S Alicí v kuchyni aneb recept na bezovku

Horké letní počasí klepe na dveře společně se sezónou bezu. Co si ho zpříjemnit super limčou? Tak až vyrazíte na procházku do přírody, milé krásky, nezapomeňte koukat po krásných bílých voňavých květech, ze kterých si doma můžete snadno vyrobit osvěžující pecku.

Nejde o nic náročného a chuťově to stojí za to. Ale pozor, na některých místech už bez odkvétá, tak šup, šup.

     

   Budete potřebovat:

• 4 litry převařené vody
• 4 – 5 květů bezu
• 1 bio citrón, ideálně s tenkou kůrou
• 250 g cukru (já dávám třtinový, můžete nahradit i agáve sirupem)
• 1/2 lžičky sušeného droždí
• snítka čerstvého rozmarýnu

recept_edit_500

Jak na to:

Převařenou vodu naliji ideálně do 5 litrové sklenice nebo jiné vhodné nádoby. Dokud je voda horká, rozpustím v ní cukr (dávám cukru méně, tak si případně doslaďte podle svých jazýčků) a vymačkám celý citrón. Zbytek citrónu nakrájím na kolečka a přidám do vody společně se snítkou rozmarýnu.

Jakmile je voda vlažná, přidám droždí, bezové květy (ideálně bez větviček, limonáda díky nim může nahořknout) a celé dobře promíchám. Nechám 24h uležet v pokojové teplotě, přecedím přes sítko a stáčím do lahví.

S lahvemi šup do ledničky, protože tahle limča je nejlepší co nejstudenější.

13340351_10210077758206979_105470385_o (1)

Ať vám chutná a osvěžuje dny tak jako mně.

-S láskou vaše Alice 

 

Alice Kirš

Zakladatelka a kreativní ředitelka společnosti Ženy ženám s.r.o., jež je platformou pro spolu-práci a osobní rozvoj žen. Je také autorkou knihy 17 tváří ženy. Její zápal, tvořivá energie a lidskost je cítit ve všem, co dělá. Společně se zajímavými a inspirujícími lidmi vytváří vzdělávací programy a živé akce, které naplňují sny mnoha žen o štěstí, sebe-vědomí a lásce.

 

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. Tomáš napsal:

    Dobrý den. Předem bych chtěl pochválit. Výtečný recept na výtečnou limonádu! Manželka mi ještě k limonádě vždy uvaří čevabčiči podle receptu na https://mlsnavarecka.cz/cevabcici-na-plechu-v-troube/. Dohromady je to skvělá kombinace, která nasytí a osvěží na horké letní dny. Doporučuji všem vyzkoušet a věřím, že nebudete litovat. Přeji pěkný den všem.

  2. leila napsal:

    Tak bezovka by u nás nevydržela ani 3 dny. Manžel i děti jí milují a na mě kolikrát ani nevyzbyde na ochutnání. Až tak to u nás šíleně frčí. Každopádně, dáváte při výrobě bez třeba na odkapávač https://www.livli.sk/kategorie/odkvapkavace-na-riad-538/ po tom co si ho vyperete nebo raději ne? Já jenom abych věděla abych něco nepokazila.

  3. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  4. Lenka napsal:

    Tyjo, úplně z toho na mě dýchlo to léto. Sama už se na léto hrozně těším. S manželem jsme se nedávno bavili, že letos asi konečně koupíme nějaký gril a začneme na terase grilovat. Dívala jsem se, že se dají dnes sehnat i takové ty malé levné, viz například https://www.avenberg.cz/k131-grilovani-grily-dle-vlastnosti-levne-grily Myslím si, že něco takového by pro nás byl úplně ideální.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.