Jak se probouzí Bohyně?

Živost, živelnost, živočišnost a magie jsou dary, které protkávají duši každé ženy, aby jimi zdobila a obohacovala svět. Jsou to vlastnosti a schopnosti Bohyně v nás – té přirozené, spontánní a plně své. I když v dnešní době Bohyně chápeme spíš jako abstraktní, pohádkové postavy, jsou až neskutečně blízko, přímo v nás. Bohyně v každé ženě ve skutečnosti touží, aby byla objevena, očištěna a její vzácné dary uctívány tím, že jimi jejich nositelka nepokrytě a autenticky začne obdarovávat své okolí.

Probouzení a rozkvétání žen vyžaduje svůj čas a není snadné.

zrození bohyněŽeny v sobě objevují po tisíciletí zapuzené kvality, sbírají odvahu k jejich přijetí a zároveň se bojí odmítnutí ze strany svých blízkých. Učí se své kvality poznávat, testují je a postupně, v přijatelné míře pro svůj současný život, je uznají. Když žena své potlačené kvality dokonce začne milovat a s nimi i sebe sama, boří s novým životním nábojem hluboce zakořeněné mýty.

A stojí před další zkouškou – naučit se své dary využívat pro dobro své i ostatních. Najít si svou vlastní cestičku, stát se zakladatelkou nové tradice svého rodu. Její předkyně samy neznaly všechny své možnosti a mnoho své energie využívaly na potlačení svých přirozených, božských kvalit. A ta nová žena se ve společenství stejně naladěných žen může znova učit, jaká je skutečně žena. Jak může léčit svou láskou i vztekem, jak žít všechny své tváře a jak používat svou osobní magii ve prospěch všech.

Třetí zkouškou je autenticita a poctivost každé ženy. Všechny do jedné mají nasazené množství masek, které mají na čele napsáno „jsem taková, jak se ode mě očekává“, nebo „jdu proti tomu, co se ode mě očekává, rebeluji“. Autenticita je však část projevování sebe sama, která je mimo dimenzi přizpůsobení a rebelie. Je svá a úplně svobodná. Je-li každá žena nositelkou vášně, tak každá svou vášeň může žít a vyzařovat pouze svým originálním způsobem, který nelze napodobit. Umí-li hezky nosit, co k ní patří, dělá to každá po svém. Autenticita žen přináší rozmanitost a pestrost barev, tvarů a projevů, autenticita dává život.

Desetidenní objevná cesta „Zrození Bohyně“ je pro všechny ženy, které si právě začaly uvědomovat samy sebe, již na cestě ženy jsou, nebo na ní dokonce provázejí druhé. Vnitřní Bohyně se zrodí na Kauai, nejstarším ostrově souostroví Hawaii. Na jednom z nejženštějších a nejléčivějších míst planety.

„Havajský ostrov Kauai je velmi ženský. Pokud se budete procházet po Kauai, bez ohledu na to, co jste dělali předtím, budete mít pocit, jako když dýcháte celým tělem a jste naplněni radostí. Duhy jsou tam dvojité, ptáci překrásně zpívají a všude kolem vás voní tropické ovoce a nádherné květiny.

Blízký oceán je osvěžující a léčivý. Vyzařování ostrova, jeho léčivé vlastnosti, jeho úrodnost a pocit, že život je opravdu bohatý – to všechno jsou ženské charakteristiky. Život sám o sobě je ženský. Všechno, co má něco společného se životem, je ženské. Přírodní síly mají ženský charakter. Dokonce i v naší sekulární kultuře vnímáme přírodu jako ženu. A než to přestalo být politicky korektní, dávali jsme všem hurikánům a tajfunům ženská jména.

Ženskost má však i jiné stránky, stejně jako ostrov Kauai. Když na Kauai prší, pak jsou to silné deště podobné monzunům, řádí tu hurikány a do břehů ostrova buší zuřivý příboj, nad ostrovem se však často klene duha a září barevné květiny. Tyto rozporuplné, divoké kvality jsou součástí ženskosti, stejně jako životodárné a léčivé vlastnosti.“
(z knihy Davida Deidy – Když jde o muže)

 

photo

 

Lucie Kolaříková

Psycholožka a přední česká expertka pro rozvoj zdravé sebelásky a zvládání strachu. Pozitivní psychologie a hravě kreativní metody dělají z jejích seminářů osobního rozvoje příjemný a transformační zážitek.

www.luciekolarikova.cz

Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

  2. LLOvRH napsal:

    evolution casino
    871LLOvRH_“<

  3. cfIGHq napsal:

    evolution korea
    801cfIGHq@|“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.