Je láska luxus nebo nezbytná podmínka života?

Close up of a naked couple hugging.„Svátek svatého Valentýna je jen mistrovským marketingovým tahem“ – zkonstatoval můj dospělý syn, tělem i duší „ajťák“. Většinu svého času tráví se svým notebookem nebo v bohulibých rozpravách se svými svobodnými kamarády v oblíbené hospůdce u piva.

Po pravdě? Bojí se zranění láskou. V maturitním ročníku se zamiloval celou silou svého mladého srdce do spolužačky. Byla to mladá žena, které kromě obdivu a dvoření spolužáka, daleko víc imponovalo bohémské laškovaní mladého umělce – hudebníka. Jenomže on si této „drobnosti“ všimnul, až byla jeho milovaná v jiném stavu. Jenomže ne s ním, ale s obdivovaným bohémem.

Láska je neskutečná

Všechno ji prominul. Stál u ní po celou dobu těhotenství i po porodu. Pomáhal ji s miminkem i s následným studiem na vysoké škole. Svých ambicí na studium se vzdal. Vzdělával se ve svém oboru samostudiem a často s dítětem v náručí vymýšlel různé programy nebo webové stránky.

Když jeho milá promovala na univerzitě, poděkovala mu za pomoc a oznámila, že se bude vdávat. Našla si zralého muže, který ji a dítě dokáže finančně zabezpečit.

Říká se, že čas všechno zahojí

Jsou rány, které se hojí velice dlouho a jizvy bolí až do posledního vydechnutí. Můžeme si ale vybrat: po zbytek života se utápět v sebelítosti a rochnit si v pozici oběti, nebo se přestat bát a vybrat si novou příležitost k lásce a milování.

V každém okamžiku svého života máme možnost si vybrat – lásku nebo strach, držet se při zemi nebo vzlétnout k obloze. Strach nás vede úzkou stezkou, slibuje, že nás dovede v poklidu tam, kam chceme dojít. Láska praví : rozpřáhni ruce a poleť za mnou!

Proto volím lásku

A děkuji za každou zkušenost, která mne dovedla tam, kde jsem dnes. Děkuji za každou příležitost lásku oslavovat, bez ohledu na její marketinkové využití v obchodě nebo v médiích. Láska je nezbytnou podmínkou opravdového života.

Žehnám všem láskou!

Tereza

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. weiCje napsal:

    evolution korea
    346weiCje<`+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.