Muži jsou větší „frajeři“, než jim ženy dovolí věřit

Ráda bych muže podpořila, aby byli i takovými, jakými je ženy mít nechtějí. Protože z dlouhodobého pohledu některé „nepříjemné kvality“ mužů způsobí, že si ženy mužů váží, že je milují a cítí se v bezpečí.

V krátkosti uvádím několik, které považuji osobně za důležité.

1. Muž drží své slovo, i kdyby žena neměla souhlasit

Představte si situaci, kdy muž slíbí svému kamarádovi, že spolu konečně pojedou na ryby a vychází to na tento víkend. Žena to sice ví, ale zapomene a na stejný víkend vymyslím společný program, na kterém jí velmi záleží. Začne muže přemlouvat, přivine se k němu, použije všechny své zbraně. Ale on, protože mu na jeho vlastním programu a daném slovu záleží, necouvne. Nepodlehne žádné ze zkoušek, které mu žena připraví, ale prosadí si svoje. Je samozřejmě natolik moudrý, že zůstává laskavý a trpělivý, snaží se najít jiný brzký termín na společný čas, ujistí ženu, že ji miluje. Neodpálkuje ji drsně jako macho. Ale zároveň si stojí za svým.

Když drží své slovo, žena se na něj může spolehnout. Nepotřebuje, aby jí vždy vyhověl, ale aby se o něj mohla opřít. On možná občas drží slovo až nesmyslně důsledně, ale to se dá prominout víc, než když je liknavý a proměnlivý. Žena se na něj možná naštve tak, či tak, ale hlavně aby vydržel a udělal to, co považuje za správné.Ženy prominou, ale i my potřebujeme, aby nám muži ukázali naše hranice, koneckonců si jich přece chceme vážit.

2. Muž dokáže jít do konfliktu a nesnaží se za každou cenu vyhovět

Ženy milují, když má muž velké srdce. Když má rád zvířata, děti, své rodiče a sousedy. Když pomůže a udržuje dobré vztahy. Nelíbí se jim ale, když se pravidelně hlásí u rodičů a píše jim esemesky i z dovolené, kterou tráví za humny. Když se nepostaví za svou ženu, protože by si to mohl rozházet s maminkou. Když nenastaví jasnou hranici své bývalé manželce, se kterou si předává děti. Když si nechá „kydat od šéfa na hlavu hnůj“ , a předstírá, že se nehodlá snižovat k hádce. Takový muž působí dojmem, že si to nechce s nikým rozházet a zůstává tak trochu stále malým klukem závislým na lásce a přijetí ostatních.

Když ale „vyroste“ a klidně si to rozhází s celým světem, protože cítí, že je to správné, i jeho žena se vedle něj cítí více v bezpečí. A to i v případě, že jí je jeho přímočarost nepříjemná a vyčítá mu ji.

3. Muž má svou vizi a cestu

Muž, který má svou cestu vyzařuje, že ví, co dělá. Žena se vedle něj může uvolnit, otírat mu čelo a pečovat o něj, ale taky se konečně starat o to svoje. Žena se o něj může přestat bát, nemusí si dělat starosti, jestli je on spokojený, protože on prostě je. Žena se může přestat chovat jako matka (která ho hýčká, ale i peskuje) a začne se více chovat jako partnerka. Ona se může přestat chovat jako šéfová, protože on ví. Ona může vyrazit s kamarádkami, protože on ví. Ona může naplňovat svoje poslání, protože on ví.

Často my ženy ani nedokážeme pojmenovat, kde vidíme ten rozdíl mezi mužem, u kterého se cítíme bezpečně a tím, kde jsme stále jako na jehlách. Jsem přesvědčená, že právě muž s vizí je ten, který ve světě své ženy umožní klid a úlevu. A to i tehdy, kdy se žena zlobí, protože ho najednou nemá pod kontrolou. Ona jen potřebuje pochopit, že teď už se může uvolnit a není to všechno na ní…

Nechci muže podporovat, aby byli arogantními frajery. Ale chci je podpořit ve víře, že jsou větší frajeři, než jim my ženy dovolíme věřit. A že si za tím mohou stát. Chci je podpořit i skrze projekt Cesta pravého muže, se kterým rezonuji!

Lucka Kolaříková

www.luciekolarikova.cz

Komentáře
  1. Anetka napsal:

    Já jím věřím, že jsou frajeři, někdy mě ty jejich řeči pořádně štvou, ale nemůžeme je zase házet všechny do stejného pytle http://www.lady.cz/

  2. emička napsal:

    Také svému partnerovi věřím. Důvěra je základem vztahu. Kdyby mi někdy zahýbal, určitě by mi to řekl. Ale on nemá důvod, já se k němu chovám jako k pokladu. Jsem jako vyměněná. Dokonce jsem ho nedávno překvapila tím, že jsem mu do krabice zabalila hlásiče záběru. On přišel z práce a nemohl věřit svým očím. Byl to krásný moment.

  3. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  4. HkKmMS napsal:

    evolution korea
    322HkKmMS%~!

  5. Gábina napsal:

    Tak v tom máte ale naprostou pravdu. Ten můj se také neustále chlapům u rybníka chlubí s tím jak mu díky objednaným boilies budou ryby brát samy, ale skutek utek. Já s ním žiju ráda, ale někdy mi to jeho machrování opravdu leze na nervy, to vám teda povím. Měl by se začít umět ovládat.

  6. Věra napsal:

    Jojo to mi o tom povídejte, nastěhovala jsem se k příteli na barák a on si jako myslel že se mu všude po garáži budou volně válet disky na auto, naivka jedna. Asi neví že já si hlídám každý metr, že ano? On je tak strašně podivný.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.