Peníze nebo život?

peněžní svoboda

A proč ne oboje?

Sedíme u luxusního stolečku stylové restaurace. S mladým, velmi úspěšným mužem debatíme o penězích. Pochopila jsem, že se mu velmi daří a najednou se lekl, aby ho peníze nezkazily.

Miluju peníze

Neznám jasnější a transparentnější učitele. Je na ně tolik názorů, kolik je lidí. Osobně musím říct, že když se setkám s duchovním člověkem, tak mě velmi zajímá, jak je porovnaný s hmotou. Jestli jen přežívá nebo si může dovolit cestovat… prostě cokoliv chce.

Ano, může si dovolit? Čeština je vskutku úžasná.

Peníze nám velmi transparentně ukazují – co si skutečně dovolujeme. Jsou tak nádherným zhmotněním toho, co si myslíme, že asi neznám jasnější a rychlejší ukazatel.

Jejich kouzlo je v tom, že je prostě stále potřebujeme. Dostatek peněz nám umožňuje větší svobodu, rozšiřuje možnosti. Nedostatek nás dovede k základu naší existence, k uvědomění, co skutečně k životu potřebujeme. Je to dobré stabilní dno, od kterého se můžeme odrazit.

Peníze nebo život?Mnoho let jsem pracovala na poště

V rukách se mi protočilo mnoho bankovek. Vytvořila jsem si k nim vztah jako k pracovnímu materiálu. A přitom mě neskutečně učily být v přítomnosti, protože v okamžiku nepozornosti jsem prostě o nějaké přišla. Což jsem pak musela uhradit ze svého. Byl to pracovní materiál, který jsem ale musela vnímat s respektem. Viděla jsem mnoho finančních příběhů lidí.

Věřím tomu, že vesmír (i bůh) nám přeje hojnost

Není jediný důvod, proč bychom měly trpět, proč bychom měly strádat… Jediné, co k tomu potřebujeme, je propustit všechna zarytá přesvědčení, všechny omezující programy a myšlenky, které mluví proti hojnosti.

A to je práce. Je to obrovská práce. Protože teprve když s tím začnete, tak zjistíte, kolik různých protipeněžních návyků máte. Mnoho na vás řeknou vaše slova. Vaše činy jdou poté ruku v ruce. Je tolik lidí, kteří si stěžují, ale přitom neudělají ani krok jinam.

Jejich myšlení je tak omezené, že prostě nedokážou vidět možnosti.

A i když jim je řeknete, tak je ihned odmítnou. Peníze nejsou ani dobré ani špatné. Prostě tu jsou. Žádná doba není špatná. V každé době někdo prorazil, naopak čím méně práce je, tím více to lidi vede, nutí najít něco, co by sami vytvořili. A nevadí, že hned nevíte co, jde o to jen sebrat všechnu odvahu a podívat se na celou situaci jinak. Dovolit si uvažovat tak, že vždy jsou nějaké možnosti. Rozšířit svoje myšlení.

V naší společnosti se tak daří strachu. Je všude, jakmile zapnete TV, otevřete noviny… skutečně jste přesvědčeny, že se kolem vás dějí jen negativní věci? Čí je to vlastně život, který je vám předkládán? Vždycky máte volbu.

Peníze ještě nezkazily nikoho, kdo by určitého démona v sobě již neměl

Jen ho urychlily a vytáhly na světlo. Peníze vám vytáhnou stoprocentně všechny existenční strachy. Všechny strachy. Buď že je nemáte nebo že o ně přijdete. Proto je jejich úloha tak skvělá. Čím více se ve svém životě zbavíte strachu, tím svobodněji můžete žít.

Ukazují, co si o sobě myslíte, jak si samy sebe vážíte. Nakolik se dovedete ocenit. Jsou přímým obrazem vaší sebedůvěry. Miluji ten pocit, že moje cena stoupá. A nemám s tím problém říct si o částku za svoji práci. A vím, že neodmítnu člověka, který prostě nemůže dát tolik, kolik je moje taxa.

svoboda peňez

Vím, že přijde jiný, který dá víc

Vím, že neodmítnu studentku, která je teď bez peněz a potřebuje moje povzbuzující slovo. To vše mi dovoluje moje cena. Mám ráda smluvní ceny, kdy já navrhnu částku a diskutujeme o ní.

Lidi nejsou zvyklí mluvit o penězích, to už víc promluví o sexu, o intimitě, ale svých financích?

Pro mě je důležité, abychom oba cítili rovnováhu. Je důležité umět investovat do sebe, do svého vývoje. Když pustím, zase přijdou. Nedržet, nesedět na penězích.

