Kdy a jak může přijít změna?

Občas dostanu otázku na moment změny. Píšu ve svých textech o vnitřním rozhodnutí. Mám nějaký návyk, kterého se toužím zbavit. Jak a kdy přijde rozhodnutí, pustit se ho? Tento proces je hodně individuální, ale je fakt, že jsem si všimla jedné věci.

Baví mě svou jednoduchostí, obyčejností a funkčností.

Často změna přichází v momentě, kdy vás „TO“ přestane bavit. Vypadá to jednoduše? Je to jednoduché… ovšem… nelze úplně naplánovat, kdy se to stane. Kdy už toho budete mít opravdu dost. Kdy padne ta poslední kapka.

Bench

 

Už mě nebaví se kvůli tomu trápit
Už mě nebaví se zlobit
Už mě nebaví přemejšlet nad každým jídlem
Už mě nebaví se bát
mě nebaví být sama
Už mě nebaví být otrokem váhy
Už mě nebaví nad tím neustále přemýšlet
Už mě nebaví se tím neustále zabývat
Už mě nebaví takhle žít

Vypadne to z vás samo, až budete otráveni tím, co si sami stále způsobujete, až tím budete naprosto znechuceni… až to nebudete potřebovat. Je možná divné o tom stravujícím mechanismu mluvit jako o potřebě… ale někdy jsou naše potřeby, hlavně ty nevědomé, prostě kontraproduktivní.

Často to jsou mechanismy, které nás v nějaké době chránily, jsou spojeny s pocitem bezpečí, proto se jich vzdáváme tak těžko. Kdy to člověk pustí… vzdá se, vykašle se na to, propustí to…?

 

Těžko říct, k tomu si každý musí dojít sám

Každý má svoji hranici, čas, limit, co snese… to je skutečně různé. Dobré je, že s tím rozhodnutím přichází radost, uvolnění a taky úleva. Někdy i překvapení, jen budete kroutit hlavou – jak jsem se tím mohla trápit tak dlouho?

Je to skutečně okamžik prozření. A najednou víte, že je vše jinak. Často jsou ty nejsilnější věci zároveň ty nejjednodušší a naopak.

Dovoluji si – a v ten nejlepší okamžik pro mě to přijde.

 

Magda KřepelkováMagda Křepelková

psychosomatika – autorka příběhových knih

www.magdakrepelkova.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. rBYUhG napsal:

    evolution korea
    134rBYUhG“%*

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.