Jsem správně zamilovaná?

Woman smelling a roseUž jako malá holka jsem si přála být zamilovaná. Záviděla jsem lásku všem těm spokojeným párům okolo, to jak se vodí za ruce a tajně doufala, že i já jednou potkám toho úžasného pana dokonalého se všemi vlastnostmi, které tak dobře známe ze všech těch romantických dojáků. Nějak jsem ale pořád nevěděla, jaké pocity bych měla mít. Jak se vlastně pozná ta zamilovanost? Postupem času se z dětských lásek stávaly lásky vážnější, ale v každém vztahu jsem si pořád říkala a sama sebe ujišťovala, že ano, tohoto muže miluju, tento je ten pravý a potají si zkoušela na kus papíru psát mé budoucí příjmení.

Milovala jsem je ale skutečně? Nebo jsem si to jenom nalhávala a snažila se přizpůsobit vnějšímu okolí a všem těm titulkům „Je váš partner ten pravý?“ nebo „Je ideální čas na lásku!“, ze kterých jsem měla vždy pocit, že zkrátka musím být zamilovaná. Teď hned. Včera bylo pozdě. A tak jsem se s partnery scházela, rozcházela, vybírala, přebírala a smutnila. Měla jsem pocit, že si lásku zkrátka nezasloužím, že asi není nic pro mě. Ve skrytu duše jsem ale po ni neskutečně toužila.

A pak se stalo něco, díky čemu jsem to konečně všechno pochopila. Už ani nevím, ve které knize to bylo, ale ta věta mi zní v hlavě do dneška. „Láska k sobě samotnému je počátkem celoživotního milostného vztahu“. Po dlouhém přemýšlení a vzpomínání jsem si chtě nechtě musela přiznat onu pravdu, která až bolela. Vždyť já se vlastně nemám ráda, jak mě může mít rád někdo jiný?! Nojo, ale co teď s tím?

Místo neustálého hledání a trápení se ve vztazích, jsem se začala věnovat sama sobě. Ano, té činnosti, kterou už jsem léta odkládala a stavěla na poslední místo. Chodila jsem sama se sebou na rande, kupovala si květiny a začala si to užívat. Možná si teď říkáte „a pak našla toho muže“. Omyl. On si našel mě. A já konečně poznala, co to znamená být zamilovaný a šťastný. Nesmírně si svého muže vážím a jsem vděčná za každý den, který spolu prožíváme. Teď už můžu naprosto s klidem, bez obav a od srdce říct to krásné „miluji tě“, protože miluju sama sebe.

Lucie

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.