Jak se mám mít ráda

heart cookiesNa téma sebeláska jsem četla nespočet článků a určitě i proto, že toto téma se mě velice týká. Většina z nás vyrůstala v rodině a systému, kdy pochvala sebe sama nebo důvěra v sebe sama byla považována za nabubřelost a doprovázely je poznámky z širokého okolí jako například- sebechvála smrdí. A pokud to slyšíte dnes a denně z několika proudů – rodina, škola, kamarádi tak tomu dřív nebo později většina podlehla. Což byl můj případ.

Teď je ale senzační svět informací, článků, knih, seminářů nebo dokonce konstelací, kde si své bubáky každá z nás může pod vedením zkušeného „terapeuta“ „vyléčit“. Jako začátek bych doporučila každé z Vás knížku Miluj svůj život (narazila jsem na v knihkupectví, a i když jsem pro ni původně nešla, tak mě její obal a název zhypnotizoval a knížka byla má), která mi otevřela oči a pak už to šlo všechno jako na drátkách. Měla jsem spoustu uvědomění o tom, co je a co rozhodně není důležité. Jakým směrem se vydat a hlavně jak se mít ráda, jak se milovat. Dříve mi mé EGO nedovolilo přijmout slova: dokud se sama nemiluješ, nemůžeš milovat nikoho jiného. Byla jsem přesvědčená, že miluji jak sebe, tak všechny mé blízké, což tak nebylo. Po přečtení knihy, návštěvy některých seminářů, přečtení spousty článků a vyzkoušení si konstelací jsem najednou „z ničeho nic“ měla potřebu přestat kouřit. Z ničeho nic jsem vzala svého „pana Božského“ – můj polštář, bez kterého jsem se nikdy nevyspala dobře a dala ho pod postel, protože jsem se každé ráno budila se zatuhlým krkem. Začala jsem věnovat větší pozornost tomu, co jím a co připravuji za stravu. Udělala jsem radost sobě i mému tělu tří měsíční detoxikací. A tyto „maličkosti“ mě teď motivují kupředu.

Základem všeho je chtít. Chtít změnit staré vzorce chování. Mně se to podařilo a buď tento článek motivací všem kdo si ho přečte.

Petra :-)

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.