Kdo je mým vzorem a proč?

Blíží se! Dvoudenní seminář Milionová žena je už tento víkend a ve mne se mísí natěšenost i strach a taky vděčnost za to, že mohu být u toho až se zrodí další silné ženy… Vím, že to bude skvělá a velká událost.

Mít vzor je často to, co spoustu lidí motivuje a pohání dál v jejich práci na sobě samých. Je zkrátka inspirativní sledovat ty, kteří jsou o kus cesty před námi, pokud jejich cesta je tím, co s námi rezonuje. Myslím, že my ženy, alespoň některé, to nemáme jinak. Možná své vzory musíme více hledat anebo se „spokojíme“ s mužskými a nebo jsme jen inspirovány. Nechceme být kopie, jen chceme nasát kousek té síly osobnosti ostatních lidí <3

Ať je to jakkoliv, čtěte, dostanete hodně inspirace ;-)

 

Jitka ŠevčíkováJeden jediný vzor určitě nemám, spíše jsou to inspirativní osobnosti v oblastech, které mne zajímají. Můj kouč Mirek Spousta, který byl impulsem k celé mé nové životní etapě samostatné a smysluplné práce koučování. Pak laskavá moje mentorka Milena Chalupská, která je moudrou rádkyní u případů, kdy potřebuju supervizi.

Co se týče zvládání a vybalancování osobního a pracovního času – tak je to zcela jistě Petr Ludwig (kniha Konec prokrastinace), od kterého jsem převzala spoustu užitečných nápadů a triků, jak využívat svůj čas naplno, odpočívat naplno a držet si směr, cítit se na té cestě fajn.

Velikou inspirací je mi kolegyně Lucka Kolaříková, se kterou – přestože jsme úplně odlišné v mnoha směrech – se tak báječně doplňujeme na svých seminářích. Jsme jako jin a jang a účastníci to oceňují. Moje výživová poradkyně Žaneta Zalinková, učící mne užitečné stravovací návyky a lásku ke zdravému jídlu. Ta je vzor v tom, že i po čtyřicítce se dá vypadat fakt skvěle.

A můj nejsilnější „inspirátor“ je další kolega – Martin Švihla, mistr aikido a neuvěřitelný kliďas. Děláme spolu seminář Tělo, emoce a mysl v rovnováze a Martin tohle všechno skutečně má a žije. Jeho rovnováha i přístup k životu je pro mne obdivuhodná.
A ještě jeden vzor z dětství můj milý hrdina dětských knížek Kája Mařík, který za všech okolností vždy byl sám sebou.

Jitka Ševčíková – www.jitkasevcikova.cz

 

Lilia KhousnoutdinovaChameli Ardagh – zakladatelka Awakening Women Institute. Úžasná organizace, která přináší mnoho ženské moudrosti.

Kathy Jones, zakladatelka Goddess Temple v Glastonbury. Neuvěřitelně odvážná a statečná žena, která přináší Bohyni zpět do současné společnosti.

Janet Balaskas – aktivistka a zakladatelka Active Birth Center v Londýně. Dá se říct, že vlastnoručně změnila velice problematickou praxi porodů na zádech v UK.

Sheila Kitzinger – autorka mnoha skvělých knih, které vyvracejí mnoho škodlivých mýtů o ženském těle.

Naomi Wolf – další autorka skvělých knih o ženách a ženství.

Margaret Sanger – zasvětila svůj život (jako sestřička) vypomáháním ženám po ilegálních potratech, a následně se stala zakladatelkou American Birth Control League (později Planned Parenthood).

Lilia Khousnoutdinova – www.cestaextaze.cz

 

Lucie MattabuKdo je mým vzorem? Mít vzor vnímám coby touhu být jako nějaký druhý člověk, chtít se mu připodobnit. Žádný takový vzor nemám a neměla jsem ani v dětství nebo pubertě.

Mohu ovšem říci, že obdivuji některé lidi za schopnosti, vlastnosti či vnitřní sílu, kterou projevují v určitých životních oblastech. Obdivuji třeba všechny maminky postižených dětí, které musí dennodenně vydávat ze svého nitra obrovskou sílu a lásku.

Pokaždé, když si čtu o Matce Tereze, jak každý den ráno chodila na skládky, aby hledala maličké odložené novorozence, kteří jí pak často umírali v náručí, kutálí se mi slzy po tvářích. Přestože se tato její práce zdá mnoha lidem zbytečná, ona dokázala, že ony děti umíraly v laskavé náruči a ne odhozené mezi smetím. Hluboce obdivuji tuto ženu a její odkaz.

