Je můj partner ten pravý?

A je to tu! Konečně potkáte člověka, na kterého jste čekaly snad celý život. Zamilovaly jste se, nevydržíte bez sebe ani minutu, neustále si píšete, voláte. Je to však ten pravý? Tuto otázku si zřejmě položí úplně každý. Kde máme „jistotu“, že s tímto člověkem neztrácíme svůj drahocenný čas? Je to opravdu ten vyvolený, na kterého jsem čekala?

Vztahy jsou tím nejemocionálnějším v životě

Tolik nám na nich záleží a když to pak nevyjde, trápíme se. Bolí to, vždyť mi do toho vložily celé své srdce. Říkáme si: Proč, proč? Ale potkaly jsme opravdu toho pravého člověka, se kterým máme prožít zbytek života? Nebo to jen vidíme skrz růžové brýle tak idylicky?

Od známého kouče Aleše Kaliny jsem si nechala poradit. Protože existuje 7 kroků, kdy odhalíte pravdu. Zda ANO, či NE pro váš vztah. A ušetříte si tím spousty času a případné zklamání, že onen partner vlastně není tím člověkem, kterého jste v něm na začátku viděly.

Je můj partner ten pravý?

 

1. KROK – Navštivte jeho rodiče a místo, kde vyrůstal

Projďete se po domě/bytě a dívejte se… Zaznamenejte si do bločku, jak se chová ke svému otci, a jak jedná se svou matkou. Chová se k ní arogantně? Pak vězte, že nebude dlouho trvat, a bude se tak chovat i k vám. Pozorujte, jak se chová jeho otec ke své manželce. To je hodně důležité.

Protože v dětství to váš partner viděl dennodenně a bere to jako samozřejmost. Proto zda vám v jejich rodině přijde něco divného, napište si to do poznámek, abyste věděly, protože dříve nebo později se to objeví i ve vaší budoucí rodině, pokud s partnerem zůstanete.

 

2. KROK – Jeďte spolu na dovolenou

A víte proč? Tam budete s partnerem celé dny, týden nebo čtrnáct dní. Tak poznáte, jak se k vám bude chovat doma.

Budete spolu chodit na snídaně, obědy, večeře. Zjistíte, zda váš partner s vámi pojede na výlet. Zkrátka vše, co vy považujete za příjemné, uvidíte zda i partnerovi to dělá dobře, pokud ne, vzepře se a raději se bude dívat na televizi nebo číst noviny.

Ne nadarmo mi kamarádi říkali, pokud se svým partnerem pojedeš na vodu, tak jednoznačně zjistíš, jestli spolu zůstanete, protože když překonáte vodu, kde číhají všelijaké překážky a je potřeba velké spolupráce, tak zvládnete všechno :-)

 

3. KROK – Začněte spolu bydlet

Z příběhů vím, že se vztah může rapidně změnit už jen tím, že se žena přestěhuje k muži, kde předtím bydlel on. Je možné, že muž začne ženě diktovat, co může a nemůže dělat v „jeho“ domácnosti. I přesto, že byl vztah předtím idylický, společná domácnost ho může ze dne na den o velký kus zhoršit.

I já jsem si sama vyzkoušela, když se dva jen vídají, ale nebydlí spolu. Více se na sebe těší. Ten čas, který spolu tráví, si užívají naplno, protože vědí, že pak přijde odloučení. Ale pokud spolu dva bydlí, přestanou si sebe vážit. Berou se jako samozřejmost, ale proč?

Podle mého je třeba si udělat časový rozvrh, kdy se dva budou věnovat svým zájmům, rodině a sami sobě. Je potřeba, aby nezapomínali na partnerský život, jinak z něj jiskra vyprchá a zbydou jen oči pro pláč.

Je pozdě se k sobě nastěhovat, když je na cestě vaše dítě nebo po svatbě.

 

4. KROK – Vnitřní „trk“

Může se stát, že se stane něco, co partner udělá, co vás trkne – pak si to napište do svého bloku…
Něco, co vám nesedí. Třeba, že partner přišel pozdě nebo že řekl něco, co vás zamrzelo.

Je můj partner ten pravý?

 

5. KROK – Poznejte jeho přátele

Častokrát partner nechce před svatbou seznamovat svou drahou polovičku se svými přáteli.

Většinou ti lidé odpovídají charakteru vašeho partnera. Vše, co se vám nelíbí, si zapisujte. Pozorujte, jak se on chová k vám v jejich společnosti, jak komunikují navzájem. Jsou to lidé, které máte rádi? Chovají se k vám hezky?

