Krize většinou věští nový začátek

aneb jak jsem na mateřské našla svou absolutní seberealizaci!

A jak to bylo dál?

Pohltila mě nepopsatelná euforie a nadšení. Od samého začátku jsem věděla, že je to úžasný projekt. Projekt naplněný pohybem, sportem, energií, dětmi, outdoorem, motivací, seberealizací a neskutečnými možnostmi.

„Cože? Cvičit s kočárem? Co to plácáš? To jako ten kočárek budeš zvedat, jo? Bude to trapný, každý si poklepe na čelo. A proč by ti někdo měl platit za to, že jde v bandě dalších uřvaných dětí parkem? Nesmysl.“

Také vás okolí dokáže občas tak bezva podržet? Ale já se nedala: „Jasně, že cvičit s kočárkem. Když jsem máma a mám miminko v kočárku, tak asi těžko můžu jít na jiné cvičení, ne? A každý den se s kočárkem jen tak procházet je napalici. Proč bych k tomu nemohla přidat pár posilovacích cviků? Vždyť bruslení s kočárkem bylo před 5 lety také divné, a dneska? Úplná normálka. S kočárkem a u kočárku se dá náhodou dělat celá řada super cviků. Miminko spinká a já si dám příjemně do těla. Trapně si připadat určitě nebudu. Bude mi naopak ctí postrčit naše zvláštní představy o tom, co je (ne)normální a co je trapné, představy o tom, že máma s kočárkem je většinou ve škatulce no-name ženská, neatraktivní, bledá, unaveně vypadající. Vždyť kdo jiný než máma na mateřské by měla cvičit? A kde jinde než v parku? Venku na čerstvém vzduchu? Za plné přítomnosti vlastního andílka?“

Jen má milovaná maminka, sestřičky a partner mi dali palec nahoru. „Je to SUPER nápad! Dělej cokoli, co Tě učiní opět šťastnou a usměvavou.“ V roli mámy v podstatě to nejdůležitějsí: pocit štěstí a spokojenosti!!! No a já neměla co ztratit. Tak jsem si tedy řekla: „JDU DO TOHO!!!“

O podnikání jsem nevěděla VŮBEC nic. Absolutně nic :) Kde a jak se registruje ochranná známka? Jak se zakládá web? Potřebuji živnostenský list? Firma? OSVČ? Cože? Jaké daně? PR? Marketing? Business plán? Swot analýza? Áááááéééé…

Z těchto věcí jsem měla hlavu nafouklou každý den jako balón. Jediné, čím jsem si byla od samého začátku absolutně jistá, byla má VIZE. Viděla jsem se v centru úžasných žen, maminek, které Strollering® naplňuje úplně stejně jako mě. Ve středu energických, zapálených, akčních maminek po celé České republice a možná i dál :)

Začala jsem studovat, konat a začala jsem konečně cvičit. Byť mám z tělocviku státnice na VŠ, nikdy jsem neměla žádný problém čas od času do sebe nacpat pořádný a nefalšovaný fast food, večeřet okolo 22h a občas si polepšit nějakou tou slatkůstkou, pivečkem či skleničkou vína… No a jak už to na tom světě chodí – k porodu jsem šla s 20kg nadváhy. „Ty jsi taková sladká velryba,“ snažil se o vtip můj muž. A kdo už rodil tak ví, že mimi váží cca 3,5kg + něco okolo, takže jsem po porodu 12kg nosila všude s sebou. Ale to je zase jiná kapitola, do jiného projektu, na který se společně se mnou můžete těšit :)

Dny na mateřské plynuly a mé nepopsatelné nadšení se mě naštěstí drželo. Logo vzniklo během poledního spánku. (ZDE se můžete podívat na mou původní skicu :)) A tak se blížil den, kdy jsem měla mít svou první lekci (jaro 2011). Klepala jsem se strachy jako osika. Vzpomínám si, že jsem si tenkrát doslova kousala nehty! Au! Přišla jedna maminka. Makala jsem s ní jako o život. Jen aby se jí to líbilo. Po hodině jsem padla naprosto zničená a hodila do sebe pytel špaget. Tělo mělo z nadměrného pohybu naprostý šok. Maminka už nikdy nepřišla. :)

Od té doby jsem pravidelně chodila celé 2 měsíce na místo srazu lekcí Strolleringu®, na které NIKDO, kromě mě, nechodil. Nějak jsem si na to zvykla a začala mě přemáhat ona známá paní Lenost. Do uší mi totiž šuškala adekvátní výmluvy: „Vidíš, nikdo nechodí, je to blbost, přeci nebudeš v parku tajtrdlíkovat sama jako blázen. Pojď raději na kafíčko. Vždyť se okolo Ellinky denně otáčíš až-až…“

