Jak si splnit svá nejen novoroční přání?

Konec roku svádí k bilancování. Máme to tak nějak nastaveno: zamést si před svým prahem a pak chtít všecko překotně změnit a mít to úplně jinak. S novým rokem totiž dostáváme do rukou „novou knihu“ svého života. Třistapětašedesát nepopsaných listů, které můžeme zaplnit zcela novými myšlenkami, představami, touhami, vztahy, dovednostmi a příběhy, které budeme každý den žít!

Máme na výběr zda se necháme vláčet životem, nebo se pokusíme na každé stránce přidat náš vlastní otisk…
Jenže pokud se nám to stále neřadí, vystává jasná otázka: Jak to udělat, aby sny nezůstávaly jen sny a staly se skutečností? My v Ženy ženám si sny plníme rády, ale jak to děláme?

Co si přejete v novém roce,
a jaké techniky a triky používáte pro úspěšné splnění svých přání?

 

Jitka ŠevčíkováProsinec je pro mne měsícem bilancování a současně plánování, dělám to spontánně už několik let. Mám v pracovně nad svým stolem své nástěnky vizí, jednu celoroční a pak několik „projektových“, dělám si jantru přání i na každý větší projekt. Tedy vezmu si tyto koláže a nepřestávám se divit, kolik se z toho zhmotnilo, co navíc mi bylo dopřáno a o čem jsem si třeba ani nedokázala pořádně snít a přesto se to stalo. Některá nesplněná přání pak převádím do příštího roku (současně s naplánováním STRATEGIE, co pro to udělám: denně, týdně, za měsíc… a rozfázuju jednotlivé kroky).Používám k tomu nástroje z knížky Petra Ludwiga Konec prokrastinace. Takže to je BILANCOVÁNÍ. Je to hodně spojeno s VDĚČNOSTÍ. Poděkuju za splnění svých snů a poděkuju i za to, co se nestalo, neboť věřím, že to byl dobrý záměr a nestalo se to a) díky okolnostem, které ještě nejsou připravené b) není to pro mne c) nevěnovala jsem tomu dost a to je zrcadlo pro mne, zaměřit na to víc pozornosti. Rituál vděčnosti dělám o samotě, v přírodě, při východu slunce.

Vytváření JANTRY přání na další rok se věnujeme doma 1.ledna. Dopoledne si připravíme velké archy papíru, nachystáme si fajn muziku, třeba Leonarda Cohena a stříháme, lepíme, malujeme a píšeme. Součástí mé jantry bývá i mandala, pro rok to byla mandala HOJNOSTI. Na příští rok už mám vybranou mandalu HARMONIE.
Mezi Vánočními svátky a Novým rokem se také zbavuji všeho nepotřebného, provětrám skříně, vykramařím všechny věci, které chci posunout dál: z knihovny, z šatníku, z hraček, z domácnosti. A pošlu to dál, věnuji to tam, kde ještě poslouží , udělá radost. Věci putují do domova pro seniory, do domova Sv. Markéty, do S.O.S. vesniček nebo známým. Někdy si děláme i výměnou „burzu“ s holkama s nepotřebnými vánočními dárky.
No a to nejdůležitější: protože se u nás ctí: JAK NA NOVÝ ROK, TAK PO CELÝ ROK, chodím tedy 30.prosince pečovat o sebe: masáž, sauna, manikúra, pedikúra, kadeřník a horký punč s přáteli. Letos i Novoroční koncert.

V Novém roce si přeji stejnou lásku, pohodu a hojnost, jaká mi byla dopřána v roce letošním a trochu víc klidu, volných dní, delší dobu odpočívání, více hodin strávených na koni a na motorce. Taky zrealizovat dva semináře na Bali a jeden na Mallorce, otevřít s Luckou a Kristinou Akademii ženského leadershipu. S Michaelou Karsten znovu otevřít paměťový trénink Brillant Brain. Doprovodit k cíli své koučované klienty. A přeji si, ať se daří mým milým kolegům, kolegyním, ať se jim také plní jejich sny, touhy, přání a ať jsem jejich součástí. Budu pracovat na harmonii v naší rodině a bytí v souladu sama se sebou. Mít svou mysl, emoce a tělo v rovnováze. Jo, a chci sundat těch nabraných 5 kilo :-)

Jitka Ševčíková – www.jitkasevcikova.cz

 

Dana ŠlancarováPřiznám se, že pro mne přelom kalendářního roku není až takovým zlomem a přání a záměry si stanovuju průběžně po celý rok, tak, jak mi průběžně a neustále přicházejí.

Pro zhmotňování svých přání používám metodu „ledničky“, na kterou si svá přání lepím;-)) – a pak hodně pracuju se svými podvědomými přesvědčeními a vzorci, protože ty často můžou za to, že se naše přání neplní.

Přeji všem čtenářům tohoto článku, aby se jim v roce 2015 splnila všechna důležitá přání, která je posunou vpřed, k větší radosti, lásce a vášni.

