Krása ženského těla

Tento týden jsem jela v noci ze semináře v Jičíně, a poslouchala jsem jednu nejmenovanou rádiovou stanici. Mluvila zde populární sexuoložka. Některé její názory mi úplně blízké nebyly, jiná její slova se mi moc líbila. Zajímavě mluvila třeba o masturbaci.

To, co je u mužů považováno za normální, je pro mnoho žen naprosto nepředstavitelné. Společenská přesvědčení mají tak vžitá, že si nikdy samy netroufnou vyzkoušet, zda to je skutečně tak odpuzující, nemorální a hlavně nepotřebné. Sama pracuji se sexuální energií často, protože to je prostě životní síla, která nám může v mnohém pomoci. A vím moc dobře, jaký problém někdy dělá ženám sáhnout si na zadeček, do rozkroku, na prsa. A přitom – je to vaše tělo. Kdo jiný by ho měl nejlépe znát? Některé ženy si v životě nevzaly zrcátko a nepodívaly se, co přesně se jim ukrývá mezi jejich stehny.

Je fakt, že masturbace je slovo, které zní fakt divně. Mrkla jsem se, co vlastně přesně znamená. http://cs.wikipedia.org/wiki/Masturbace

Původ slova není zcela jasný. V úvahu přicházejí tyto možnosti: (1) z lat. manus (ruka) a stupro (zhanobit, zprznit, znásilnit) – tedy hanobit, prznit (se) rukou (2) mas (samec, muž) a turbare(vzrušit nebo rušit, porušovat) – tedy v možných významech rušit, porušovat mužství nebo (3) vzrušovat mužství.[1][2][3] Další označení jsou ipsace (z latinského slova ipso – sám), dříve také samohana. Kromě toho se běžně používá též termín onanie podle biblické postavy Ónana. Ónan však nemasturboval, ale praktikoval přerušovanou soulož.[4][5]

Mě se líbí víc sebehýčkání, sebeuspokojování. Mnoho žen nepotřebuje k uspokojení prožívat orgasmus. Velmi často potřebují spíš objetí, pomazlení, prostě pocit lásky. Sebeuspokojení je o tom, umět si udělat sama hezky. Což znamená, pohladit se, polaskat se, obejmout se. Je to taková první pomoc, kterou máme vždy k dispozici. Sebeuspokojení je vlastně i čokoláda nebo zmrzlinový pohár, voňavá koupel, prostě vše, co uspokojí vaše smysly a vaši duši.

Je nádherné objevovat svoje tělo. A je úplně jedno, kolik vám je. Protože naše tělo se neustále mění. A to nejen porody, těhotenstvími, menstruací. Pokaždé, když změníme něco v našem vnímání, tak najednou vidíme i cítíme své tělo jinak. Klasický příklad je po krásně promilované noci. Oči září, cítíte se tak, jako byste mohly létat, vaše prsa jsou nalitá. Rozkvetla tvář, prsa, jóninka i vaše duše. Takto funguje i meditace, hudba, tanec, prostě okamžiky štěstí vás promění. S láskou můžete vnímat svoje nohy, jak vás nesou, jak běhají, po jiném prožitku zase můžete zaznamenat sílu a plodnost vaší pánve, stabilitu a sílu vašich boků. Moudrost dělohy. Plodnost podbřišku, sílu břicha. Teplo, žár, otevřenost i bolest srdce. Máme ruce, které umí tvořit, hladit, rozdávat. V krku máme často staženo –jak dýcháme? Jak se umíme vyjadřovat? Umíme říct i to – o čem předpokládáme, že se druhému nebude líbit? Často svoje slova spolkneme a pak se divíme, že nás bolí žaludek. Jak to nemůžeme strávit. Dovolujeme si otevřít pusu? Dokážeme skutečně sdělovat to, co opravdu uvnitř cítíme? Dovolujeme si pravdivost? Autentičnost je poté nejvíce vidět na naší tváři. Mnoho tváří nosí masky. Mnoho. Většina z nich je obranných, aby člověk nebyl zraněn. Další jsou z přesvědčení, že je třeba být stále usměvavá, hodná, naladěná. Je potřeba mnoha proměn, aby se z obličeje vyklubala skutečná tvář. Tuto tvář velmi často vidí muži u milování. Tedy pokud si žena dovolí se uvolnit. Poté najednou ztratí svoje masky, a při rozkoši muž může zahlídnout její skutečnou podstatu. Řekne třeba pak ženě: „Ty jsi tak krásná.“ A ona si možná pomyslí: „No jo, to říká, jen proto, že jsem mu dala. Proč mi to neřekne i někdy jindy?“ Muž ale třeba jen spontánně reaguje na to, co vidí. A většinou vidí o mnoho jinou tvář, než mu ukazujete v běžné dny.

Milujte svoje tělo. Pokud ho vnímáte, dostáváte skrze něj mnoho informací. S každou i malou bolístkou, pocitem – vám přichází nějaká informace. Pocit, myšlenka, emoce – vše je cítit ve vašem těle. Ničím jiným nevnímáte. Znát tělo, znát i svoje intimní místa – to je pro ženu velká výhoda, protože pak víte, co vám dělá dobře, a co ne. Lépe si navigujete muže, ušetříte se mnohých necitlivých průzkumů, protože bohužel ne všichni muži dokážou být citliví tak, jak zrovna vy potřebujete. Čím víc se budete znát, vědět, co vám dělá dobře, vážit si svého těla i sebe, tím lépe je rozpoznáte a prostě se s nimi rychle rozloučíte. Ne každý muž je ochotný změnit svoje návyky, naučit se vědomý dotek, atd. Pokud budete milovat sebe, i svoje tělo, nebudete mít problém přitáhnout si muže, který se k vám bude chovat s respektem a úctou.

Krása ženy není jen o těle, i když je tělem projevována. Opravdová krása září zevnitř ven. Čím spokojenější, čím šťastnější budete, tím více budete zářit. Takže pro krásu stačí udělat jediné – být šťastná.

Magda Křepelková

www.zenyvpohode.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Baru napsal:

    Moc krásný a inspirativní článek. Děkuji a věřím, že když budu pracovat na tom, abych se měla ráda, bude za mě vyzařovat ta krása navenek. Jen bych chtěla trochu poradit v oblasti poprsí. Jsem po 3 porodech a dlouhodobém kojení a říkám si, jestli bych si nezasloužila https://nova-prsa.cz/modelace-prsou-po-porodu/ aby moje prsa zase měly krásný tvar a já mohla svobodné chodit bez podprsenky. Je to asi to jediné co mi brání v tom abych si byla jistá, že je moje tělo krásné.

  2. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  3. JCLinf napsal:

    evolution korea
    675JCLinf?_(

  4. JaneX napsal:

    Upřímně říkám, že bez orgasmu bych uspokojená nebyla. Jasně, je to trochu povrchní to takhle říct, ale je to tak. Na druhou stranu ale vím, že chlap to má se mnou těžké. Můj bývalý říkal, že jednoduší je ovládnout nějaký hudební nástroje, než mě přivést k vyvrcholení. Ale tak to prostě některé máme, že? A budiž chválen ten, kdo má dostatek trpělivost! :) Taky se mu pak umíme pěkně odvděčit. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.