Rozhovor s Evou Toulovou o nově vznikajícím filmu Šťastná

Eva Toulová se narodila 3.2.1990, je režisérkou filmu Šťastná, absolventkou režie na pražské FAMU, které završila filmem Dvojhra. Kromě režie se věnuje výtvarnému umění a literatuře. V r. 2009 nakreslila největší obraz kreslený pastelkou (zapsán v České knize rekordů). Publikovala knihu Vanitas (nakl. Montanex, 2009), Šťastná (nakl. Olympia 2010), Sedmero vran (nakl. Akcent 2011) a Alenka v údivu (nakl. Nová forma, 2012). Účastnila se kolem 15 společných a 9 samostatných výstav.

film Šťastná

O čem film pojednává?

Jedná se o romantickou komedii zacílenou na ženské publikum. Hlavní hrdinka Viktorie Šťastná odjíždí studovat do Prahy hereckou akademii. Záhy však zjišťuje, že se její původní ideály nesetkávají s realitou. Dostává se do party protřelých studentek, které pojímají hereckou kariéru zcela osobitým způsobem. Každé z nich jde o to být první a nejlepší. Viky se snaží do tohoto světa zapadnout, ale ať už usiluje o jakoukoli metu, vždy jí něco uniká. Touží sice po správných věcech, ale dosahuje jich špatným způsobem.

 

Na jaké herecké obsazení se máme těšit?

Do hlavní role jsem obsadila Andreu Daňkovou, se kterou jsme spolupracovala už na dřívějším filmu Dvojhra. Andrea je úžasně talentovaná. Nyní studuje, stejně jako hlavní hrdinka příběhu, DAMU, což koresponduje s rolí. Dokonce byla pro velký talent přijata dřív, než dokončila střední školu.

Jejím hereckým partnerem bude David Kraus. Dále vystoupí Anetka Krejčíková, Marie Kružíková, Ljuba Krbová, Dana Morávková, Jan Hrušínský a další. Podařilo se nám vytvořit úžasný tým lidí, tak se určitě máte na co těšit.

 

Kdy film uvidíme?

Do běžné kino-distribuce se film dostane příštím rokem, koncem jara. Do konce roku bychom rádi film dotočili, v lednu udělali dotáčky, pak už jen postprodukce.

film Šťastná

 

Co kuriózního se vám během natáčení přihodilo?

Máme přímo příšernou smůlu na zdravotní stav herců. Skoro před každým natáčením se nám stalo, že nám někdo zkolaboval, onemocněl nebo si něco zlámal. Takže spíš na kuriózní věci máme smůlu zdraví. Přesto všechno hrají herci s plným nasazením a na výsledku filmu se to nijak nepodepíše.

 

Jak přicházíte na náměty?

Ráda vycházím ze situací, příběhů a postav, které znám nebo o nich slyším ze svého okolí. Látku, co mě zaujme dlouho zkoumám ze všech úhlů, než se dám do sestavování scénáře. Dost mi pomáhá si pod utvářenou postavou představit konkrétního člověka. Přiřadit mu osobitý slovník, zvyky, zájmy… protože každý z nás je rozmanitý, a kdybych své postavy jen „psala“, působily by, jako jedna a ta samá postava přes kopírák.

 

Chystáte nějaký další  filmový projekt?

V současné době veškerou energii věnuji Šťastné. Dokud nebude film dotočen, sestříhán, ozvučen a dokončen, nemá pro mě cenu zabývat se jiným projektem. Určitě se ale v budoucnu chystám na další filmovou tvorbu.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.