Podnikám po svém, s láskou a úctou

Můj podnikatelský příběh začíná rychlou výpovědí z práce.

Paní majitelka firmy se rozhodla rozpustit své zaměstnance. Bylo to pro mě nikoliv nečekané, firmě se už delší dobu nedařilo, ale rychlost mě zaskočila. Také mě zaskočily pocity, které ke mně ztrátou práce dolehly.

Měla jsem dvě malé děti, chuť dělat cokoli,
ale nevěděla jsem jak a s čím začít.

Umístěním do evidence nezaměstnaných se moje pocity jen zhoršily. Děti jsem ráno odvedla do školky a pak jsem mezi pravidelným hledáním v inzerátech koukala z okna do prázdného sídliště. Na tu dobu nerada vzpomínám. Bylo to totiž to nejtěžší období mého života. Říkám tomuto období „NICOTA“.

Po pěti měsících „nicoty“ jsem však začala poznávat samu sebe. Pochopila jsem, že potřebuji víc než práci dobře zaplacenou. Pochopila jsem, že musím mít práci smysluplnou. A rozhodla jsem se, že si najdu jakoukoliv práci a ten smysl jí prostě dám. Já sama ten smysl vymyslím.

Odevzdala jsem se, otevřela jsem se všemu a od té doby jsem tak zůstala. Opustila jsem ukřivděnost, pocity nedostatečnosti a neschopnosti, pohodlnost, lenost a strach.

Být odvážná a radostná

Začala jsem zkoušet být odvážná, schopná a radostná.

A hlavně jsem od té doby nepřestala na sobě pracovat v osobnostním rozvoji.

 

Pak přišla nabídka práce ve školce

Nabídka tehdy pro mě zcela nelogická, jsem totiž původně fyzioterapeutka. Svou původní profesi jsem velmi odmítala – kvůli systému, kvůli penězům, kvůli jinému názorovému proudění v mé hlavě. Ale vlastně jsem ji nikdy nepřestala dělat pro své kamarády, známé a blízké. A teď do toho školka? Řekla jsem si, proč ne?

Školka mě naučila být přirozená, vrátit se zpět ke své dětské duši.

Naučila mě cítit svojí malou holčičku v sobě, vidět její potřeby, sny a přání. Školky a děti mě naučili tvořit. Moje podnikání na sebe nenechalo dlouho čekat.

Po chvilce mi přišel do cesty krásný a útulný prostor. Odvaha zkusit to, už se nadala zastavit. A dokonce ani mým, tehdy velmi skeptickým a negativisticky založeným manželem. A světe div se, začalo se dařit.

Můj den vypadal následovně: Ráno já i děti školka, odpoledne praxe fyzioterapeutky, večer děti a manžel. Tempo to bylo šílené, ale opět jsem si vždy vzpomněla na svojí malou holčičku a začala jsem si svoje priority rovnat. Ve školce jsem postupem času skončila.

 

Fyzioterapii se věnuji naplno a s vášní

Podnikám po svém, s láskou a úctou k lidem, s intuicí. Jsem svým pánem. Práce mě neskutečně baví, naplňuje štěstím a radostí. V současné době se specializuji na ženy, které nemohou otěhotnět nebo se chtějí na početí miminka dobře připravit. Pracuji s Metodou Ludmily Mojžíšové a za každé narozené miminko vždy pověsím na zeď jedno srdce. Už jich je za 4 roky 55!

Myslím, že už teď můj podnikatelský život stál za to. Jenom stále nejsem ta milionářka. A přiznám se, že bych si tuto roli ráda vyzkoušela :-) Tak třeba se mám ještě co naučit. A učit se opravdu hodlám poctivě celý život.

Přemýšlím a říkám si, že s penězi v kapse jde vytváření bohatství přeci jenom lépe. A to vytvořené bohatství při tom může mít významný smysl pro mě, pro moji rodinu a pro všechny kolem, pro všechny kteří to potřebují.

 

S láskou

Radunka :-)

 

Radka Tomášková

Mgr. Radka Tomášková

Fyzioterapeutka metody Mojžíšové
www.radkatomaskova.cz

 

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.