Jsi krásná! Pochybuješ? Není proč!

Ano, tato slova směřuji právě k tobě, ty, která čteš tento článek. :)
Říkáš si, vždyť mě nevidí, tak jak může být tak přesvědčená?

Jednoduše, všechny máme svou krásu uvnitř sebe i navenek. Jen ji mnohdy samy nevidíme. Možná nás někdo v minulosti zranil, možná zraňuje. Třeba ti někdo říká, že nejsi krásná. JSI!

Říká Ti, že nejsi schopná. JSI!

Jsme starostlivé o druhé, s takovou křehkostí, se kterou činíme jednotlivé kroky v našich životech, je to úžasné! Zasloužíme si odměnit se za všechno co děláme. Jak se staráme o druhé, naše děti, přátele, manžela nebo přítele.

Zastavme se a začněme samy žít.

Bez ohledu na druhé. Je to náš život. Nechci tim říct, abychom zapomněly na svou rodinu, to ne. Jen … Dopřejte si čas samy na sebe. Manžel se zvládne o děti postarat, když budete potřebovat, nebojte se :)

A co mě přimělo k této myšlence, kterou vám chci předat?
Setkání s krásnou, milou, křehkou, kouzelnou slečnou, která ale, díky shazování ze strany rodičů, trpí a cítí se méněcenně. Což ji ubírá na radosti ze života.

Můžeme ji říkat Janča (28).
Doma se necítí moc dobře, shazují ji, podceňují, nepodporují, nepochválí. Moc pozitivního, co dostává doma není. Říkáte si, proč se neodstěhuje? A když nemá práci? Peníze?

Někdy se nám život děje tak, abychom v životě něco dokázaly. Proto je potřeba si sáhnout na to nejhlubší dno. Neměla jsem to jinak. Proto jsem se začala sebe-vzdělávat. Zjišťovat, přehodnotila celý svůj život, aby byl lepším.

Jak?

  • začala jsem si vážit sama sebe, myslet v první chvíli na sebe, jestli to či ono, když udělám, zda já se budu cítit v pohodě – ne ostatní.
  • začala jsem projevovat vděčnost – jak? Návod najdete na mém blogu.
  • dělám dobré skutky, pro dobrý pocit
  • dělám, co mě baví a naplňuje (mezi což patří například psaní :))

S Jančou jsem se seznámila na své facebookové stránce Kouzlo motivace. Psaly jsme si. V jejích slovech byl cítit takový chlad, bezmoc, smutek z toho, co prožívá ve svém životě. Muži s ní nezacházeli dobře, to vyplývá z toho pocitu méněcennosti.

ID-100198904 Pak došlo i na první vzájemný telefonát. Byla zkroušená, ztěžovala si na svůj život, na chlapy, kteří ji zradili. Ono je to logické, většinou tu nejslabší kořist si hledají ti, kteří nemají srdce.

Zkrátka byl to velmi smutný hovor, ale já se snažila vnést světlo do její duše. Přišlo mi, že už jen to, že si může s někým popovídat, ji dělalo ohromnou radost a já to cítila stejně. I když chvílema šeptala, protože prý někde v dálce byl její otec a prý by se mu nelíbilo, kdyby si takhle stěžovala.

Ještě párkrát jsme si zavolaly a každý hovor mi přišel lepší. Ona byla pozitivnější, i když se pořád srážela, že nemá hezké vlasy, pleť, že se jí nelíbí její postava, přijde si ošklivá.

Když jednoho dne jsem měla cestu směrem jejího bydliště, tak mě napadlo – proč se nesetkat? Tak jsem jí zavolala a ona hned zajásala, ano, sejdeme se. Já byla moc šťastná, že ji budu moci poprvé vidět.

Před setkáním jsem si představovala, jak asi bude vypadat podle jejího popisu sebe sama. Ale ona předčila moje očekávání, když jsem ji viděla přešlapovat před obchodním centrem, říkám si, to asi není ona. Ale povídala, že má zelenou košili..! Naše pohledy se střetly, pozdravily jsme se, objaly se. Měla jsem pocit, jako kdyby jsme se znaly už několik let. Takové to vzájemné propojení, asi to znáte.

 

Je krásná

Nemá vůbec proč se podceňovat, má své kouzlo. Je výjimečným člověkem, jako každá z nás. Jen my samotné někdy o sobě hodně moc pochybujeme, ať už jsou pochyby z našeho nitra nebo z podnětu okolí. Ale není proč! Každá máme své pozitivy, opravdu. :)

Jen je někdy zapotřebí, aby nám to řekl někdo cizí a pak samy uvěříme. A právě ta víra o naší hodnotě, nám dokáže převrátit život o 100 procent. Ostatně článků na toto téma zde naleznete spousty. Jak být sebevědomé, naučit se mít rády samy sebe. Tak s chutí do toho :-)

Zašly jsme spolu na kafe a povídaly. Zejména o tom, jak přilákat do svého života muže, který bude splňovat její přání o tom jaký je. Protože četla můj článek, jak já jsem našla svého osudového partnera, se kterým žiji. Radily jsme se, předávala jsem ji informace, zkušenosti, které mě samotné kdysi pomohly v cestě a přivoláním si mého osudového. Byly jsme obě šťastné. Já jsem byla vděčná za tak úžasné setkání, které jistě není poslední – chceme se společně vydat na výlet. Protože má také ráda přírodu. Jako já :)

A já jak tak zpětně přemýšlím. Já si ji vlastně přivolala do svého života, protože jsem toužila po kamarádce, která bude mít podobné zájmy. A ještě, když ji můžu pomoci tím, co jsem sama překonala před pár lety – to je pocit k nezaplacení.

Děkuji.

 
S láskou, Romi
www.romcasedlackova.wordpress.com

Vzkaz pro čtenářky:
Pokud s vámi můj článek rezonuje a chtěly byste se dozvědět víc o mé cestě a nechat se inspirovat, aplikovat moje zkušenosti do svého života, připojte se na náš Facebook Kouzlo motivace.

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.