Proč se rodí rozbité děti?

proc se rodi rozbite deti

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je to možné, že v dnešním vyspělém světě je proces vzniku miminek tak nedokonalý? Já ano. S manželem o tom poměrně často debatujeme. Především při dlouhých proplakaných nocích nebo růstu zoubků. :-D

Proc se rodi rozbite deti

Pojďme se na to spolu podívat. Jsme mladí, perspektivní, plní elánu do života a rozhodneme se mít miminko. A tak do vesmíru pošleme objednávku na jednu malou dušičku. Co se stane?

1) Můžeme objednávat, jak chceme, a žádost není vyslyšena, zřejmě špatná adresa nebo ignorace zákazníka.
2) Objednávka přijata, potvrzena a místo jedné dušičky nám jich pošlou více. Dárek zdarma?
3) Objednávka zaevidována a někdy se vyřídí…

Výborně, pokud spadáte do bodu 23. I když u dvojky by se o tom dalo polemizovat třeba u osmerčat…

Jak probíhá objednávka miminka?

Proces pokračuje. Objednávka se sice zaevidovala, ale o jejím uspokojení vám nikdo nedá vědět. A tak se stává, že se o úspěšném vyřízení dozvíte s několikatýdenním nebo dokonce i několikaměsíčním zpožděním. Poté se těšíte na miminko. Krásné chvíle očekávání. Říkáte si, jaké asi bude, jak bude vypadat, čí povahu zdědí… a jsme opět u procesu.

Tak vyspělý svět a vy si ani nemůžete vybrat, co (koho) si objednáte!

Nejen že produkt (miminko) může vypadat úplně jinak, než očekáváte, ale klidně může v sobě smíchat vaše nejhorší vlastnosti do výbušné kombinace. Pomineme-li fakt, že vás to má něco naučit, proč nemáte volbu alespoň pár vlastností? Nebo proč být hned tak nároční, že… Mít třeba volbu alespoň pohlaví miminka? Ale ouvej, nic si vybrat nemůžete.

Proč se stresovat, existují reklamace a záruky. JENŽE. Dnem porodu vyprší záruční doba, takže miminko už se vrátit nedá! Co je tohle za podmínky? Nemluvě o tom, že datum a čas dodávky vám neřeknou předem, takže vás dost možná ani nezastihnou doma, nýbrž třeba v obchodě, na záchodě, při sekání trávy… no nejlépe abyste několik týdnů před očekávaným příchodem zásilky nic nedělali.

Výhoda je alespoň ta, že příchod zásilky vás nemine. Nemůže se stát, že by vás to minulo a balíček převzal někdo jiný. I když možná by si to někdo přál.

Miminko doručeno

Obdržíte miminko, nevíte kdy, jak a ani jaké bude. Vrátit ho nemůžete a jako vrchol všeho – ANI VÁM NEDAJÍ NÁVOD K POUŽITÍ! Je to tak složitý tvoreček a taková zátěž (psychická i fyzická) první týdny, než se sžijete… a oni vám ani návod nedají. Copak se produkty 3v1 dodávají bez návodu? A tohle je tak 1000v1.

Neříkám, že se nikdo nesnaží vám poradit. Často uslyšíte: „U mě funguje tohle, takhle to dělej, takhle je to nejlepší a žádný jiný způsob není“. Super! Během pár dnů až týdnů ovšem zjistíte, že ostatní mají jiný produkt 1000v1 a co funguje u nich, to nefunguje u vás.

proc se rodi rozbite deti

Člověk se to snaží překonat, přece jen si tuto nejistou objednávku zadal sám ze své vůle (většinou)… tak ale věda a technika je tak daleko a nemohli těm dětem nainstalovat alespoň základní funkce?

Proč se rodí tak nedokonalé? Tak neuchopitelné? Dneska jsou tlačítka na všechno a u dětí nejsou. Je to jasné, dodávají se rozbité, jiné vysvětlení není. Přeci každý soudný člověk by jim dal alespoň základní funkce. Nemusíme být moc nároční. Já bych brala klidně jen čtyři tlačítka.