Smutná a zklamaná jsem volala domů. Ale můj skvělý muž mi řekl: „Jen počkej, až budeš mít narváno, ještě si na tyto chvíle s úsměvem vzpomeneš.“

„Haló? Tady je Mladá Fronta Dnes, ráda bych s vámi udělala rozhovor.“ Vzpomínám si, že jsem tenkrát byla na ulici, vyšly jsme zrovna s kamarádkou z kavárny, klídek a pohoda je prostě klídek a pohoda. „No jasněěě, moc ráda, ííííííáááá…“, zněla moje odpověď… „A kolik Vám tak chodí na lekce maminek?“ Orosilo se mi čelo, ale přesvědčivě jsem se usmívala na fotografa! „No, to je různé, podle počasí a tak…“ zahrála jsem do autu. Byl to můj PRVNÍ rozhovor, hned pro MFDnes o hypotetickém podnikání, které ZATÍM probíhalo jen v mé hlavě. :)

Po dvou měsících jsem našla email, maminka Jasmína chce přijít se svojí dcerou Zuzankou… Wow. A ona opravdu přišla a s ní dalších 5 maminek. Ten den jsem ze sebe vydala maximum! Tentokrát si maminky chtěly koupit i permice, ale já, jako ta správná podnikatelka, jsem na nic podobného nebyla absolutně připravená. Ony však přišly i příště. A tak jsem napsala redaktorce časopisu Žena a Život. Vyšel nádherný článek. Po článku se mi přihlásilo PRVNÍCH 5 maminek na PRVNÍ školení. To byl podzim 2011.

V únoru 2012 mi zavolala Česká televize pořad Sama doma. Málem jsem omdlela. To už jsem měla nehty umělé, takže o kousání nemohla být řeč. Myslím, že jsem trémou tedy okusovala omítku, protože ke mně přišla vážená paní Květa Fialová a svým vznešeným hlasem řekla: „Drahá, Vy vypadáte, že by Vám bodla sklenička.“ Podala mi ji a já ji do sebe kopla rychlostí kulového blesku. DĚKUJI, paní Fialová. Zachránila jste mi život! „Strollering na plac!“, zaburácel režisér.

Po příjezdu domů jsem v emailu našla celou řadu krásných reakcí a neuvěřitelných 15 přihlášených maminek z celé ČR na mé DRUHÉ oficiální školení LEKTOR STROLLERINGU®.

Poté vše nabralo přímo pohádkovou rychlost: První a druhé celorepublikové závody kočárků ve sportovní chůzi, školení nových lektorek praskající ve švech, překrásné zpětné vazby, dvě úspěšné sportovní kolekce (nejen) pro maminky, rozhovory, vznik neziskové organizace a mnoho dalšího…

Ella je mým největším učitelem. Jak roste, vznikají i nové programy. V listopadu 2013 nás tedy čeká první školení programu HRAJTE SI CVIČENÍM. Mrkněte, třeba se Vám to bude líbit. :)

A tento neskutečně krásný „fičák“ se nás s Ellí drží dodnes. Mám to nepopsatelné štěstí potkávat úžasné ženy, které jsou stejně jako já zapálené do akce, pohybu a smích je jejich hnacím motorem. A já za toto všechno nepopsatelně DĚKUJI!!

S láskou Edita

www.strollering.cz

Odkazy, které by se Vám mohly líbit:

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Ivanka082 napsal:

    Já jsem se s mým chlapem chytla zrovna ve chvíli, kdy jsme se začali bavit o tom jak vybrat kočárek. Říkám vám, že není nic horšího než se začít hádat o penězích když váš potomek ještě není narozen. Je to hrozná bezmoc když víte, že budete potřebovat několik desítek tisíc korun a sama už s tím moc nenaděláte. https://napovime.cz/navod/jak-vybrat-kocarek/

    • geometry dash napsal:

      The way you handle complex moral dilemmas and ethical quandaries in your work is a testament to your intellectual depth and philosophical insight, provoking introspection and sparking meaningful conversations.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. polaskovaval napsal:

    Taky jsme teď měli takovou menší krizi. Právě rekonstruujeme náš dům a bohužel nám úplně nevyšel rozpočet a najednou jsme byli bez peněz. Můžu vám říct, že to nebylo nic příjemného. Museli jsme tedy začít improvizovat. Už byla například objednaná docela drahá laminátová podlaha od https://www.supellex.cz/laminatove-podlahy/ Tu objednávku jsme tedy museli zrušit a začít se dívat po nějaké levnější variantě. A takových věcí bylo mnohem víc.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.