Jsou živé, je to výměnné platidlo. Já investuji svůj čas, odvahu, schopnosti, sebe. Dávám vždy vše, co mám. Jedna moje klientka mi při mé ceně řekla: „Je to pro mě hodně, ale já ti to chci dát, protože si moc přeju, abys tuhle práci mohla dělat.“

Pokud ve vás tento text vzbuzuje odpor, můžete se místo reakce na moji osobu podívat, co přesně vás dráždí. Která věta je vám proti srsti? Tam můžete najít vaše vlastní přesvědčení, které vás osobně omezuje.

Jedno z praktických cvičení, jak svá nastavení změnit, je praktikování vděčnosti

Když svoji pozornost přesunete k prožívání vděčnosti za vše, co máte, nezbyde vám prostor pro naříkání. Což je fajn, protože je snadnější mozek zaměstnat něčím jiným než ho úplně vypnout.

Nemusíte si vybírat, jestli peníze nebo život, lásku. Můžete mít vše. Nic si totiž neodporuje. Můžete milovat lidi, peníze, příležitosti. A to vše můžete vložit naprosto cele do svého žití.

Milujte i sebe, protože odtamtud všechno vaše konání pochází. Vyberte si život.
Bohatý život. Skutečně bohatý život.
A to je i není o penězích.

Čeština je stejně úžasný jazyk plný jinotajů. :)

 

Magda KřepelkováMagda Křepelková
Psychosomatika
Autorka příběhových knih

www.magdakrepelkova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Audrey Benz napsal:

    As an editor at CIPD assignment level 7, the good one is which aligns your cultural and social values to reach his financial freedom by avoiding the extra spending. It is worth it

  2. Our professional academic experts are highly qualified and assure you that you will get high-quality work at take my course for me. Additionally, we are always available to help you 24/7, as you just have to give us a go whenever you need our help!

  3. novaklen napsal:

    No, u nás doma je to těď s penězi docela špatné. Moc jich bohužel nemáme. Do toho se teď ještě pořád zdražují energie, což nám také do karet vůbec nehraje. Právě proto jsme s manželem začali uvažovat nad tím, kde by se dalo ušetřit. Co se týče třeba vytápění se vůbec špatně nejeví tepelná čerpadla. Nemá s tím někdo zkušenost? Vím, že je to ze začátku velká investice, to bychom asi zvládli pokrýt, ale do budoucna se díky nim prý dá dost ušetřit.

  4. essaywriter napsal:

    Hey people! If some of you raelly need some help with essay and hoewmrk you can use this beautifl service for essyananad hoemrk! So dont be shy and chek this one! You will like it! Enjoy!

  5. Provides Professional Handyman Services Dubai for Drilling & Hanging, Electric Short Circuit Repair & AC Repair.

  6. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  7. Sarajhones napsal:

    adsa

  8. syrMBv napsal:

    evolution casino
    173syrMBv[„@

  9. Karolína napsal:

    Zajímavý článek. Já se o peníze začala v poslední době hodně zajímat v podobě investic. Moc jsem toho dlouhou dobu nevěděla a nijak jsem se do nich nepouštěla. Pak jsem si ale našla přítele, který se o investice hodně zajímá a tak jsem se od něho něco málo naučila. V současné době zkoušíme pro nás novinku, a sice investiční zlaté mince

  10. Melissa napsal:

    This content was extremely helpful and informative unlike other pieces available at the internet. The author has done an amazing job with this one. voucher code

  11. Olga napsal:

    Jak se vám třeba líbí ta představa že budete v dospělosti vlastnit nějaké byty a ty budete pronajímat, nebudete muset pracovat? Já se snažím do toho bodu dostat, ale zatím jsou tu samé překážky. Manžel zase investuje přes krypto směnárnu do těch bitcoinů. Já vůbec nevím o co jde, a tak se do toho raději nepouštím.

  12. Pavla napsal:

    Peníze samozřejmě nejsou všechno, ale bez nich to nejde. S manželem oba chodíme do práce a abychom zvětšili naše finanční úspory, tak jsme se rozhodli, že zkusíme investice do p2p pujcek . Investovat jsme chtěli už dlouho, ale nevěděli jsme do čeho, tak už jsme si konečně vybrali :-) .

  13. kids shoes napsal:

    You certainly need both to live the life you want.

  14. Věra napsal:

    Jsem už z toho rodinného rozhazování peněz docela zoufalá. Manžel jakoby nechápal že i takové http://www.zahradnijezirka.net/stavba-zahradniho-jezirka_k38/plastova-zahradni-jezirka_k117/ plastové jezírko prostě něco stojí. A to ani nemluvím o tom že se to bude pak nějak muset udržovat aby ti chudáci rybičky prostě neumřeli. To je něco, co mu zase nedochází.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.