Potkaly Tě překážky?

překážka na cestě

Nejspíš to taky znáte… Něco si přejete, opravdu moc toužíte po tom, aby se to stalo nebo čekáte, že něco bude tak, jak jste si naplánovali a najednou upsss… objeví se něco, co vás zabrzdí, nebo zastaví. Co dělat, když se na naší Cestě objeví překážka? Zamyslela jsem se nad tím, co mi pomáhá a sepsala jsem pro vás dneska takové desatero „Jak na překážky“.

1. Je to opravdu překážka na vaší Cestě?

Opravdu je to, co vás potkalo, překážkou na Cestě k vašim snům? Nenechte se zastrašit prvním dojmem, který máte. Někdy věci nejsou na druhý pohled tak hrůzostrašné, jak se zdály. Pokud jste ve víru momentálních emocí, můžete vidět celou věc zkresleně.

Někteří lidé se umí rozhodnout tady a teď, u jiných zase vnitřní autorita nabízí to pravé rozhodnutí srdce až za nějaký čas. Zkuste se na celou věc vyspat, ráno je někdy opravdu moudřejší večera.

2. Proč vás něco MUSELO zastavit?

Pokud vaše překážka trvá i po ztišení prvotních emocí, naučte se sami sebe ptát: „PROČ MĚ TO MUSELO ZASTAVIT, zabrzdit?“. Učte se ptát na danou situaci, která se vám stala, v otázkách. Čím déle a častěji se budete ptát na to, co potřebujete pochopit, tím snadněji k vám budou v budoucnu přicházet informace o tom, proč se daná věc stala, co vám má říct a co s ní máte dělat.

Jak to vypadá v reálu? Tak třeba mě nedávno chytil ischias. Kdysi jsem měla zlámaná záda a od té doby už jsem ho 2x zažila. Když se mi to přihodilo, ptala jsem se sama sebe, proč mě tato příhoda měla zabrzdit? Proč jsem potřebovala zastavit? Byl můj směr správný? Byla správná motivace (Láska vs. Strach), s kterou jsem dělala činnost, u které se to stalo? Jaká je spojitost s předchozími událostmi?

Tyhle a další otázky mi pomohly vidět tolik souvislostí, kolik jsem jen byla schopna v danou chvíli pojmout. A světe div se, druhý den byl ischias pryč (kdo ischias neznáte, tak jen dodám, že takový ústřel je vždycky na dlouho, 2 dny jsou zázrak :)).

3. Je to, co jste si přáli, opravdu v souladu s tím, co si přejete ve svém srdci?

Když vás na vaší Cestě potká překážka, může to být někdy dar shůry pro to, abyste si uvědomili, JESTLI TO, ZA ČÍM JDETE, JE OPRAVDU TO, PO ČEM TOUŽÍTE. Někdy si něco přejeme, věříme sami sobě, když říkáme, že je to náš sen, ale naše srdce zná pravdu. Naše srdce a Život neošálíme, naštěstí. :)

Takže pokud vás příště potká nějaká překážka, zeptejte se sami sebe: KDYBYCH TEĎ MĚL/-A UMŘÍT, BYLA BY TOTO CESTA PRO MĚ DŮLEŽITÁ? JE TOTO CESTA SRDCE? JE TOTO CESTA STRACHU? A odpovězte si od srdce, zda je tato Cesta opravdu tím, co si z hloubi Duše přejete.

4. Strach a lpění

Někdy věci nejdou tak, jak chceme, protože příliš lpíme na tom, aby věci šly tak, jak si představujeme a jak očekáváme. A proč? Protože se bojíme. Vibrace strachu je ale velmi silná emoční vibrace, takže pokud jsme plni strachu, vysíláme tím do Vesmíru signál s požadavkem dostat to, čeho se bojíme. Proč by to Vesmír dělal?

