Mýty o přirozené antikoncepci

menstruační kalendář

V naší společnosti je mnoho žen, které nechtějí užívat hormonální antikoncepci, ať už z důvodu zdravotního, psychického, emočního, morálního či ekologického, ale bojí se ji vysadit, jen proto, že mají pocit, že neexistuje stejně bezpečná varianta. Nebo používají kondom či jinou bariérovou ochranu, která jim příliš nevyhovuje, ale mají pocit, že nic lepší na trhu není.

Existuje vysoce účinná, bezpečná a spolehlivá antikoncepce, která nenarušuje zdraví a její spolehlivost je srovnatelná s hormonální pilulkou. O této formě antikoncepce se bohužel mluví minimálně. A pokud se o ní mluví, koluje o ní mnoho mýtů a pověr. Je několik možností tzv. přirozené antikoncepce, ale jen jedna je nejúčinnější a nejspolehlivější. Honosí se názvem: Symptotermální metoda.

Je to metoda, díky které se žena (pár) naučí velmi přesně poznat své plodné a neplodné období, naučí se mít svoji plodnost spolehlivě pod kontrolou. Ale lze tuto komplexní metodu také využít k sebepoznání, k plánovanému početí či zjištění příčin neplodnosti. Více informací se dozvíte v záznamu z vysílání TV Relax:

Jaké kolují mýty o přirozené antikoncepci?

1. Je nespolehlivá

Obecně se uvádí, že přirozená antikoncepce nemůže být tak spolehlivá jako hormonální. Ale toto je opravdu pověra. Stačí, když si najdete na wikipedii spolehlivost antikoncepce, která vychází z knihy Technologie kontracepce 19. vydání, což je „zlatý standart“ informací o spolehlivosti antikoncepčních metod.

Symptotermální metoda je zde uvedena jako vysoce spolehlivá (99,6%), tedy srovnatelná se spolehlivostí hormonální pilulky, ale bez nežádoucích vedlejších účinků.

2. Je komplikovaná

S tímto názorem se setkávám i u zastánců různých forem přirozené antikoncepce. Myslím, že tento názor zastávají proto, že Symptotermální metodu v podstatě nikdy nezkusili. Je to, jako bychom se chtěli naučit řídit auto a vzdali to jen proto, že se budeme muset o autě a řízení naučit spoustu nových informací.

U Symptotermální metody se neučíme nic o žádném přístroji, nemusíme si číst návody k použití, ale potřebujeme lépe pochopit, jak funguje naše plodnost a čeho si máme všímat a jak záznamy o sobě vyhodnocovat, abychom mohli metodu bezpečně používat.

Pro někoho, kdo není zvyklý si svého těla všímat, něco si o sobě psát, to může být náročné. Ale zuby si většinou dokážeme jednou až dvakrát denně vyčistit, tak proč bychom si nedokázaly asi 10 – 12 dnů v cyklu všímat, jak s námi komunikuje naše tělo skrze děložní hlen a bazální teplotu?

Pokud užíváme hormonální pilulku, musíme si 21 dnů každý den ve stejnou dobu vzpomenout, že je potřeba si pilulku vzít. U Symptotermální metody si jen asi 10 dnů v cyklu změříme ráno po probuzení teplotu a přes den si na toaletě všimneme, jak vypadá náš cervikální hlen, a informace si zapíšeme. To nám nezabere ani tolik času jako to čištění zubů.

Ale chápu, že ve chvíli, kdy do života zavádíme něco nového, co jsme nikdy nedělali, můžeme narazit na svoji neochotu a rezistenci ke změně stereotypů. V tu chvíli doporučuji sednout si a napsat všechny výhody, které by mohla metoda a sebepoznání do budoucna přinést a tímto se nechat motivovat ve slabších chvilkách.

3. Na tuto metodu musím být pečlivá

Některé ženy mají pocit, že pokud nejsou pečlivé, nemohou Symptotermální metodu využívat, protože si nedovedou pravidelně něco zaznamenávat. Můžu říct, že osobně nejsem pečlivá ani trochu. Přemýšlela jsem, co v životě dělám opravdu pravidelně, každý den a nic jsem nenašla.

