Nefungují mi afirmace!

„Snažím se afirmovat, pořád dokolečka, dokola, to pozitivní myšlení mi vydrží pár dní a pak opět sklouznu do toho bláta, jako předtím. Kolikrát se cítím ještě hůře. Jak je možné, že mi afirmace nefungují? Co dělám špatně?“

Tento příběh jsem slyšela od řady svých klientů.
Možná to taky znáte a přemýšlíte nad tím, kde se stala chyba.

 

Jak vytvořit správnou afirmaci?

V prvé řadě je třeba vytvářet afirmace bez jakýchkoliv záporů a vyhnout se slovům s negativním zabarvením. „Nemám z ničeho strach.“ není správná afirmace. Místo ní bych volila „Jsem klidná a v bezpečí v jakékoliv situaci.“

Pak je třeba zkontrolovat, zda-li afirmace obsahuje dokončené sloveso. Popíšu to na příkladu. Chceme novou práci. Jestliže budeme afirmovat „Do života mi přichází nová práce, která mě baví a naplňuje.“, tak se té práce nikdy nedočkáme, jelikož práce bude pouze přicházet a přicházet… Mnohem lepší je vytvořit „Mám novou, skvělou práci, která mě baví a naplňuje.“ Vidíte ten rozdíl?

 

Nefungují mi afirmace

 

Jak správně afirmovat?

Úplně nejméně účinný způsob, jak afirmovat, je odříkávat afirmace monotónně, jako na běžícím pásu a honem rychle si je odbýt. Takto ne. Zbytečně ztrácíte čas. Běžte raději dělat něco smysluplnějšího.

Delší dobu funguje afirmování s určitým pocitem. Předříkávat si afirmace a prožívat u toho ten příslušný blažený emocionální stav. Avšak pořád se to děje na vědomé úrovni. A vědomá mysl ví, že to, co je řečeno, není pravda.
Tyto afirmace fungují proto do té doby, než opadne Vaše síla vůle. Je to energeticky velmi náročné, snažit své vědomí „překecat“, stejně se obelhat nedá. Při každé sugesci si říká: „Ne. To není pravda. To je blbost. Haha. Tohle je ještě větší blbost než tamta. Ne. Ne. NE!!“

Existuje totiž kritický faktor vědomé mysli, přes který nepřejde nic, co není pravda.

Nejlepším a nejúčinnější způsobem jak zařídit, aby nám afirmace fungovaly, je afirmovat na podvědomé úrovni. Naše podvědomí je jako poslušný otrok, přijímá pozitivní sugesce a způsobí, aby se staly realitou. Podvědomí však přijme jen ty návrhy, na základě kterých usoudí, že jsou pro Vás dobré a přínosné. Když usoudí, že nějaká sugesce by Vám mohla uškodit, automaticky ji odmítne. A jelikož podvědomá mysl řídí vědomí, vědomí automaticky přijme novou pozitivní sugesci za pravdu a bude jednat podle ní.

 

Jak afirmovat na podvědomé úrovni?

Na mých sezeních s klienty používám pro práci s afirmacemi hypnózu. Při hypnóze se vědomá mysl uvolní a překoná se kritický faktor vědomé mysli. A dostaneme se k podvědomí klienta, které konečně může kýžené afirmace přijímat.
Věřím, že o hypnóze jste toho slyšely už mnoho. A řada těchto názorů byla negativních. A většina těchto přesvědčení byla nepravdivých.

Protože hypnóza není o nic nebezpečnější než vedená meditace

 

Přála bych všem, aby se zbavili všech těchto předsudků a hypnózu si osobně zažili. Vyzkoušela jsem na sobě již řadu technik a musím říct, že hypnóza je opravdu nejúčinnější, ať už na uzdravení se s psychosomatických nemocí, tak na vyřešení jakéhokoliv problému. Nedám na ni dopustit.
A co Vy, máte zkušenost s tímto velmi příjemným stavem? Podělte se s námi do komentářů.

Přeji Vám naprosto báječný a uvolněný den :-)

 

Jana CzernekováJana Czerneková

NLP koučka a terapeutka
www.jana-czernekova.cz

O hypnóze si můžete více přečíst na tomto odkazu

Vytvořím Vám hypnotickou nahrávku s Vašimi vlastními afirmacemi. Více informací zde >>>

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. XkmPEP napsal:

    에볼루션코리아
    124XkmPEP“‚?

  3. hKwMJm napsal:

    evolution korea
    120hKwMJm}:)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.