Přestaňte si bránit žít spokojený život!

štastná žena

Chceme žít spokojený život a cítit se dobře. Někdy ale nastanou chvíle, kdy se věci dějí jinak, než chceme. Postoj, jaký k této situaci zaujmeme, určuje, jak ji budeme prožívat.

Na podkladě všeho, co v životě děláme,
je touha být šťastná a spokojená.

A tak se necháme inspirovat příběhy lidí, kterým se to podařilo, a snažíme se aplikovat jejich zkušenosti do svého života. Věnujeme více pozornosti věcem, které nás baví a nabíjejí energií, snažíme se udělat si více času na sebe, postavit sebe na první místo a rozvíjet v sobě pocit vděčnosti. Formulujeme si své cíle, vizualizujeme si svá přání a těšíme se z jejich naplnění. Snažíme se myslet pozitivně a věřit, že život pracuje pro nás, ne proti nám.

Přesto občas přijde období, kdy nám to tak nepřipadá. Necítíme se dobře, je toho na nás moc a věci nejdou tak, jak bychom chtěly.

A právě v tom je ten kámen úrazu.
Jakmile na něčem lpíme i v situaci, kdy se události začnou dít jinak, než jsme očekávaly, jsme v rozporu s tím, co je, a to v nás vytváří napětí, pochybnosti, smutek a zklamání.

Stane se tak vždy, když lpíme na myšlence,
že by věci měly být jinak, než jsou.

Když vedeme vnitřní boj se skutečností, která je taková, jaká právě je.

Dokud nám neproběhne hlavou, že daná situace je špatně, že by se věci měly odehrávat jinak, nebo že by se ten člověk měl zachovat jinak, neexistuje žádný problém. Jakmile ale uvěříme, že se to nemělo stát, začneme se rozčilovat a propadat zmatkům.

Kdo byste byly bez toho příběhu, který se vám honí hlavou v okamžiku, kdy se váš život odehrává jinak, než jste si představovaly nebo jinak, než si myslíte, že by měl?

spokojený život

Když přestaneme ve své hlavě točit myšlenky, které odporují skutečnosti, přestaneme bránit novým nápadům a řešením, budeme reagovat přiměřeně a účinně a otevřeme přístup novým možnostem.

Nezakrývejte si štěstí mraky myšlenek!

Když přestanete bědovat nad tím, co se stalo nebo mělo stát jinak, navrátíte se zpět do klidu a moment ticha ve vaší hlavě vám umožní vidět skutečnost čistě a získat nadhled.

S láskou

Lucie DlaskováLucie Dlasková

Autorka mnoha článků a e-booků osobního rozvoje, skrze které přináší ženám inspiraci jak objevit štěstí a radost ze života, cítit svou hodnotu a žít v souladu sama se sebou.

www.luciedlaskova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Petra napsal:

    Otrasne slaby clanek.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. Val napsal:

    Hezký článek. Taky se snažím žít tak nějak spokojený život i přes to, že v dnešní době to není úplně jednoduché. Například za poslední dva roky to bylo celkem těžké. Na člověka se ze všech stran valily zprávy o tom, kde kolik umřelo lidí atd, což například mně na pohodě moc nepřidávalo. Právě i díky tomu jsem úplně přestala sledovat televizi a teď si čtu zprávy především na internetu, hlavně na https://www.cerstvezpravy.cz/ Tam to není tak hrozné a hlavně si člověk může vyfiltrovat to, co ho zajímá.

  4. Simona napsal:

    Já jsem se svým životem spokojená. Bydlíme v rodinném domě, topíme dřevem, pořídili jsme si kamna na pelety , takže zimní večery trávíme u ohně a navíc nás teplo nestojí majlant. Celkově režie domu není nákladná, takže nemáme žádný stres s penězi, což je v dnešní době skoro zázrak.

  5. Tomáš napsal:

    Myslím si, že spokojenost je v životě nejdůležitější. Dostat se do tohoto stavu ale určitě není jednoduché. Sám můžu říct, že žiju spokojený život až posledních pár let. Mám milující rodinu, konečně mám co dát do mé luxusní peněženky, takže nemusím neustále řešit problémy s nedostatkem financí a se zdravím na tom také nejsem špatně. Víc asi ani nepotřebuji. :)

  6. Věra napsal:

    Přesně tak, jakmile si chcete nějak užívat, tak se nebojte se jednoduše odvázat. Je dobré občas riskovat a žít naplno. Ale zároveň je vhodné myslet na to že by si člověk na takové srandy měl sjednat životní pojištění jinak to bude jednoho dne velké mrzení.

  7. Jana napsal:

    Obecně si nemůžu moc stěžovat na to, že bych neměla spokojený život. Jen teď je trochu náročnější období. Mám hodně stresu hlavně kvůli práci. Už jsem ale našla takového pomocníka, který mi pomáhá vypořádat se se stresem. Je to bílý kratom. Zkoušely jste to? Opravdu to funguje skvěle. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.