Mocná nebo chudinka?

„Když se podíváš do zrcadla, tak pravdivá odpověď může být docela silná káva. A to dokonce v obou případech.“

Seminářem s tímto burcujícím názvem jsem započala letošní lektorskou sezónu, protože mě jednoduše tak trochu unavuje ten opakující se vzorec, který mám možnost sledovat u tolika překrásných žen oplývajícími mnoha talenty, jež se mermomocí snaží dělat vše, jen ne přebrat zodpovědnost za svůj život.

Bláhově si myslíš, že se staneš královnou svého života čtením mouder z knih nebo napodobováním chování někoho, koho považuješ za silnou osobnost? Upřímně ti říkám ne, takhle se to nestane.

Sebevědomá žena

Jsi to opravdu Ty, kdo tvoří svůj život a je potřeba převzít za něj a za vše, co se v něm děje, plnou míru zodpovědnosti svého dílu. Uvědom si, že na to pomyslné královské křeslo se můžeš dosadit jen Ty sama a opět pouze Ty se z něj můžeš skopnout. A to se někdy stává a i na to máme plné právo. Ale jakmile se oklepeš, vstaň a usaď se pohodlně zpět.

Máš pocit, že život je nespravedlivý? Že jsi chudinka, kterou partner nebo ještě lépe -nikdo- nechápe? Děti Tě neposlouchají a vůbec, rodiče Ti jednoduše nedali to, co měli možnost zažívat jiní?!

Nebo se nemáš čeho chytit a nevíš co jsou Tvé silné stránky a dary jimiž vládneš?

Nevadí! Použij jedno z nejbáječnějších zrcadel, které určitě máš. Svoje přítelkyně. Až se příště sejdete na kávičku, tak kromě příjemného popovídání vyzkoušejte malé hravé cvičení. Vyprávěj o tom, v čem si přeci jenom alespoň trochu myslíš, že jsi dobrá. A věř, že vůbec nezáleží na tom zda pečeš vynikající koláčky nebo zakládáš milionový projekt. Má to stejnou hodnotu.

Je to něco v čem jsi silná, přináší to uspokojení Tobě a tím i světu okolo Tebe. Řekni vše, co Tě napadá a kamarádky ať pouze naslouchají. A poté Ti jednoduše řeknou, kde Tě nejvíc cítily, u čeho si zářila, když si o tom mluvila, co na ně působilo nejpravdivěji. A nejlépe se v tom vystřídejte a své poznatky si zapište.

My ženy jsme velmi citlivé na domnělé oběti a chudinky a nějak to s námi šije, protože to všechny určitým způsobem dobře známe a přirozeně to není nic v čem chceme setrvávat. Málokterá z nás si jako malá představovala být služkou místo princezny.

Ale teď už jsi velká! A princezna přirozeně dorůstá v královnu.

Jsem přesvědčená, že máš okolo sebe báječnou družinu se kterou se při tomhle malém dobrodružství do krajiny za oponou upřímně zasmějete, pohladíte po duši, podpoříte, přijdete k zajímavému poznání a budete si o kousek blíž. Jak samy sobě tak vzájemně. A slovy jistého mocného panovníka… kostky jsou vrženy… a teď je tah na Tobě… dámou nebo královnou?

Mocná nebo chudinka?

Ing. Barbora Kravčíková
lektorka ženských seminářů, konstelační a přechodové rituály, individuální konzultace
barbora@kravcikova.eu
Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Do you know that Elizabeth Olsen is 5′ 4″ tall? Kylie Jenner is 171 cm tall? All the information about heights of celeb is available onceleb height wiki now.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.