Vše dělám dle toho, jak mám zrovna chuť a jaké mám ten den možnosti. Nesnáším stereotypy a představa, že bych něco musela dělat pravidelně, mě děsí. Nedokázala jsem pravidelně brát ani hormonální pilulky, neustále jsem zapomínala, když jsem používala kontaktní čočky, zapomínala jsem si pouzdro a pak to vždy komplikovaně řešila atd.

U Symptotermální metody mi vyhovuje, že není potřeba dělat nic pravidelně. Změřit si pár dní v cyklu teplotu zvládnu, občas zapomenu, ale zatím se mi nestalo, že by to zásadně vadilo. A všímat si svého těla, jak ke mně komunikuje, se učím a baví mě to stále víc. Žena opravdu nemusí být pečlivá. Ale je potřeba, aby cítila, že tato metoda je pro ni to pravé. Pokud tento pocit nemá, asi ji brzy motivace opustí.

4. Musím mít pravidelné cykly

Není potřeba mít pravidelné cykly. Naopak, právě ženám, které mají nepravidelné cykly, tato metoda přinese klid, že je vše v pořádku, když si každý měsíc potvrdí, že opravdu ovulují, i když je délka cyklu pokaždé jiná.

Pokud si žena začne měřit teplotu druhý den po nástupu hlenového příznaku (stačí pocit vlhka) a končí se sledováním po potvrzení vzestupu teploty, bude pravděpodobně probíhat vše, jako u žen, které mají cykly pravidelné.

5. Musím mít pravidelný režim vstávání

Je pravda, že je ideální, pokud žena stává přibližně ve stejný čas a může si teplotu změřit. Ale pokud se tak neděje, teplotu si změří v jiný čas, informaci si zapíše a počítá s tím při vyhodnocení. Měří se ranní bazální klidová teplota, tzn. ideálně je, když nějakou dobu před měření spíme nebo alespoň ležíme či odpočíváme. Pokud potřebujeme před měřením na toaletu, po návratu si na chvíli lehneme a pak teplotu změříme.

Pokud se ženě mění služby, pracuje na směny, i tak je možné Symptotermální metodu využívat. Je dobré si zaznamenávat informace o čase a při prvních vyhodnoceních kontaktovat poradce. Je mnoho žen, které nemají pravidelný spánek, stávají různě, a přesto jsou spokojenými uživatelkami této metody.

6. Nemůžu se milovat kdykoliv mám na milování chuť

Setkávám se s názorem, že určit plodné a neplodné období není žádná forma antikoncepce, protože nám to nezabrání se v plodném období milovat. To je sice pravda, ale je velký rozdíl jak k milování přistupujeme, zda nevědomě, ovládány hormony, pudy – v podstatě jako všichni ostatní živočichové, za účelem rozmnožování. Či vědomě, tzn. vím co se v mém těle děje, vím, zda jsem plodná nebo neplodná a můžu s tím vědomě a zodpovědně naložit.

Je možné v plodném období použít některou z forem bariérové antikoncepce, ale je pak potřeba počítat s tím, že se spolehlivost snižuje dle použité metody. Mohu také využít vědomé, tantrické milování, orální milování a jiné možnosti „bezpečného“ milování.

Je to vědomá práce s velkou plodnou silou, kterou podvědomě často vnímáme jako velkou chuť na sex, ale pokud si tuto sílu zvědomíme a naučíme se s ní pracovat, můžeme ji zacílit na cokoliv, co chceme ve svém životě zrovna plodit a nemusí to být vždy jen děti. Stáváme se opravdu tvůrkyněmi svého života, které dokážou svoji tvůrčí energii směřovat tam, kam zrovna potřebují.

Nejsme tolik ovládány touto plodnou pudovou silou, ale my ji dokážeme ovládat a vědomě, zodpovědně s ní zacházet. A to je schopnost, vskutku královská. Pokusila jsem se vyvrátit mýty a omyly o přirozené antikoncepci, přesto mám potřebu napsat, že ani tato metoda nemusí být pro každého. Je potřeba si v životě zvolit to, co nám zrovna nejvíce vyhovuje.