Já věřím, že proto, že Vesmír slyší vždy to nejsilnější v nás. A tak pokud se bojíme, nemůže slyšet to, co si přejeme, ale slyší naše volání po tom, čeho se bojíme. A protože nás má rád, dodá nám to, co jsme chtěli (byť si hlavou myslíme něco jiného), abychom se bát přestali. Takže pokud si něco přejete a na něčem pracujete, pamatujte, že zde platí heslo: Vystřel a zapomeň.

5. Překážka jako příležitost k růstu

Dalším případem jsou překážky jako příležitosti. Každá mince má totiž dvě strany, nic není jen černobílé. Pokud vás potká nějaká překážka, nějaký problém, pak to hlavní, co potřebujete vědět a cítit každičkou buňkou svého Těla je to, že ŽIVOT NÁM NIKDY NENALOŽÍ VÍC, NEŽ JSME SCHOPNI ZVLÁDNOUT.

Pokud vás potkalo něco nepříjemného, věřte, že máte sílu to překonat. Že JSTE SILNĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍTE! Ve svém nitru máte vše, co ke zvládnutí této překážky potřebujete. A víte, co je na tom navíc skvělé? Přeci to, že pokud jste na dně, pokud si zoufáte, tak pak Cesta může vést už jedině vzhůru! :)

6. Tudy Cesta nevede

Jednou z fází, do které se můžete při řešení překážek či problémů dostat, je tzv. zacyklení se. Možná to znáte taky… něco řešíte, stále dokola a dokola zkoušíte nové a nové Cesty a způsoby a pořád nedochází k žádné změně. Co dělat v takovém případě? Podstatné je uvědomit si, jestli neprožíváte jedny a tytéž problémy stále dokola a dokola. Zamyslete se, jestli to, co vás trápí, neprobíhá pořád podle stejného vzorce.

Opakují se vám neshody ve vztazích, nebo neúspěchy v práci, ve zdraví a jiných oblastech? Velmi často se díváme na věci, které prožíváme, z pohledu jedné události. Abychom ale mohli vystoupit z kola zacyklení a mohli jsme se přestat motat dokola, potřebujeme poodstoupit a podívat se na problém v širším kontextu.

Nemá smysl řešit opakující se problém, protože pak zaměřujeme pozornost na důsledek, zatímco nám pravá příčina může unikat! Hledejte nit, která spojuje vaše problémy a běžte k jádru a příčině problému, najděte svůj bod nula, z kterého všechno pochází a ten uzdravte.

7. Překážka jako filtr

Tahle fáze je z mého pohledu úžasná a určitě ji znáte z mýtů a pohádek. :) Tahle fáze je o zkoušce hrdiny, který se vydal zachránit svou princeznu, na své Cestě potkává různé překážky a nástrahy a když už si myslí, že je u cíle, přijde mu do Cesty ještě jedna, poslední zkouška. Pokud jí projde, dostane, co hledal, pokud ne, vrátí se s nepořízenou domů. A vy víte, jak končí pohádky, viďte? :)

Takže pokud máte nějaký svůj velký sen, buďte ostražití a nenechte se ošálit různými svody a lákadly, které budou žadonit o vaši pozornost. Mějte svůj cíl a své řešení na paměti. Buďte otevření novým možnostem a příležitostem i novým způsobům, jak věci vy-řešit, zkoušejte, co je vám libo, ale VŽDY SE PTEJTE SAMI SEBE, JESTLI TO, CO DĚLÁTE, JE V SOULADU S TÍM, KAM SI PŘEJETE DOJÍT.

8. Cesta bez překážek

Někdy, když už toho máme plné kecky, jeví se Cesta bez překážek jako lákavá vidina. Já vím, že je toho někdy moc. Vlastně někdy je toho až příliš. A vidina toho, že to všechno trápení utichne je hodně lákavá. Pokud vás něco trápí, snažte se nesoustředit na bolest a strach, ale myslete na cíl.