Dana-Sofie Šlancarová – www.cyklickazena.cz

 

Lilia KhousnoutdinovaUrčitě nádhernou mapu přání a hodně sexuální magie na podporu :)

(Nejen) novoroční oslava pro čarodějku aneb „jak si správně přát“?
… nikdy mne nebavily hlučné oslavy, ohňostroje a novoroční přípitky, proto jsem se kdysi tázala – co na Silvestra? A tak jsem se potkala s konceptem Novoročního přání – mandaly, jantry, mapy pokladu… a dalšími technikami toho, jak přání zhmotňovat. Je to tedy skoro již 10 let, co se pravidelně v posledních dnech před Silvestrem ozbrojím nůžkami, lepidlem a tiskárnou. Jdu na nejdůležitější projekt celého roku – sestavování své „yantry“ – neboli vizuální mapy svých tužeb a plánů na další rok.“

Lilia Khousnoutdinova – www.cestaextaze.cz

 

Denisa Říha PalečkováKdyž se rok blíží ke konci, bilancuji kde jsem a co dál :) Dělám to tradičně, mimo jiné i proto, že od roku 2005 pořádáme s Richardem seminář Rituál splněných přání. A ten je přesně o tom, co si přejeme do dalšího roku. Tedy i já se spolu s účastníky dívám na svá přání a vize. Před pár dny jsem z „archivu“ vytáhla tzv. jantry (vision boardy :)) z uplynulých let. Většina věcí se již naplnila, nebo pro mě přestala být důležitá. Něco vyšlo v „naplánovaném“ roce, něco o rok dva později. Hodně přání se také podobá, a rok za rokem se opakuje. A zůstává i pro rok nadcházející:

– radost a štěstí v osobním životě a vztazích;
– osobní a duchovní rozvoj, inspirace a cesty, dobří učitelé;
– přinést užitek co největšímu počtu lidí, na co nejhlubší rovině;
– inspirace a praktická pomoc lidem v oblasti nalezení a zlepšení v partnerských vztahů (radost, štěstí, láska, vášeň a intimita);
– podporující prostředí a péče o tělo; fyzická a duševní síla;
– hojnost na všech rovinách = možnost kvalitně realizovat projekty a dobře zaplatit dodavatele/ spolupracovníky + investovat do vlastního dalšího rozvoje;
– učení a inspirace pro lidi formou seminářů, přednášek, videí, článků a dalších publikací.

V tomto a nadcházejícím roce cítím navíc silnější zaměření na podporu nejen vztahů, ale celých rodin. Skrze podporu partnerských vztahů podpořit celé rodiny a komunity.
Rozšířit k co největšímu počtu lidí vědění a nástroje, které vedou k prohloubení radosti, smyslu a lásky.
Působit ještě v širším měřítku skrze veřejné přednášky pro tisíce lidí, média a vydáním vlastní knihy.

Zůstává přání po radostném a naplněném partnerském a rodinném životě, zdraví, hojnosti. Přání mít prostor pro sebe, další rozvoj a tvorbu.

A jaké triky používám? Na splněná přání jsem expert :) Zhmotnila se většina věcí, po kterých jsem kdy toužila. Od možnosti cestovat a učit se od skvělých učitelů, po moje profesní uplatnění. Realizace masážního studia Tantra Spa. Přivezení psa z Thajska, když přitom bylo zdánlivě nemožné thajského pejska dovézt do Evropské unie. A mnoho dalších.
Velmi silným nástrojem pro realizaci je zmíněný Rituál splněných přání, v němž kombinuji vědomou práci se záměrem a aktivaci těla a životní energie, kterou do přání směřuji. Rituál lze provádět o samotě, s partnerem i ve skupině, kdy se pak síla přání všech násobí. Vysvětlení celého procesu věnujeme na semináři několik dní, tak jej nevtlačím do pár vět. Ale jako základní inspiraci bych doporučila asi toto:

1/ Prověřit svá přání: Je to opravdu to, po čem toužím? Není to jen nějaká „měl/a bych“ a „má se to“? Jsem ze svých přání nadšená? Pokud ne, jsou buď špatně zvolená nebo moc malá.
2/ Prozkoumat, kterými myšlenkami a návyky sama sobě bráním ve splnění přání. Co ve mě říká „to nejde“ apod.
3/ Aktivovat svou životní sílu. Rozproudit v sobě energii. Skrze tělo. Tzn. pohybovat se, tančit, dýchat.
4/ Oživit své emoce. CÍTIT to, co si přeju. Jaký je to PROŽITEK, když je přání naplněné? Jak se cítím? Jak žiju? S jakým pocitem vstávám a ulehám?
5/ VDĚČNOST – prociťovat vděčnost za to, co si přeju, jako by se to již stalo/ dělo.

Hodně štěstí a radosti v nadcházejícím roce!

Denisa Říha Palečková – www.kurzypropary.cz

 

Co si v roce 2015 přejete vy?

 

Zakladatelka a ♥ projektu Ženy ženám Alice je žena, která svým velkým srdcem, otevřeností, lehkostí, citlivostí, originalitou a důvtipem boří staré hranice a vytváří neomezený prostor pro růst. Je milovnicí lehkosti a svobody, zvířat, vaření, útulné atmosféry, cestování a také autorkou knihy 17 tváří ženy.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. LguRjv napsal:

    evolution korea
    040LguRjv~%}

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.