Je důležité mít informace o všech možnostech, abychom si volili opravdu informovaně a ne jen z pocitu, že nemáme jinou možnost. Pak si v každé oblasti života šáhneme přesně pro to, co nám vyhovuje a nemusíme tak znásilňovat svá těla, ale můžeme si užívat svobodně všechny nabízené možnosti.
Přeji mnoho radosti při vědomé sexualitě.

Bc. Kateřina Juřenčáková

Přirozená antikoncepce Home

Jsi žena se schopností plně vnímat svoji plodnost a ovládat ji podle svých potřeb.
Ale možná je to jinak.

Možná máš obavu ze své plodnosti, nemáš ji pod kontrolou, nebo se ti nedaří počít dlouho vytoužené děťátko.
Ať je to tak nebo třeba úplně jinak,

NECHEJ SE INSPIROVAT TÍMTO WEBINÁŘEM!

 

Webinář je zcela ZDARMA. Koho na webináři uvidíš a na jaké otázky dostaneš odpovědi, se dozvíš ZDE.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Abby Vranes napsal:

    Jasa Kontraktor Kolam Renang Awam dan Pribadi, Berapa Tarif Pembuatan Kolam Renang Pribadi di Rumah? Saran Renovasi dan Perawatan … lihat di https://kontraktor-waterpark.netlify.app/kontraktor-waterpark-tangerang.html untuk ketahui info selengkapnya

  2. Myrle Podesta napsal:

    Beli Beton Precast Online berkwalitas dengan harga murah terupdate 2020 di MegaconBeton.com! Pembayaran gampang, pengiriman kencang se Indonesia. untuk detail silahkan kunjungi https://uditchmegacon.kedungsepur.my.id/2020/09/harga-u-ditch-megacon-di-gunungpati.html

  3. Wai Bleak napsal:

    Dengan banyaknya pengiriman unit kendaraan ke kota kota tersebut diperlukan pelayanan ekspedisi pengiriman kendaraan beroda empat yang professional … info lebih lengkap https://kirimmobilluarkota.blogspot.com/2020/11/kirim-mobil-jakarta-waingapu-alatberatid.html

  4. Jeremiah Hice napsal:

    Tegangan tekan pada permukaan kaca temper mengandung kekurangan, sehingga mencegah perambatan atau pemuaiannya, kunjungi https://harga-kaca-tempered.blogspot.com/2019/05/kanopi-kaca-tempered-cilegon.html

  5. Ivory Cordeiro napsal:

    Only at KontraktorEpoxy.co.id we are able to meet all of your epoxy needs. We concentrate in most applications of coating listed in our services section. We have the ability to turn any older… visit https://epoxy-lantai-pabrik.blogspot.com/2020/12/jasa-epoxy-lantai-pabrik-tangerang-1.html for more offers.

  6. Nathan Antrobus napsal:

    On the lookout for a door manufacturer during Indonesia? We all manufacture aluminium doors on site & give you instant offering periods, tap https://distributorfoldinggate.blogspot.com/2020/03/distributor-jual-pintu-folding-gate-1_44.html for detail.

  7. Hermila Railing napsal:

    Partisi Cubicle Toilet merupakan sebuah penyekat yang dipasang pada ruangan kamar mandi atau wc yang kebanyakan dipasang … klik https://partisi-kamar-mandi.blogspot.com/2018/09/cubicle-toilet-phenolic-tanjungbalai.html for detail.