Setkala jsem se s tím, že pokud se partner setkal se svými přáteli, dělal jako by mě neznal. To je podle mého určitě špatné znamení!

 

6. KROK – Sexuální barometr a křivka vztahu

Vezměte si stupnici 0 – 10. 0 jako nejhorší zážitek v životě a 10 jako nejlepší.

Můžete si po sexuálním zážitku se svým partnerem ohodnotit, jak se vám to líbilo, pokud je to hodnota nižší než 7,5 je hodně pravděpodobné, že se váš vztah zanedlouho rozpadne. Je dokázané, že pokud spolu dva tráví většinu času, tak se to odráží i na jejich sexuálních prožitcích.

A kde se berou ta čísla? Jak poznáme, že náš sexuální zážitek není na 10? Asi proto, že máme s čím porovnávat, že jsme v životě zažily situace, kdy bychom desítku daly s přehledem a dnes tomu tak není. Na milování se odráží spousty událostí. Jeden z partnerů je unaven z práce. Neshody mezi sebou. Nedostatek klidu (v domě nebydlíte sami) a podobně.

 

7. KROK – Chobotnicova metoda

Většinou nejlepší vztahy jsou s našimi kamarády. Ale zeptejte se, kolik z kamarádů jsou vaši opravdoví přátelé?

A teď si vezměte, že váš partner by měl být vaším nejlepším přítelem. Kterému se svěřujete se svými nejniternějšími zážitky, pocity, tužbami. Proč? Protože se svým partnerem budete trávit nejvíc času. Budete jezdit na dovolené, vychovávat děti. Pokud váš partner nebude vaším nejlepším přítelem, budete chtít trávit svůj čas někde jinde. Je to normální, člověk chce trávit svůj čas tam, kde se cítí dobře.

Jak to zjistím, zda ten člověk se kterým jsem, je mým nejlepším přítelem? Zeptejte se samy sebe, co ve svém životě dělám nejraději? Co dělám s radostí? Kde jsou moje největší touhy?

Kdybych vám tuto věc vzala, ztratíte svůj životní smysl. Pro každého to bude něco jiného… Někoho baví modelařina, někoho šití. Napište si s partnerem všechny činnosti, které milujete. A v druhé části testu si napište, které činnosti vás nebaví, to samé partner. Najděte alespoň jednu věc, kterou máte s partnerem společnou. Nemělo by se stát, aby činnost, kterou vy milujete, měl partner v těch nenáviděných. A naopak.

 

Vztah nabírá ty nejlepší obrátky, pokud čas se svým partnerem trávíte činnostmi, které naplňují jak vás, tak vašeho partnera

Tyto kroky vám pomůžou poodhalit roušku, podívat se na vašeho partnera v novém světle. Ušetří vám váš čas, který je tolik drahý.

Nebojte si říci, pokud nemám s partnerem společné průsečíky, že je čas odejít. Když se mi podaří vytvořit dobré emoce v oblasti vztahů, mám dobře našlápnuto do oblasti kariéry, zdraví..

 

Doufám, že vám můj příspěvek pomohl se podívat na ten váš vztah tím správným okem :-) A že i další články vám pomohou v rozkvětu vašich vztahů, podnikání nebo rodinných záležitostí. 

Romča Sedláčková

Přeji příjemný zbytek dne či večera, záleží  na tom v jakém čase čtete tento článek.

 

Romča

romcasedlackova.wordpress.com

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. Terinator napsal:

    Tak tohle je super článek. Já si myslím, že já toho pravého našla už dávno. Je ale pravda, že teď nám to trochu skřípalo. Hlavně náš sexuální život začal upadat do takového stereotypu. Chtělo to nějaké oživení. Nakonec jsme se tedy rozhodli zkusit tantra masáže a můžu vám říct, že to do našeho vztahu vrátilo přesně tu jiskru, kterou jsme potřebovali. :)

    • Lenka napsal:

      Tyjo, ty tantrické masáže by mě hodně zajímaly. Můžete mi prosím popsat jak to třeba probíhá a tak? Právě jsme se nedávno s manželem bavili o tom, že bychom celkem rádi zkusili zajít na erotické masáže Praha a podle toho, co jsem četla, tak tady ty erotické masáže jsou něco podobného jako ty tantra. Jsem na to upřímně hodně zvědavá. :)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.