Do třetice zmíním svoji babičku, na které obdivuji silnou vůli, celoživotní touhu se učit a vzdělávat, díky které se dlouho držela ve skvělé kondici a stále pro ni v 84 letech není problém komunikovat přes e-mail nebo skype a dohledávat si informace na internetu.

Lucie Mattabu – www.flirtdance.eu

 

Denisa Říha PalečkováVzorů mám mnoho.

Jedním z nich je Hannah, již zemřelá buddhistická učitelka. Je pro mě vzorem svou pílí, pracovitostí, odevzdaností se tomu, co pro ni bylo jejím životním cílem: pomáhat druhým lidem k trvalému štěstí – v jejím případě skrze rozšiřování dharmy do mnoha západních zemí k desetitisícům lidí. Svým životem, projevem, chováním k lidem přitom sama šla krásným příkladem. A nebyl to jen příklad „na pódiu“ či „na obrazovce“, ale v každodenních situacích, v mnoha často i velmi náročných chvílích.

Další vzor je Shiva Rea, americká učitelka jógy. Také s ní jsem se mohla potkat i osobně a zažít její záři, inspiraci, vnitřní sílu. Velkou disciplínu, a současně smysl pro lehkost a krásu. Své žáky inspiruje k tomu, jak žít z hloubky svého srdce.

A do třetice bych zmínila další milou učitelku, Elenu Tonetti. I ona je – zase jinak – ztělesněním ženskosti, měkkosti, ženské moudrosti. Elena se silně zasadila o rozšíření povědomí o porodech, které probíhají přirozeně, v kráse, lehkosti a plynutí. Dělá osvětu o tom, jak náš příchod na svět ovlivňuje kvalitu celého našeho života. Pracuje s nástroji, které pomáhají léčit porodní trauma. A přispívá k tomu, aby se v dalších generacích už neopakovalo. Také Elena dává své vědění mnoha dalším ženám a mužům, aby se rozšířilo po celém světě. Její práce již je dnes zastoupena snad na všech kontinetech. Je ztělesněním archetypu matky i milenky v jednom, něžná i divoká, pečující a sexy.

P.S. O životě Hannah se připravuje film, jehož „ochutnávku“ můžete vidět zde >>>

Denisa Říha Palečková – www.kurzypropary.cz
stanislava-mrazkovaNad touto otázkou jsem přemýšlela dlouho. Mám hodně lidí, kteří jsou mi inspirací a udávali mi v životě směr. O všech bych ale řekla jen to, že mě inspirují. O nikom to, že je mým vzorem. Být vzorem, to totiž pro mě znamená „být někým, kým chci být i já“. Vzor je něco, co člověk zkopíruje a stane se tím. Pro rebelku mého typu poněkud složitá otázka.

A pak jsem na to přišla. Stalo se to na semináři Milionová žena, stojím u stolečku, na kterém se prodávají moje knihy Podnikání z pláže a najednou se na pár sekund ocitnu ve svém o dva roky mladším já. To moje já před dvěma lety kouká na ty knihy a říká si – wow, podnikání z pláže, tak to je pecka. Ta holka je fakt dobrá, toho chci dosáhnout!

Uuuuhhhhh. Zpátky do těla. Jsem zpět tady a teď a uvědomuju si, že jsem to já. Stala jsem se tím, kým jsem před dvěma lety toužila být z celého svého srdce, naplnila jsem svou vizi, jsem ženou, která žije svobodně, radostně a naplno, plní si své sny. Mám systém, který mi umožňuje podnikání z pláže a dokonce jsem o tom napsala i knihu. No pecka! :D

A kdo je tedy mým vzorem? JÁ. Jsem to já za dva roky. Mám představu, kam směřuji, čeho chci dosáhnout a co chci ve svém životě naplnit, kým chci být. Nikdo jiný mi nemůže být vzorem, než moje nejvyšší představa o tom, kým chci být já.

Stanislava Mrázková – www.stanislavamrazkova.cz

 

A kdo inspiruje Vás?

 

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. YjLAlm napsal:

    evolution korea
    917YjLAlm’@%

  3. iKnlyj napsal:

    evolution korea
    309iKnlyj@($

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.