Miluji naslouchání

Naslouchání není jen mlčet, poslouchat a čekat na řečníkovo nadechnutí, abychom rychle začaly chrlit, co si myslíme my. Naslouchání je tiché i uvnitř nás, dovolí nám nemyslet si nic.

Naslouchání nemá nic společného s ušima. A my ženy ho často zaměňujeme s pokyvováním hlavou a očekávám, že je od nás požadován náš pohled nebo názor. Ale o tom není naslouchání.

 

Když začneme naslouchat…

můžeme zjistit spoustu věcí, třeba i to, co nám ten kdo mluví, říká o nás samotných, ne tím co vypráví, ale tím, jak se nás jeho slova dotýkají. A možná, když budeme naslouchat, doputují k nám i informace, které by nám jinak unikly.

Miluji nasloucháníPro mě je to ve vztahu velká škola.

Naslouchat se totiž teprve učím. A jsem moc vděčná muži, který je po mém boku, protože lepšího učitele jsem si nemohla přát.

Moc nemluví. Nic neřeší, žije v přítomnosti a tím mě někdy pěkně vytáčí. Jenže když mu začnu naslouchat, slyším neskutečné věci.

Říká třeba, že je tu pro mě a poskytne mi teplo „Proč tak křečovitě držíš ten horký hrnek? Taky hřeju“ Nebo když se společensky unavená snažím o vtip a říkám „Už tě ani nevidím.“ a slyším jen „Zavři oči, uvidíš mě lépe“.

Pak si říkám kolik moc je ve mně cizích vzorců a pocitů, když mám nedůvěru k člověku, který vezme mou ruku do své, lehne si na záda, otevře hruď a bez sebemenšího zaváhání, jedním dechem rozfoukne moje obavy.

A že to co můžu pro ten vztah udělat víc, je jen víc milovat sama sebe, aby mohl mít vedle sebe Náčelník svou velkou ženu.

 

Hawk!

Veru D.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Jitka napsal:

    Moc pekne napsáno :-)

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. DHByDx napsal:

    에볼루션롤렛
    073DHByDx‘,|

  4. hmCHUQ napsal:

    evolution korea
    852hmCHUQ]&}

  5. CiAqOo napsal:

    evolution casino
    282CiAqOo““\

  6. BioVanish napsal:

    I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. Biovanish

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.