Probuďme se, milé dámy

Jak je již známo, ženská energie je úžasná a neuvěřitelně silná. Je to zázrak přírody, který nám ženám dává tolik. Jen v ženském lůně může vzniknout plod, nový život a silnou, láskyplnou energií nevědomky připravujeme to nejlepší prostředí pro správný vývoj plodu, děťátka. A stejným způsobem jsme schopny tento proces opakovat několikrát za život. Fantastické.

Probuďme se, milé dámyA co náš cyklus, který mnohé ženy spíše obtěžuje než aby za něj byly vděčné? Byly jsme učeny, že menstruační cyklus je „nutné zlo“, které musí zažívat každá zdravá žena. Bolest, náladovost, stud a nepřitažlivost. Tak nám to jako dospívajícím děvčatům bylo předáváno.
Já to však vidím jinak, úplně naopak.

Je to další zázrak přírody, neuvěřitelný a ojedinělý proces čištění, lásky, obnovy a regenerace.

Buďme vděčné za naší ženskou energii a za všechny její projevy jakými jsou menstruační cyklus, emoční výkyvy nálad, těhotenství, porod, sex…

Je dobré si však přiznat, že dnešní moderní hektická doba způsobila, že většina potenciálu této energie je schována, neprobuzena. Je to zejména způsobeno tím, že jsme nuceny stavět se do rolí mužů, přebírat mužskou energii a chtít se jim vyrovnat. Mylná přesvědčení, že žena projevující své emoce, ženskost, nálady, je slabá, nás „donutily“ nebýt samy sebou a stylizovat se do mužských energií. A to není správné.

 

Jsme od přírody silné, moudré a plné lásky

Z tohoto důvodu máme ten dar a schopnost nosit v sobě život, a pročišťovat si každý měsíc celé naše tělo tím nejpřirozenějším způsobem. Máme tu sílu a dar pomáhat, naslouchat, radit a vést. Tyto úžasné vlastnosti nám mohou být nápomocny k tomu být šťastné, zdravé a úspěšné. Není nutné být dravá podnikatelka a „nonstop matka“, ale je nutné být šťastná žena s probuzenou ženskou energií a posléze přichází láska v celé rodině, úspěch v práci a vnitřní síla a mír, který se rozprostírá všude, kde se taková žena nachází … :)

 

A jak se probudit?

Milujte se. Milujte každou část svého těla, každou buňku, orgán, jakoukoliv emoci, pocit, myšlenku. Nebojujte sama se sebou a nebuďte na sebe přísná. Jen se prostě mějte rády a oceňujte se. Každou činnost, kterou děláte, prostor, kde se ocitnete, člověk, s kterým promluvíte, milujte.

Pokuste se najít vždy něco dobrého a láskyplného. Pamatujte, že žádné miminko se nikdy nenarodilo zlé a i když vás mnozí lidé mohou rozčilovat, zkuste si na toto vzpomenout a mít na paměti, že v každém z nás je mnoho nádherných a čistých věcí. Je jich více než těch negativních.

Probuďte se, milé dámy

 

Obklopte se barvami

Každá barva má svou vibraci a výjimečnou energii, kterou nelze ničím jiným nahradit. I příroda je plná barev – jiné barvy jsou na jaře, v létě, na podzim a jiné v zimě. Jsme součástí toho všeho a tudíž i my každý den, každé roční období či v různou etapu našich životů, potřebujeme odlišné barvy. Některé barvy milujeme, jiné třeba i nenávidíme. Berte to jako informaci a naslouchejte své intuici. Je to ten nejlepší rádce, protože to jste vy. Skrze intuici k vám promlouvá vesmír, energie, andělé, bůh, příroda – můžeme tomu dát název, jaký s vámi rezonuje, ale výsledek je stejný. Intuice, to jste vy, a obzvláště my ženy, jsme ji obdařeny velice silně.

Máte dnes chuť obklopit se růžovou, proč ne?

Že vám nesluší? Kupte si alespoň růžovou květinu a celý den se na ní koukejte. Vyšší síla = ženská energie vám dává najevo, že potřebujete něhu, lásku a ošetřit si svou srdeční čakru růžovou barvou. Jednoho dne se probudíte a zjistíte, že se chcete zahalit do tmavé barvy.

Nepropadejte panice, pokud jste slyšela, že tmavé barvy nejsou dobré. Nic není špatně. Pokud se jednoho dne potřebujete jen tak schovat a odpočinout si před dalšími úspěšnými dny, klidně se i do tmavé barvy zahalte a respektujte tento svůj pocit, nebojujte s ním.

 

Tančete! Tanec je jedním z nejpřirozenějších pohybů pro ženy

Pusťte si hudbu, rozvlňte se a užijte si taneční meditaci. Můžete začít tancem ve tmě. Úplná tma nebo třeba jen jedna zapálená svíčka a hudba, kterou milujete. Zavřete oči a prostě jen poslouchejte své tělo. Nepřemýšlejte. Jen tančete.

Uvědomujte si své tělo a to, jak jste nádherná. Tančete každý den. Oddávejte se pocitům, které cítíte při tomto pohybu a opakujte si, jaká „bohyně“ jste.

Můžete k tomu použít i barvy. Připravte si barevné šátky a při světle tancujte s těmito šátky, halte se do nich, smějte se, užívejte si to.

 

S láskou

Jana HruškováJana Hrušková
lektorka, celostní terapeutka, tvůrkyně, mentorka

www.vivaenergia.cz

facebook/uzivejme.si

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Drzá holka napsal:

    Ženská energie je určitě silná, ale někdy mi tak trochu přijde, že ji my samotné ženy přeceňujeme. Nebo vy to tak nemáte? To jsou samé motivační řeči, ale pak nás v PMS rozhodí i špatná prostorová akustika v bytě. Prostě když na vás někdo promluví, tak vám praskne hlava. A to říkám jako žena. :) Ono je potřeba si uvědomit, že prostě nezvládneme všechno a tím, že se budeme jedna druhou chválit, tak už vůbec ne.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.