Pamatujte, že na co soustředíme pozornost, to roste. Co chcete přitáhnout do vašeho Života? Je to Strach a překážka, nebo Láska a cíl? Jakkoliv se bojíte, vězte, že ta nejrychlejší Cesta vede skrz. Ne okolo, ne bez toho, ale skrz. A pokud jste zapomněli na bod č. 5, tak se k němu vraťte a znovu si ho přečtěte.

9. Úhel pohledu

Na všechno, co se nám v Životě děje, můžeme nahlížet z různých úhlů pohledu. Určitě znáte báseň o daru rozlišování, kterou jsem vám vložila níže. Všechno, co vás potká, můžete vnímat jako něco, co můžete změnit, když budete chtít. A věřte mi, že když dostatečně vytrváte, jde toho změnit hodně.

Některé věci změnit nejdou, třeba jako ztráta někoho či něčeho milovaného. Ale to podstatné, co můžete změnit vždy, je to, JAK SE K TOMU POSTAVÍTE. ZDA BUDETE V DANÉ SITUACI OBĚŤ, NEBO TVŮRCE. Je jen a jen na vás, co si vyberete.

10. Trpělivost

Už o ní byla řeč. Trpělivost. Mnoho lidí se vzdá svého snu kousek před cílem. A mnoho z nich se naopak nevzdá a bojuje tak říkajíc do posledního dechu. Protože věří, protože touží a protože se ROZHODL SE NEVZDAT. Ta poslední věc, která vás dělí od vašeho cíle, je vaše rozhodnutí a vaše trpělivost.

JAKMILE SE JEDNOU PRO SVŮJ CÍL ROZHODNETE, PAK NEEXISTUJE SELHÁNÍ. JAKMILE SE ROZHODNETE, PAK VÁS NIC NEZASTAVÍ A VÁŠ CÍL JE JEN OTÁZKOU ČASU. <3

Na závěr se s vámi rozloučím citátem mého oblíbeného Alberta Einsteina:

Nikdy nerezignujte na to, co chcete opravdu dělat.
Protože Člověk s velkými sny je mocnější než ten se všemi fakty.

A já dodávám, že i mocnější než všechny výmluvy a překážky. :)
Buďte s Láskou a v Lásce, milí Tvůrci.

Lenka Lipenská
průvodce na vaší  Cestě k ŽIVOTU TVŮRCE

„DOKUD NEUČINÍME NEVĚDOMÉ VĚDOMÝM, BUDE TO NEVĚDOMÉ ŘÍDIT NÁŠ ŽIVOT A MY TOMU BUDEME ŘÍKAT OSUD.“ C. G. Jung

Nevěřím na osud, ale na předurčení. Každý sem na Zemi přicházíme s nějakými dispozicemi, které občas uvíznou za zdmi našich bolestivých zkušeností a prožitků. Pokud tyto bolesti v sobě uzdravíme a najdeme dar, který se v takové bolesti skrývá, osvobodíme naši moc a sílu a ZAČNEME TVOŘIT SVÉ ŽIVOTY PODLE NAŠICH PŘEDSTAV.
www.myjsmetvurci.cz   /  ebook „Buď tvůrcem vlastního života“/ meditace PRO SPOJENÍ
S VNITŘNÍM TVŮRCEM

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Petr napsal:

    Tohle plati i u chlapu.Zivotni prekazky nam davaji silu jit dal.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. xgmecm napsal:

    evolution casino
    717xgmecm_+‘

  4. bSZpgq napsal:

    evolution korea
    319bSZpgq%@,

  5. ZuscMA napsal:

    evolution korea
    331ZuscMA“(„

  6. Katy napsal:

    Ono je podle mě nejdůležitější umět z překážek vytěžit maximum a jít dál. Myslím si, že jinak to ani nejde. Před manželem teď například stojí likvidace s.r.o. kterou budoval několik let. Naštěstí se tím ale nenechal úplně pohltit a říkal, že jakmile bude ten proces dokončený, tak se do podnikání pustí znovu, jen v jiném oboru.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.