Přirozená antikoncepce jako bonus sebepoznání

V poslední době se často setkávám s tématem „Beru hormonální antikoncepci, nedělá mi to dobře, ale nechci otěhotnět a kondom používám nerada“. Tam se většinou ženy, které nějak vnitřně cítí, že by chtěly změnu, zastaví. Strach z nechtěného těhotenství.

 

Způsobů přirozené antikoncepce je mnoho:

  1. použití kondomu
  2. metoda měření bazální teploty a výpočet plodných dnů
  3. naturcomp, ladycomp – malý kapesní počítač, který výše uvedené počítá za vás
  4. seznámení se do hloubky se svým měsíčním cyklem
  5. vědomé milování

 

Všechny napsané metody jsem během svého sexuálního života vyzkoušela, včetně hormonální antikoncepce na začátku. A na co jsem přišla?

Přirozená antikoncepceKondom mi nevyhovuje už z důvodu alergie na latex, nelatexový se špatně shání, jeden kus stojí okolo 80 Kč, takže náklady vcelku vyšší. Zásadní ale pro mě bylo nasazení kondomu ve správnou chvíli, aniž by to narušilo intimně naladěnou atmosféru. Nikdy jsem tomu nepřišla na kloub o:)

Na pravidelné měření teploty, výpočty a zapisování a sledování ovulace nejsem dost důsledná. Tudíž riziko nesprávného výpočtu je značné.

Po porodu čtvrtého „neplánovaného“ dítěte mi partner pořídil Ladycomp. Chytrá, malá, šikovná věcička. Chvíli trvalo, než se počítač sžil s mým cyklem, ale pak už hezky barevně oznamoval plodné či neplodné dny. Mělo to jeden háček. Vzhledem k tomu, že ještě stále svého drobečka kojím a vstávám v noci i k ostatním dětem, bylo pravidelné měření teploty v klidovém režimu než vstanu pro mě nemožné. Po čase jsem to vzdala. Mám ho schovaný na dobu, až děti prospí klidně celou noc.

 

Pak jsem se začala seznamovat se svým měsíčním cyklem

Přečetla knihu Rudý měsíc od Mirandy Gray, viděla video Dany Sofie Šlancarové o menstruaci v rámci programu „Cesta spokojené ženy“. To mi velmi pomohlo se vůbec podívat na menstruaci novým pohledem.

Objevila jsem čtyři fáze měsíčního cyklu a vše, co k nim patří. Našla jsem mnoho odpovědí na otázky typu „Proč nemám stejné množství energie po celý měsíc? Proč se mi mění nálady, emoce, potřeby, touhy v intimní oblasti?“

Několik měsíců jsem svůj měsíční cyklus pozorovala, vnímala, vědomě prožívala spolu s partnerem. Výsledek? V mnohém se nám zlepšila komunikace s partnerem v intimním i běžném životě.

Přestala jsem být na sebe tak náročná, začala jsem vnímat více své potřeby těla i duše, více jsem se nořila do oceánu ženství, přijala jsem a pochopila své stinné stránky, začala jsem cítit úctu sama k soběmiluju to, že jsem žena a za nic na světě bych neměnila.

 

Za odvahu podívat se pravdivě dovnitř sebe, přišel bonus

Jednou jsme se s partnerem milovali. A já jsem cítila, jak jsem otevřená na všech úrovních. Cítila jsem obrovskou touhu vyplnit své břicho a obrovskou touhu naplnit jej až po okraj jako pohár vína. Na tisíc procent jsem věděla, že dnes mám plodný den. Prožívala jsem svou plodnost totálně naplno.

A od té doby poznám, kdy mám plodné dny bez jakýchkoliv výpočtů. Tudíž poznání mého měsíčního cyklu přineslo i dar přirozené antikoncepce.

A vědomé milování je s měsíčním cyklem propojeno. Není to jen na ženě. Muž má možnost volby, pokud pracuje vědomě se svou sexualitou, zda bude či nebude ejakulovat.

 

Cesta vědomé sexuality je přenádherná, zábavná, hluboká, božská.

Ne, nemusíme brát hormonální antikoncepci za jediné řešení. Nabízí se spousta dalších, stačí najít odvahu a začít hledat to správné právě pro sebe.

Hurá do toho, milé ženy, a půl je hotovo.

Váš život bude krásnější a šťastnější, a sladké ovoce ochutná i váš partner a děti.

 

S láskou a odvahou

 

Markéta
www.marekamarketa.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.