JSI OBĚŤ NEBO VÍTĚZ?

JSI OBĚŤ NEBO VÍTĚZ?

Pamatuju si to, jako by to bylo včera. Schoulená do klubíčka s hlavou zabořenou do polštáře. Bolest v srdci jako bych nesla tíhu celého světa. Pocit, že mi všichni a všechno ubližuje. Vyplakala jsem snad moře slz.

Nic se mi nedaří. Nikdo mě nemá rád.

Nejsem nic. Nic neumím, nic nemám, tak proč bych se měla mít dobře? Litujte mě. Já jsem ta, co potřebuje neustále pomáhat a aby se o ní někdo staral a utěšoval ji. Ať se snaží oni, já za nic nemůžu. Není to moje chyba, že jsem takhle dopadla.

Za to můžou rodiče, škola, můj šéf, moje kamarádka…

Je vám to povědomé? Tyhle myšlenky či pocity. A kdo chcete být? Oběť nebo vítěz? Oběť zůstává pořád dole, svoje chyby hází na druhé, vidí všechno černě a neumí se radovat.

JSI OBĚŤ NEBO VÍTĚZ?

Nezná sama sebe a její život je závislý na názoru a radách druhých. Je z ní vězeň. Nechá se vláčet okolnostmi a nemůže vstát, protože ji hned všechno srazí na kolena.

Vstaň z popela

Vítěz je jako bájný Fénix, který vstává z popela. I když ho něco srazí na kolena, dokáže v sobě najít sílu a jít dál. Nevzdává se, i když to občas je peklo. Chce v rukou držet svůj život a mít nad ním moc. Utvářet si ho podle svého a být za něj zodpovědný.

JSI OBĚŤ NEBO VÍTĚZ?

Chce změnit zajeté koleje a nastavit si svoje pravidla. Chce cítit lásku, radost a štěstí. Vychutnat si vše krásné, co mu život přináší a dokořán se otevřít světu.

TAK KDO JSTE?

Dana Hajná

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.