Blog / S Alicí v kuchyni aneb recept na bezovku

Horké letní počasí klepe na dveře společně se sezónou bezu. Co si ho zpříjemnit super limčou? Tak až vyrazíte na procházku do přírody, milé krásky, nezapomeňte koukat po krásných bílých voňavých květech, ze kterých si doma můžete snadno vyrobit osvěžující pecku.

Nejde o nic náročného a chuťově to stojí za to. Ale pozor, na některých místech už bez odkvétá, tak šup, šup.

     

   Budete potřebovat:

• 4 litry převařené vody
• 4 – 5 květů bezu
• 1 bio citrón, ideálně s tenkou kůrou
• 250 g cukru (já dávám třtinový, můžete nahradit i agáve sirupem)
• 1/2 lžičky sušeného droždí
• snítka čerstvého rozmarýnu

recept_edit_500

Jak na to:

Převařenou vodu naliji ideálně do 5 litrové sklenice nebo jiné vhodné nádoby. Dokud je voda horká, rozpustím v ní cukr (dávám cukru méně, tak si případně doslaďte podle svých jazýčků) a vymačkám celý citrón. Zbytek citrónu nakrájím na kolečka a přidám do vody společně se snítkou rozmarýnu.

Jakmile je voda vlažná, přidám droždí, bezové květy (ideálně bez větviček, limonáda díky nim může nahořknout) a celé dobře promíchám. Nechám 24h uležet v pokojové teplotě, přecedím přes sítko a stáčím do lahví.

S lahvemi šup do ledničky, protože tahle limča je nejlepší co nejstudenější.

13340351_10210077758206979_105470385_o (1)

Ať vám chutná a osvěžuje dny tak jako mně.

-S láskou vaše Alice 

 

Alice Kirš

Zakladatelka a kreativní ředitelka společnosti Ženy ženám s.r.o., jež je platformou pro spolu-práci a osobní rozvoj žen. Je také autorkou knihy 17 tváří ženy. Její zápal, tvořivá energie a lidskost je cítit ve všem, co dělá. Společně se zajímavými a inspirujícími lidmi vytváří vzdělávací programy a živé akce, které naplňují sny mnoha žen o štěstí, sebe-vědomí a lásce.

 

Další články v kategorii

Inspirace
Přidejte se do diskuze

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.