Jak se cítit přitažlivě, když se bojíme podívat do zrcadla?

Ve svém životě jsem prožila chvíle, které bych růžovými opravdu nenazvala. Pocity beznaděje, nicotnosti a totální prázdnoty se staly mými každodenními společníky. Tuto etapu svého života jsem však již zdárně uzavřela, a proto jsem se rozhodla s vámi o své zkušenosti a návody podělit. Budu moc ráda, když toto mé životní přiznání někomu z vás pomůže nalézt ztracenou naději.

Jako dítě jsem si zažila hodně urážlivých poznámek od svého okolí.
Spolužáci se mi vysmívali kvůli oblečení, které se po mých třech starších sourozencích nedochovalo zrovna v té nejlepší kvalitě. Vlasy střižené „na hrnec“ a boty o dvě čísla větší, taktéž nebyly zrovna výhrou v loterii.

Na střední škole se k tomu přidal strach z neúspěchu, úzkost a pocit nejistoty. Tímto jsem si sama v sobě vytvořila bludný klam, že všichni okolo mě jsou lepší, talentovanější a já nemám šanci v čemkoliv uspět.

Mé depresivní stavy se ještě prohloubily, když mi zjistily chronický zánět střeva.
Na základě tohoto onemocnění, jakožto následek kortikoidní léčby, se mi na těle objevil ekzém. Nejprve na rukách, pak i v obličeji. Vše vyvrcholilo tím, když jsem z hřebenu vybírala stále více vlasů a lysá místa na mé hlavě byla vidět stále častěji.

Beautiful girl with mirror

To byly dny, kdy jsem se na sebe bála podívat do zrcadla.

Měla jsem strach se česat, abych opět nevyhazovala chuchvalce vlasů. Toto období, bylo nejhorší v mém životě. Rozhodla jsem se, že musím vše od základu změnit.

Hledala jsem na webových portálech správnou stravu, tinktury, homeopatii. Začala jsem číst motivační literaturu, cvičit meditační techniky a učit se sebeúctě. Začátek nebyl vůbec jednoduchý, pohled do zrcadla mě vždy srazil k zemi. Ale v úsilí jsem nepolevovala, řekla jsem si, že musí existovat produkt, který tu nemoc zahubí. Věřila jsem!

Nakonec jsem našla slečnu, jež měla dokonce horší formu nemoci než-li já…

Ona se zdárně, díky chlorelle a šťávě z ječmenu, vyléčila. Neváhala jsem ani minutu, ihned jsem od ní produkty zakoupila, a čekala jsem, co se bude dít dál. Detoxikace se projevila v plném měřítku, ekzém zčervenal a já měla pocit, že je to snad ještě mnohem horší. Slečna mě ujišťovala, že se jedná o běžný očistný průběh. Záněty zapouzdřené v těle se začaly doléčovat a tělo se zbavovalo škodlivin.

Tuto fázi jsem přetrpěla, ačkoliv to pro mě nebylo nejpříjemnější, ale dlouho očekávaný výsledek se za tři měsíce nakonec dostavil. Ekzém se konečně dal na ústup a už se nikdy neobjevil. Vyšetření střev také dopadlo na výbornou, takže jsem si mohla užívat pocitu znovu nabytého zdraví.

Na upevňování sebedůvěry jsem pilně pracovala dál, ale už to nebyla taková dřina. Za několik měsíců jsem dokonce poznala člověka, který je mi oporou, láskou i přítelem. Doděláváme společně domek a příští rok bychom se rádi rozrostli o jednoho člena naší rodiny :-).

 

Nikdy jsem se necítila lépe
a nebyla šťastnější jako teď

Změnila jsem způsob myšlení.

Věřím, že každý může ovlivnit svůj osud, jen to chce zatnout zuby a nevzdat to.

Když vám lidé budou říkat, že na něco nemáte, nebo nejste dost dobří, nepřestávejte bojovat. Budete si pak úspěchu a sebe mnohem více vážit.

 

Krásný den

Iveta

www.stravoukezdravi.cz

Blog Ženy ženám je prostorem pro inspirativní články našich lektorek a dává prostor také dalším autorkám ke sdílení svých zkušeností. Společně se tak můžeme dělit o rozmanitou ženskou moudrost a každá z nás se může stát ženou, kterou chce ve svém životě vidět.
Komentáře
  1. Katka napsal:

    Z vlastní zkušenosti můžu říct, že k tomuto je opravdu dlouhá cesta. Dřív jsem měla hodně velké problémy s tím jak vypadám, postupem času jsem se ale naučila se přijmout taková jaká jsem. A teď je to úplně přesně naopak. Do zrcadla se na sebe podívám ráda. Zvlášť když si třeba na sebe vezmu nějaké pěkné šaty a k tomu stříbrné lodičky. :)

  2. Vallll napsal:

    Já si třeba myslím, že toto je hodně o stavu mysli. A samozřejmě i o sebevědomí. Já osobně třeba nepatřím mezi ty typy žen, které by měly potřebu zakrýt každičkou nedokonalost tunami make-up. To prostě není můj styl. Make-up samozřejmě používám, ale jen přírodní od https://www.biooo.cz/bio-kosmetika/liceni/ a ve velice malém množství.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.