1. On – no abych mohla tu svojí sladkou princeznu zapnout.
2. Off – ano, občas si říkám, proč nejde na chvíli vypnout, třeba když má strašně moc energie a je neunavitelná a do toho pobrekává a kouše (protože jí bolí zoubky), klidně bych ji na chvíli vypla.
3. Mute – dobře, nemusím ji hned vypínat, co funkce Ticho? Když se rozhodne si zaječet uprostřed nákupního centra a u toho se usmívá, protože ji baví, jakou to dělá hezkou ozvěnu. V posledním týdnu i lidem, co se pohoršeně otočí, mává, upevňuje novou sociální dovednost ;-).
4. Sleep – proč by nemohla na povel usnout? Člověk se jí celý den věnuje a večer se mimi rozhodne, že se nechá uspávat dvě hodiny a pak se každou hodinu budí. Neříkejte mi, že by i jí nebylo líp, kdyby spala celou noc…

Takhle je to jednoduché. Řekněte mi, kdo vyrábí ty rozbité děti, a já jim klidně poradím. :-D

proc se rodi rozbite deti

Do té doby se dál budou rodit miminka, která budou 1000v1, nedokonalá, neočekávaná, překvapující až šokující a nepůjdou strčit do žádné škatulky ani jednoduše ovládat… budeme se muset snažit je pochopit, porozumět jim, poznat je a vymýšlet tisíc způsobů, jak jim vykouzlit úsměv na tváři…

A o tom to právě je. :) Vzdát se v tomto přetechnizovaném světě snahy mít absolutní kontrolu a pustit k sobě a do vztahu s miminkem srdce a intuici. Miluji to své, podle dnešní doby nedokonalé a rozbité, děťátko, které je pro mne úžasné, dokonalé a fascinující.

Jaké miminko byste chtěli vy? A máte návrh na nějaké nové tlačítko? ;)

proc se rodi rozbite deti

Zuzka Šmidrkalová

 Matka jednoleté dcery, jejíž vášní je objevování nových způsobů, jak vykouzlit těm nejmenším úsměv na tváři. Inspiruje maminky k překonání počátečních nejistot a naladění se na svá miminka skrze kontakt.

Řídí se heslem „spokojená maminka = spokojené miminko“. Setkávat se s ní můžete na FB Srdcem k dětem.

Autorka průvodce prvními měsíci s miminkem e-booku Miminko, neplakej aneb Osvědčené tipy a konkrétní postupy jak uklidnit miminko a e-booku zdarma  8 tipů jak ulevit miminku od bolesti bříška pomocí přírody. Zakladatelka projektu Introvertní matka.

Více o její vášni na blogu www.zuzanasmidrkalova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Ivanka083 napsal:

    To jsou mi to zase hanlivá přirovnání. Copak to nevíte, že každé dítě je tak trošku střelené? Achjo holky, vy mi po ránu teda dáváte. U nás co do postele byla postýlka pro miminko s vybavením pořízená z https://www.luceda.cz/postylka-s-kompletni-vybavou/ jasná volba a to jsme o tom s manželem ani dlouho nedebatovali.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. MWBKWQ napsal:

    에볼루션롤렛
    991MWBKWQ*?“

  4. BusRKT napsal:

    evolution casino
    714BusRKT$]“

  5. vxdMnb napsal:

    evolution korea
    842vxdMnb]_|

  6. Dominika napsal:

    pro mě je nejdůležitější, aby se mi narodilo zdravé miminko. Jestli to bude kluk, nebo holčička, jestli bude mít světlé, nebo tmavé vlasy a oči, to je úplně jedno. Hlavně, aby bylo zdravé. Všechno ostatní jsou maličkosti. Už se na něj s manželem moc těšíme. Máme zařízený pokojíček, nakoupila jsem mu spoustu oblečení z https://www.tamaiti.cz/ , tak už se moc těším, až se o tu svoji panenku budu starat :-) .

  7. Val napsal:

    Tak toto bylo hodně zajímavé čtení. Já mám dvě děti a jsem hrozně ráda, že obě jsou zdravá. Navíc oba porody proběhly bez nějakých větších komplikací. To už dnes tak časté nebývá. Trochu rozbitá se po tom druhém porodu cítím ale já. Právě z tohoto důvodu jsem teď začala zvažovat labioplastiku. Koukala jsem, že to dělají třeba tady. Nebyla na tom náhodou některá z vás? Díky. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.