukažte ji, kde jsou dveře ven. Jediné, co při chůzi existuje, jste vy, váš dech a životadárný pohyb.

JSME ZROZENI K POHYBU…

S láskou,
Edita Berková

www.strollering.cz , www.editaberkova.cz

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Klára napsal:

    Já jsem si kvůli běhání pořídila nový fitness náramek Xiaomi Mi Band 5 a motivuje mě, když vidím svoje výsledky (km, čas) z předchozích měsíců :-) Teď si akorát budu muset přiobjednat ochrannou fólii z https://www.mibandshop.cz/ochranne-folie-skla-xiaomi-mi-band-5/ , aby se mi při běhání nerozbil displej :-)

    • Hanule napsal:

      Vím, že tyto fitness náramky jsou hodně populární. Kamarádka má myslím podobný. Jak se teď oteplilo, tak si říkám, že bych také zase začala běhat a právě nad pořízením nějakého takového náramku také uvažuji. Nechce se mi s sebou na běhání tahat telefon, takže mít náramek, který by mi měřil vzdálenost, tep atd by se určitě hodilo.

  2. ybJAcL napsal:

    evolution casino
    067ybJAcL@}‘

  3. CEYxRJ napsal:

    evolution korea
    981CEYxRJ)“{

  4. Olga napsal:

    Došlo mně docela brzy že ten zadeček nevytvaruji jen u sebe v pokojíčku. Že budu potřebovat také zhubnout nějaké peníze, no není to prostě vůbec jednoduché žít tak, jak já žiju momentálně. Jsem také ráda že jsem se odhodlala a pořídila si kvalitní běžecké ponožky, se kterými se nemusím stydět vyběhnout okolo sídliště.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.