Něco jako ošklivost neexistuje!

Každá žena na tomto světě je krásná. Ano, opravdu každičká žena. A každá v něčem jiném.

Tvrdím, že neexistuje něco jako škaredost či ošklivost, existují jen jiné úhly pohledu. To, že se nelíbíme nějakému člověku, neznamená, že se nebudeme líbit někomu jinému. A také záleží, jakým úhlem pohledu se na nás lidé dívají.

Ne každý touží po modelce s krásným obličejíčkem a mírami 90-60-90. U nás ve Slezsku říkáme, že z hezkého talíře se nenajíte.

K čemu je dokonalá žena, hezká jako obrázek,
když ve výsledku neumí nic jiného, než vypadat dokonale?

 

Nedávno jsem narazila na jeden krásný citát, který se sem dokonale hodí. :-)

„Nejúžasnější lidé jsou ti, kteří poznali porážku, poznali utrpení, těžkosti i ztrátu, a nalezli cestu z hlubin. Tyto osoby mají schopnost uznání, citlivost, a porozumění života, které je naplňuje úctou, soucitem a hlubokou láskou. Krásným se člověk stává v průběhu života.“

Něco jako ošklivost neexistuje!

Buďte si vědomy své krásy

Každá jsme krásná v něčem jiném. Buďte sebe-vědomé. Buďte si vědomy samy sebe – svých kvalit, úspěchů, úžasných vlastností, ještě skvělejších schopností a dovedností, za které by vám někdo jiný utrhl ruce.

Buďte si vědomy toho, co už máte za sebou, toho, co jste prožily, zažily, přežily a naučily se lekci, kterou jste se měly naučit.

Nedávno jsem se bavila s jednou paní a ta mi říkala, že je skvělé to, co dělám. Říkala mi, že je úžasné takhle motivovat druhé lidi a pracovat na tom, aby byl svět lepším místem k životu. Pak se podívala na sebe a řekla: „Zato já jsem ještě nedokázala nic.“ „Opravdu jsi v životě nic nedokázala?“

To, že porodila syna a denně se učí z jeho autismu, je opravdu nic?

Pak z ní ještě vypadlo, že x let byla ve velmi nevyhovujícím násilnickém vztahu, ze kterého se nakonec úspěšně vymanila a teď si žije lépe než kdy předtím. Opravdu nic nedokázala?

Dívejte se na sebe JINÝM než vaším úhlem pohledu. Ten bývá často velmi kritický. Představte si nezávislého pozorovatele, který vás vůbec nezná a kterému povíte svůj příběh. A ten se častokrát nezmůže na nic jiného než na obdivné „WOW…“
Opravdu.

Jste krásné přesně takové, jaké jste.
Jste úžasné. Každá v něčem jiném.
Protože jste originální a jedinečné.

Začněte na tom stavět a za pár let postavíte úžasnou vilu na slunném místě, kterou vám budou všichni nejen závidět, ale i přát. Protože budou vědět, že si ji skutečně zasloužíte. A co víc – hlavně VY to budete vědět.

 

Přeji vám mnoho AHA momentů při poznávání sebe sama a dívání se na sebe jinými úhly pohledu.

 

Jana CzernekováJana Czerneková

NLP koučka a terapeutka
Autorka 21denního programu na zvýšení sebevědomí

www.jana-czernekova.cz

 

 

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. aHoTbg napsal:

    evolution korea
    781aHoTbg%(‚

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.