Krása přátelství

Minulý týden jsme společně s týmem Firma 2.0 uspořádali velkou konferenci. Kdybych měla popsat Digital summit 2014 jedním slovem, nejlépe by tento výjimečný den vystihovalo slovní spojení: KRÁSA PŘÁTELSTVÍ (no jo, tak jedním se mi to nepovedlo :)).

Digital Summit 2014 byla akce především pro podnikatele o podnikání, o online marketingových strategiích. Pro mě to však byl den, kdy jsem mohla naplno cítit krásu přátelství, úžasnost spolupráce, skvělost lidskosti a otevřenost srdcí.

O celé akci a jejím průběhu krásně a čtivě napsali mí kolego-kamarádi z Firmy 2.0 (máme nový web, mrkněte :)) Stáňa Mrázková (článek Digital Summit 2014 – jaké to doopravdy bylo?) , Mário Roženský (článek Digital Summit – jaký byl?) či Petr Popek (článek Digital Summit a já). Já to vezmu z trošku jiného pohledu. Z pohledu velkého uvědomění, které mě tam „dostihlo“ :).

Digital Summit 2014

Digital Summit 2014

Když jsem se před několika lety vydala na cestu osobního rozvoje, začala jsem zjišťovat, že můj život může vypadat docela jinak, než do té doby vypadal. Jako houba jsem nasávala životní know-how od svých učitelů osobního rozvoje, z knih, seminářů a můj život se začal dost měnit. Cítila jsem příval velkého osvobození se a uvolnění.

Nadšená a nastartovaná jsem se své prožitky a zážitky, aha momenty a uvědomění snažila sdělovat svým dosavadním kamarádům, nejbližším lidem, kolegům v práci. Měla jsem pocit, že když to všechno funguje mě, musí přeci jim taky. Že když jsem z toho tolik nadšená já, budou oni taky. Že když jsem přišla na to, jak se zbavit trápení a problémů, budou to i oni chtít slyšet a hlavně to taky změnit. No…a stal se přesný opak.

Většina mých kolegů a přátel mi nerozuměla. Nechápala mě. Ani se o to nesnažila. A tak se naše cesty pomalu, ale jistě začaly rozcházet. Nakonec to dopadlo tak, že po dvou letech jsem ve svém životě neměla žádného kamaráda ze základky, ani ze střední, dokonce ani z vysoké a už vůbec ne nikoho z firmy, ve které jsem dříve pracovala. Dokonce i můj nejlepší kamarád se mi úplně odcizil. Nestalo se to ze dne na den, ale stalo se to.

Zpočátku jsem z toho byla hodně smutná a trápila se tím. Pak jsem si ale uvědomila, že ty hezké vzpomínky, nad kterými tak smutním, to, co bylo, už neexistuje a že je čas jít dál.

V té době jsem neviděla, že si vlastně úplně přirozeně vytvářím nová přátelství s lidmi na seminářích a kurzech osobního rozvoje a další skrze tyto nové lidičky.

Můj život se změnil a s ním i můj svět.

Možná se ptáte, jak tohle souvisí s Digital Summitem 2014? Hodně.

Když jsem s dojetím a skoro až mateřskou hrdostí z první řady hlediště, ve kterém se mnou sedělo téměř 8 stovek lidí, sledovala na pódiu svého muže Davida, své kolegy Stáňu, Jirku, Mária, druhého Jirku, Martina….když jsem pozorovala nadšené žluťásky (další človíčky z našeho týmu), jak se láskyplně a ochotně věnují účastníkům, jak si navzájem pomáhají a podporují se..…Když jsem se o přestávkách bavila s mými dalšími kamarády například z projektu Cesta pravého muže a s ostatními blízkými lidmi, které jsem na akci pozvala, protože si jich vážím, došlo mi…

…že v posledních dvou letech do mého života vstoupilo tolik neskutečně úžasných, naladěných a krásných lidí s otevřeným srdcem…pocítila jsem obrovskou vděčnost a rozplakala se.

obrázek 1-4

Všechny tyhle lidi vnímám jako:

  • svou druhou rodinu
  • společenství, kde mohu být sama sebou, upřímná
  • místo kam si mohu přijít pro radu a podporu, které se mi vždycky dostane
  • prostor pro společné tvoření světa lepším místem k žití…

Naše přátelství jsou velmi mladá, zato však pevná a hluboká…opravdová.

Tímhle článkem chci projevit velké děkuji všem lidem, kteří jsou mými přáteli a podporují mě na mé cestě.

Mám vás ráda kamarádi.

A vy, milé moje čtenářky či čtenáři, zkuste si pobilancovat o vašich vztazích. Jaké jsou? Slouží vám a podporují vás? Nebo je to spíše naopak? Změna je možná vždycky, na to nezapomínejte :).

Hawk

Alice Kirš, autorka knihy 17 tváří ženy

alice_kirs_caj

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Your blog has piqued a lot of real interest. I can see why since you have done such a good job of making it interesting. I appreciate your efforts very much.
    casino raffle philippines

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.