  8. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  9. mZMDvG napsal:

    evolution korea
    217mZMDvG!}_

  10. Newton Bellflower napsal:

    Jabodetabek private tutoring services with teachers coming over to the house. Greater than hundreds of active tutors decide to teach various skills and lessons for the children to adults … go to https://kursus-mandarin.vercel.app/kursus-bahasa-mandarin-jagakarsa.html for more information

  11. Alia Amidon napsal:

    Best and also Least expensive Jabodetabek Private Training, our workers and tutors come to your home, established your own personal review agenda and will pick any kind of area connected with review … click https://bimbel-calistung.netlify.app/les-privat-calistung-tambora.html for more information

  12. Johnson Haggard napsal:

    Our company offers private lessons for PAUD, TK, SD, SMP, SMA, and Alumni. With a and accelerated method, it really is hoped that it can foster a generation of those that have good morals… click for more information https://lesprivat-exed.blogspot.com/2022/03/les-privat-pancoran-1-terbaik-executive.html

  13. Todd Snow napsal:

    Is it time to attempt a transformative language chance to learn? Go and visit Executive-Education.id’s foreign language course. From cultural immersion to expert guidance, our program offers an all natural approach to language acquisition. Explore the beauty of a different language, broaden your horizons, and gain a competitive edge in today’s interconnected world. Click https://kursus-rusia.github.io/kursus-bahasa-rusia-pancoran.html for registration.

  14. Thor Flash napsal:

    SLOTPG เกมที่มีฟีเจอร์หลากหลายสนุกได้รางวัลทุกเกม

    การชนะเกมสล็อตออนไลน์ โดยเฉพาะในรอบเกมโบนัส มีความซับซ้อนและขึ้นอยู่กับต้นฉบับของเกมแต่ละเกม การชนะในเกมสล็อตไม่มีทางที่แน่นอน แต่การศึกษากฎของเกม การจัดการเงินอย่างรอบคอบ และการเลือกเล่นเกมที่เหมาะกับคุณสามารถช่วยเพิ่มโอกาสในการได้รับรางวัลสูงสุดในรอบโบนัสของเกมสล็อต แต่มีบางปัจจัยทั่วไปที่สามารถช่วยเพิ่มโอกาสในการได้รับรางวัลสูงสุดได้ ดังนี้
    1. การทราบกฎเกม ศึกษากฎของเกมสล็อตที่คุณเลือกเล่นเป็นสิ่งสำคัญ เข้าใจเกมนี้ทั้งหมดเพื่อทราบถึงวิธีทำงานของระบบการชำระเงินและการเปิดใช้งานโบนัส
    2. บางเกมสล็อตมีการจ่ายเงินสูงมากในรอบโบนัส การเลือกเล่นเกมที่มีรางวัลโบนัสที่มีมูลค่าสูงสุดสามารถเพิ่มโอกาสในการชนะ
    3. การเสริมความน่าสนใจของเกม บางเกมสล็อตมีฟีเจอร์เสริมความน่าสนใจที่สามารถเพิ่มโอกาสในการชนะ เช่น การเพิ่มความน่าสนใจในการเล่น
    4. การจัดการเงิน การจัดการเงินอย่างรอบคอบสามารถช่วยให้คุณสามารถเล่นเกมได้นานขึ้น และเพิ่มโอกาสในการรับโบนัส
    5. การเลือกเครื่องสล็อต บางครั้ง เครื่องสล็อตที่มีการจ่ายเงินสูงมากกว่าอื่น ๆ สามารถเพิ่มโอกาสในการชนะ
    6. การเข้าใจการเล่น การทราบว่าเมื่อไหร่ควรที่จะเพิ่มหรือลดการเดิมพันสามารถช่วยในการจัดการเงินและเพิ่มโอกาสในการได้รับรางวัล
    7. บางเกมมีความโปร่งใสในระบบการชำระเงินและโบนัสที่ทำให้ผู้เล่นเข้าใจง่าย เพื่อลดความสับสน
    ขออธิบายเกี่ยวกับการเปิดเกมโบนัสสล็อตออนไลน์และประโยชน์ของการเล่นเกม PGSLOT ได้ดังนี้
    การเปิดเกมโบนัสสล็อตออนไลน์
    1. การสมัครสมาชิก
    • เริ่มต้นด้วยการสมัครสมาชิกที่เว็บไซต์ PGSLOT หรือผ่านแอปพลิเคชันที่เกี่ยวข้อง โดยกรอกข้อมูลส่วนตัวตามที่ระบบกำหนด
    2. ฝากเงิน
    • ทำการฝากเงินเข้าสู่บัญชีผู้เล่นที่ได้สมัคร โดยใช้วิธีการที่รองรับบนเว็บไซต์หรือแอป
    3. เลือกเกม
    • เลือกเกมสล็อต PG ที่ต้องการเล่นจากรายการเชิญเข้ามาที่ทำให้ผู้เล่นสามารถเลือกหลายรูปแบบและธีมต่าง ๆ
    4. กำหนดระดับการเดิมพันและจำนวนเงินที่ต้องการเดิมพันในแต่ละรอบ
    5. การหมุนวงล้อ
    • กดปุ่มหมุนวงล้อเพื่อเริ่มเกมและรอผลลัพธ์
    6. รับรางวัล
    • รับรางวัลตามการจับคู่ไล่ลำดับของสัญลักษณ์บนวงล้อหลังจากการหมุน และถอนเงินที่ได้รับจากการเล่นเกมสล็อตออนไลน์
    ประโยชน์ของการเล่นเกม PGSLOT
    1. โบนัสและโปรโมชั่น
    • PGSLOT มักมีโบนัสต้อนรับ โปรโมชั่น และโบนัสอื่น ๆ ที่สามารถเพิ่มมูลค่าให้กับเงินฝากแรกหรือการเล่นรายวัน
    2. รูปแบบเกมที่หลากหลาย
    • มีรูปแบบเกมที่หลากหลายให้เลือก เพื่อให้ผู้เล่นสามารถตรงตามความชอบและรับประสบการณ์ที่หลากหลาย
    3. กราฟิกและเสียงที่ดี
    • เกม PGSLOT มักมีกราฟิกที่สวยงามและเสียงที่น่าสนใจ เพื่อเพิ่มความสนุกในการเล่น แม้ว่าบางเกม PGSLOT มีการจ่ายเงินที่สูง ทำให้มีโอกาสได้รับรางวัลมากขึ้น
    4. การเล่นผ่านทุกระบบ
    • สามารถเล่น PGSLOT ผ่านทุกระบบที่รองรับ ทั้งคอมพิวเตอร์ แท็บเล็ต และโทรศัพท์มือถือ

