Neukončené vztahy

zamyšlená žena

Copak si asi lze pod tímto názvem představit?

Existují ve vašem životě chvíle, kdy vzpomínáte na nějaký ze svých bývalých vztahů, přestože právě ve vztahu jste? Váš nynější vztah je perfektní, cítíte se v něm dobře. Konečně máte pocit, že si s někým rozumíte tolik, jako už dlouho s nikým jiným. Máte o čem mluvit, máte společné koníčky, volný čas trávíte spolu, přesně tak, jak si představujete.

Jenže v jednom z těch poklidných, báječných dnů, se zase ozve ten červík pochybnosti. „Jaké by to asi bylo s mým bývalým? Co asi dělá a jak se má?“ říkáte si. A tak o něm začnete přemýšlet. V hlavě si vytváříte různé situace, tzv. CO BY KDYBY.

A najednou se vám tyhle myšlenky začnou do života vkrádat častěji a častěji. Aniž byste chtěla, začínají ovládat vaší mysl. Najednou vztah, ve kterém žijete, se vám nezdá zase až tolik úžasný jako na začátku. Na příteli začínáte vidět chyby a váš minulý vztah si nevědomky idealizujete až do velmi nereálných představ.

Začínáte se chovat jinak. Přítel si toho všimne a chce vědět, co se děje. Ale vy rozmrzele odpovídáte, že NIC. Rozmrzelá a myšlenkami někde jinde jste stále častěji. Už tolik nekomunikujete, nechce se vám trávit společně čas. Máte pocit, že tento vztah nemá smysl a vaše mysl se utápí v nereálných snech.

Mnohdy si do své cesty těmito myšlenkami opravdu přitáhnete někoho, kdo byl dříve vaším partnerem, minimálně ho potkáte.  A to vás zase utvrdí v tom, že je to vlastně osud … Váš nynější vztah se mění na minulý. A vy si říkáte: „Hm, zase to nebyl ten pravý.“

A za čas myslíte na to, že vám žádný vztah nevychází.

Čím to ale je? Marně si lámete hlavu a pak vám stačí si říct, že to prostě zase nebyl ten pravý, ale pěkný omyl.

Kolikrát se vám stejná situace musí v životě stát, abyste se zastavila a uvědomila, že vztah, na který vzpomínáte a idealizujete si jej, je potřeba ukončit? Že někde uvnitř sebe jste zůstala zakotvená v minulém vztahu, a proto vám teď nejde postoupit dál a pořád se vracíte zpět.

A jak z toho ven?

Když víte, že váš vztah skončil a chcete se odpoutat, je třeba udělat to na více úrovních.

1. Materiální – navrácení zapůjčených věcí, odložením darů, aj.
2. Komunikační – řekněte, co cítíte. Slušně a tak, abyste toho nelitovali a abyste nelitovali toho, že jste právě tohle nestačili říct. Poděkujte si vzájemně za čas, který jste spolu strávili.
3. Dejte si čas – čas na to, abyste si „odtruchlili“ to, že skončil vztah, někdo odešel z vašeho života, nevyšlo vám to, co jste si přála.
4. Užít samoty – nevytloukejte klín klínem a nechte si čas, nevrhejte se hned do dalšího vztahu, dokud nejste ještě odpoutaná.

Co ještě může pomoci ukončit vztah a odpoutat se?

Pár krátkých rad na závěr – zkuste rituály :

1) Napište mu dopis, rozlučte se, řekněte to, co jste nestihla vyjádřit. Dopis neodesílejte, ale můžete jet spálit a popel vyhodit nebo pustit po vodě. A s ním opusťte i tento vztah a svazek.
2) Zapalte svíčku, našeptejte do ní, vše co potřebujete vyjádřit a až dohoří, veškerá pouta se zlomí.
3) Udělejte si očistnou koupel. Při dopadu kapek na vaše tělo si uvědomujte, že se očišťujete z ukončeného vztahu a vše z vás odchází a vy získáváte novou a čistou energii.
4) Ustřihněte si kousek vlasů na znamení, že něco končí a mění se.

Blíží se jaro, a co můžete udělat pro podporu získání nového vztahu?

Vezměte si květináč a dejte do něj novou hlínu a představte si, že jste to vy a váš prostor pro nový vztah. Zasejte do ní semínka a starejte se pečlivě o ně, stejně tak jako by to byl váš vztah. Denně si uvědomujte ty krásné proměny, ten růst a zrání. A otevřete i svoje srdce pro příchod nového vztahu … jara do vašeho života.

Zalíbily se vám rituály? Doporučuji z celého srdce tuto knihu : Novodobé ženské rituály

Latest posts by Ing. Miroslava Vokounová Krepčíková (see all)
osobní rozvoj, terapie, Bachovy esence, meditace, ženské kruhy Miroslava Vokounová >>> Cesta extáze >>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.