Jsem znovu motýlem

Jak se to stalo? Co se vlastně stalo? Milovala jsem, milovala jsem tak moc, že jsem zapomněla na sebe samou. Milovala jsem a věřila, že ten druhý miluje stejně. Nevšimla jsem si, že jsem se ve vztahu ztratila a častěji než milovaná jsem byla ponižována. Nevšimla jsem si, že mimo mě ponižuje mou matku, mou dceru, mé kamarádky, mou rodinu.. ztratila jsem oči, soudnost. 15 let trvalo, než jsem znovu oči otevřela.

Byla jsem krásným, mladým motýlkem, který se bláznivě zamiloval. Zamiloval tak, že na první místo v životě dal toho druhého. Žila jsem život, který nebyl mým vlastním životem. Žila jsem ve strachu a zdůvodňovala si, že je to vlastně láska. Ale láska není strach. Láska je porozumění, radost, štěstí, odevzdání. K lásce nepatří ponižování, ubližování. Ale naopak souznění.

Stala jsem se znovu housenkou. Divný proces. Zakuklila jsem se a dnes mám pocit, že jsem žila život někoho jiného. Před třemi roky jsem začala s drobnou transformací. Absolvovala jsem kurz SRT – práce s kyvadlem. Poté další kurzy. Loni přišel projekt Ženy ženám a já díky němu absolvovala další kurzy. Objevila jsem své vnitřní dítě. Viděla jsem malou holčičku, která se necítí milována. Nebyla dost dobrá, aby otec zůstal s její matkou. Nebude dost dobrá pro nikoho jiného. Nezaslouží si opravdovou lásku. Může být vděčná za „lásku“ kterou má. Objímala jsem ji a plakala. Hladila jsem ji a říkala, že ji miluju, že je jedinečná a bude jedinečná i pro jiného muže.

Do toho jsem objevila Biodanzu. Tančila jsem a znovu se hledala. Při jednom víkendovém semináři Biodanzy jsem znovu našla lásku k sobě. Otevírala jsem srdce a poprvé si uvědomila, jak můžu milovat i ostatní a oni můžou milovat mě. Vnímala jsem sílu, kterou mám uvnitř. Den ode dne jsem byla silnější. Při další Biodanze jsem při tanci křičela jako lev a zároveň plakala. Rozhodla jsem se, že za své děti budu bojovat jako lvice. A taky, že jim zajistím důstojné dětství. Lituji, že jsem sílu neobjevila dřív. Má starší dcerka mohla mít veselejší dětství. Omlouvám se a snažím se s tím vyrovnat.

Při jedné z hádek jsem si uvědomila, už ho nemiluju. A jeho slova už mě tolik nezraňují. Dokázala jsem odejít a nebrat si vše osobně. Vždyť to co říká je jen jeho zrcadlem. Na jaře jsem se s ním rozešla. Cítila jsem, jak se postupně housenka mění v motýla. Trvalo to 15 let. Když jsme spolu mluvili při jednom telefonátu a oba přijali, že je konec, plakala jsem.. plakala a křičela zároveň. Bylo to, jak kdyby mně mělo puknout srdce. Chtěla jsem mu zavolat a říct ne, zůstanu s Tebou. Ale neudělala jsem to.

Začali jsme řešit co s bydlením. Situace byla velmi složitá. Společný dům, přítel nechtěl moc odejít. Já neměla ani sílu to po něm chtít. Společné víkendy byly opravdu víc a víc neúnosné. Odjela jsem na Ženy ženám intensive a tam udělala rozhodnutí. Najdu si nové bydlení. Po návratu jsem hledala a našla. Měsíc po návratu jsem se stěhovala do svého nového domova. Dnes si s bývalým partnerem nastavujeme pravidla kvůli dceři a musíme dořešit finance a společný majetek. Ale vím, že to zvládnu.

Jsem znovu motýlem. Motýlem, který našel sílu, vyklubal se a dnes začíná vesele létat. Prošla jsem rozchodem, který byl hodně bolestivý. Často, velmi často jsem plakala a ještě častěji měla pocit, že to nezvládnu. Často jsem si říkala, že s ním zůstanu kvůli dcerám a zároveň si říkala, že právě kvůli nim musím odejít. Vím, že nejsem jediná, která si tím prošla. Stovky žen řeší podobnou situaci. Chtěla bych jim dodat odvahu.

Nedávno jsem při jednom semináři o lásce „náhodou“ seděla s jednou ženou. Říkala jsem ji svůj příběh a ona mi se slzami v očích říkala, že ona to prostě nedokázala. Nedokázala odejít ze vztahu, ve kterém nebyla šťastná. A dnes po 30ti letech žije stále s manželem, každý v jiné místnosti, jsou si naprosto cizí. A já pochopila, že to bylo další poselství od mých andělů, další potvrzení správnosti mého rozhodnutí. Po celou dobu transformace mě andělé podporovali. Hlavně v posledním roce. Cítila jsem jejich přítomnost víc a víc a začala s nimi mluvit. Myslím, že i díky nim jsem vše zvládla. Často když už jsem nemohla, přestávala věřit se objevil někdo s poselstvím od nich. Nějaký člověk, který mě objal, vyslechl a posunul. Dnes se cítím dostatečně silná na to, abych pomohla jiným ženám.

Ráda bych sesbírala příběhy i ostatních. Těch, které rozchod dokončily, ale i těch, které ne. Ať se tyto příběhy stanou inspirací pro ostatní ženy. Rovněž plánuji připravit speciální kurz a tyto dopisy mně mají přiblížit myšlení a prožitky žen v této složité situaci. Budu velmi šťastná, pokud si získám Vaši důvěru a napíšete. Hodně síly, lásky, andělské pohlazení a harmonii v duši!

Dáša

mail pro zasílání příběhů: rozchody@seznam.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.