    การเล่น PGSLOT นอกจากความสนุกแล้วยังสามารถเป็นทางเลือกที่น่าสนใจในการรับรายได้เพิ่มเติม แต่จำเป็นต้องทราบข้อกำหนดและเงื่อนไขของเว็บไซต์หรือแพลตฟอร์มที่เลือกใช้เพื่อป้องกันปัญหาที่อาจเกิดขึ้น ในบางครั้ง การใช้โบนัสที่ได้รับจากคาสิโนในการเล่นสล็อตออนไลน์สามารถเพิ่มโอกาสในการชนะ ซึ่งในสภาพแวดล้อมการพนันที่ปลอดภัย PGSLOT มักมีระบบความปลอดภัยที่ดีเพื่อปกป้องข้อมูลและเงินทุกขั้นตอน

  15. MEOWPUNG napsal:

    เปิดประสบการณ์เจอกับเกมสล็อตออนไลน์รูปแบบใหม่จากค่ายดังทำเงินที่เยี่ยมที่สุดในยุคนี้ ไม่เล่นมิได้แล้ว ถ้าเกิดท่านกำลังมองหาหนทางการผลิตอาชีพเสริมเว็บ MEOWPUNG ของพวกเราเป็นคำตอบ พร้อมร่วมบันเทิงใจสุดมันไปกับเกมออนไลน์นานาจำพวก ซึ่งพวกเรายกพลเกมสล็อตออนไลน์ บาคาร่า คาสิโนออนไลน์ มารวมไว้บนเว็บของพวกเรามากยิ่งกว่า 200 เกม เลือกเกมที่ถูกใจ ปั่นเกมที่ใช่ ค้ำประกันความถูกดวงใจทำเงินผลกำไรได้อย่างมากมาย อย่ามัวรอคอยช้าพร้อมเปิดประสบการณ์การเป็นคนรวยคนใหม่ไปกับพวกเราได้แล้ววันนี้

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.